Dagboka fredag 5. mars 2010

Pøkk, seriestart, serieoppkjøring og et utall signeringer er det vi har valgt å skrive om i dag. Forundret? Neppe. Pøkk Vålerenga valsa over Manglerud Star på Jordal i går. Selv om man har sliti med klubben fra Ytre Oslo Øst tidligere i år valgte Vålerenga M/S som motstander i årets kvartfinaler. Det gikk bra i … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. mars 2010»

Pøkk, seriestart, serieoppkjøring og et utall signeringer er det vi har valgt å skrive om i dag. Forundret? Neppe.

Pøkk
Vålerenga valsa over Manglerud Star på Jordal i går. Selv om man har sliti med klubben fra Ytre Oslo Øst tidligere i år valgte Vålerenga M/S som motstander i årets kvartfinaler. Det gikk bra i går, men de grønne og gule er ikke kjent for å være like gavmilde på hjemmebane. Mer info om kampen med utfyllende referat og videre kamper på hockeylagets eminente sider www.vif-hockey.no.

Neste kamp spilles allerede i morgen (lørdag) klokka 16.00 i Manglerudhallen. Kjenn din besøkelsestid, ta T-bane #4 til Manglerud, stikk innom Hylla for en øl og spasér bort til hallen der borte ved Østensjøvannet.

Dette er værmeldingen…
Neste helg braker det løs… Serien starter med brask og bram. En liten titt på prognosene fra yr.no forteller at det kommer til å være ca 3 plussgrader i Oslo om en uke. Det blir sol og svak vind fra sør. Med andre ord: Det er fortsatt vinter i landet – hvis du lurte.

For oss som er tilskuere handler det jo om å kle seg skikkelig. For våre spillere handler det vel om det samme. Å kle seg godt, og sørge for at edle kroppsdeler holder seg varme. Det er jo ikke til å komme fra at det er et maskulint miljø man ferdes i som fotballspiller. Og vi har jo ikke akkurat fått indikasjoner på at fotballspillere er under gjennomsnittet opptatte av utseende.

Hva gjør man da når man står der med kun shortsen på og «junior» har stukket av og gjemt seg langt oppi buken?

Krympetiss i garderoben er garantert noe man ikke vil bli sett med. Selv så husker denne skribenten frenetisk «oppvarming» av eget utstyr etter uttallige gymtimer, treningsøkter og fotballkamper. En varm dusj gjør jo nytten, men det er liksom ikke det som er poenget her.

Det er entreen til dusjen som teller.

Kommer du der med en sak som sier schloong, scwooosj og schlæng er du konge og får respekt fra de andre gutta.

Kommer du med noe som sier «titt-titt» har du driti på draget. Selv om det er naturen som spiller deg et puss. Det hjelper ikke at du målte 16 cm i slapp tilstand da man hadde offisiell måling etter gymtimen i niende klasse. Har du krympetiss er du et bevis på at du er en feiging.

VPN serverer her den ultimate guiden til temaet, som en slags service til våre menn som kjemper der ute på matta. Tipsene kan jo selvfølgelig benyttes av mannen i gata, men VPN må understreke at man ikke vil oppleve økt størrelse dersom man følger disse rådene.

Det viktigste er å ta på seg ei truse som er vindtett. Dette er noe alle de proffe skiløperne bruker. (De sier at det er fordi de ikke skal forfryse seg nedentil, men alle vet jo den egentlige grunnen.) Denne trusa har en påsydd lapp med vindtett stoff som skal skjerme lillemann for vind.

Men dette er ikke nok. Man må også ha noe som holder på varmen. Her varierer tipsene, men en liten lapp i myk ull som man svøper rundt sitt lem er den mest brukte metoden.

Da har du isolert sakene. Du har satt opp ei vindsperre. Så er det bare å trekke på seg en tettsittende bukse (også klat thights). De tøffe velger den som rekker til knærne, de mer forsiktige tar den lange varianten.

Over her tar du så på deg shortsen. Du er klar for kamp og kan med stor trygghet ta av deg i garderoben med manndommen godt synlig.

Skulle du likevel oppleve krymping kan du bruke en del kjente grep og knep.

Men her er det en syltynn strek man balanserer på.

Er det noe du ikke vil entre dusjen med så er det en tydelig oppjazza kuk.

(Dette gjøres på toalettet når man er inne og tømmer seg etter kamp. Ikke i garderoben.)

Trikset er å starte innerst ved roten og varme opp nøtter og rot for man sakte men sikkert «melker» litt blod ut mot stake og hode. Når dette så er på plass kan man slynge slampen rundt for å få fordelt blodet. Deretter er det bare å spasere selvsikkert til plassen sin, skrelle av seg klærne og observere hvordan lagkameratene litt småmisunnelig ser ned i gulvet.

Her kan man imidlertid oppleve en noe uønsket bi-effekt: I dusjen vil lillemann anta sin vanlige form og størrelse. Varmt vann har som regel den effekten. Har man da allerede «fylt på» kan man også her oppleve at størrelse og vinkel kan oppfattes som halvfeit.

Et annet forslag er at klubben leier inn et par «fluffere» som gjør sine saker på samtlige spillere etter kamp slik at normaltilstanden opprettes for alle uten knussel.

(Så er det vel bare å håpe for lagets del at Pa Dembo Touray blir i Djurgården.)

Generalprøve(r)
På søndag møter vi Sandefjord til generalprøve på Komplett.no arena. Nå vet ikke vi om det er slik at Sandefjord er et lag vi skal sammenlike oss med, men vi syns likosm ikke at motstanden er skremmende.

Mulig at man har valgt dette laget for å få selvtilliten i orden. Man velger en antatt svakere motstander for drille offensive mønstre, plan A, plan B, plan C og plan X. Vi håper at dette er en kamp der samtlige spillere er villige til å gi 100% i alle deler av spillet.

På den andre siden er det essensielt at man ikke undervurderer lag som Sandefjord. Gjør man det, går man garantert på en smell.

For deg som er sulten på kamp så er det egentlig bare å komme seg opp til Vallhall i ettermiddag. Da møter nemlig en blanding av A-laget og U-gruppa Nybergsund til treningskamp.Til klubbens sider sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen dette om kampen:

– Vi stiller med en blanding av spillere fra a- og u-troppen, sier til vif-fotball.no. I forhold til motstanden vi har møtt tidligere i vinter blir dette en knalltøff kamp. Nybergsund er et Adeccoliga-lag og blir en fin målsestokk for oss i forkant av 2. divisjonssesongen. Vi tror juniorspillerne kommer til å heve seg når de spiller sammen med bedre og mer erfarne spillere. I tillegg ser de yngste hvor langt de må strekke seg for å nå et nytt nivå.

I tillegg til sine beste juniorspillere, disponerer Mikkelsen følgende a-spillere i morgen: Gudmund Taksdal Kongshavn, Lars Iver Strand, Birger Madsen, Kristian Brix, Mostafa Abdellaoue og Adnan Haidar.

Nye signeringer
Neida. Vi har ikke signert Torres eller Messi. Ikke har vi fått signaturen til Ronaldo heller. Men du kan sikre deg autografen til Doffen og Hiffen hvis du møter opp i Sjappa i morgen. Og det var hva du? Nei, vi klipper litt fra klubbens sider:

Lørdag 6. mars selger Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstad og keeper Lars Hirschfeld sesongkort og skriver autografer i Sjappa på Oslo S. Spillerne er på plass fra klokka 13.00.

Doffen og Hiffen. Litt fornøyd med den.

God helg
Da var uka over. Det er quiz på Bohemen i dag, som sagt kamp i Vallhall og ikke minst hockeykamp i morra.

3 kommentarer til «Dagboka fredag 5. mars 2010»

Legg igjen en kommentar