Brann 2010

Brann har problemer, de har problemer i klubben, med supporterne og støttespillerne rundt klubben og det er ikke noe nytt i det. Brann kan sammenlignes med deg om du får en kjønnsykdom og nekter å ta medisiner fordi du synes det er bedre å klage og klø enn å bli frisk. Etter sesongen i fjor … Fortsett å lese «Brann 2010»

Brann har problemer, de har problemer i klubben, med supporterne og støttespillerne rundt klubben og det er ikke noe nytt i det.

Brann kan sammenlignes med deg om du får en kjønnsykdom og nekter å ta medisiner fordi du synes det er bedre å klage og klø enn å bli frisk. Etter sesongen i fjor har det vært mye klaging og kløing. Sponsorene bladde opp ikke mindre en 40 millioner for å få Brann til å ta medisinen sin, men nei da, klubben ville heller fortsette å klø.

I gammel tradisjon fortsetter spillere å forsvinne som Bosman, sist var det Andresen og Sigurdsson, denne gangen er det Solli som går kontrakten ut og trolig forsvinner gratis etter sesongen. Store investeringer som blir til 0,-.

Hva så med det sportslige?
Brann bugner ikke over av nye spennende spillere og har ikke selv muskler til å gå tungt inn i jakten på nye spillere heller. De forsterket derimot laget i fjor og både Gustavino og Holmvik er spillere som forsterker Brann når de nå begynner å bli varme i klubben.

Keeperplassen i Brann er som før Håkon Oppdal, som selv om han varierer noe fortsatt må sies å være en av de bedre norske keeperne.

Foran Oppdal mangler Brann stopperbautaen og ser i disse dager etter en forsterkning i dette leddet. Spørsmålet er om Brann har økonomi til å handle en skikkelig forsterkning eller om det bare blir sånn halvveis.

Midtbanen til Brann består av den lille nye signeringen Erik Mjelde, en spiller som trolig går rett inn på laget. Mer fordi Branns midtbane ikke er all verden, enn fordi Mjelde er så god. Med trege grisespillere som Bakke og Jaiteh trenger de det de kan få sentralt i banen.

Foran har Brann noen spillere med gode navn, spørsmålet er hvor godt de passer sammen. David Nielsen, Guastavino og Huseklepp er navn som klinger bra. Brann har en tekniker, et hurtigtog og en steinhard typisk spiss, men vil ikke kunne bruke mer enn to av de på topp. Det ender gjerne med Huseklepp og Nielsen på topp, med Guastavino i en offensiv midtbanerolle. Angrepet er nok Branns sterkeste lagdel denne sesongen.

Apparatet rundt spillerne
Bergen tåler ikke flere år med Steinar Nilsens rævvafotball hvis det ikke gir uttelling. Allerede i fjor hevet de kritiske røstene seg og Brann er nok helt avhengige av en god start for å få ro rundt spillergruppa. Nilsen kommer fra jobbens som trener for Tromsø, der de var godt fornøyd om laget kontra inn et mål eller to på søringen. I Bergen er det mer som i Oslo, hjemmefansen forventer at laget styrer kamper og underholder. Den ambisjonen har Nilsen vært langt fra å mestre.

Oppsummering
For å si det kort, Brann mangler sentrallinja og det gjør at de ikke havner i medaljestriden i år. De mangler midtstopperbautaen, de mangler midtbanegiganten og med unntak av keeperplassen og spissene er de et middelmådig lag med et publikum med ambisjoner som ikke matches av spillerstallen. Brann havner i nedre del av midtsjiktet.

Brann i tall:
Keeper: 7
Forsvar: 5
Midtbane: 5
Angrep: 7
Trener: 5
Publikum: 7
Økonomi: 4 (rammer til å forsterke laget i sommer)

Totalt: 40

Legg igjen en kommentar