Aalesund FK 2010

Får VPN rett handler denne sesongen om Rekdals verdensklassecoaching kan veie opp for en spillerstall som henta rett fra Adecco. Rekdal er uansett en mann man aldri kan avskrive, men det er litt av en utfordring han har i år. Aalesund hadde ambisjoner om å forsterke før 2010, de hadde ordna økonomi og de hadde … Fortsett å lese «Aalesund FK 2010»

Får VPN rett handler denne sesongen om Rekdals verdensklassecoaching kan veie opp for en spillerstall som henta rett fra Adecco. Rekdal er uansett en mann man aldri kan avskrive, men det er litt av en utfordring han har i år.

Aalesund hadde ambisjoner om å forsterke før 2010, de hadde ordna økonomi og de hadde et slagkraftig næringsliv i ryggen. Hadde er nøkkelordet her for på dommens dag var lommene tomme og i stedet for å se på spillere i Europa er det Her, Spjelkavik og Emblem som er klubbene Ålesund gransker med lykt og lupe for å finne noe som er gratis med to bein og skuldre til å henge drakta på. Hvilke nedtur det må være for Rekdal og klubbens supportere.

Aa leke butikk
Aalesund har vært et sjarmerende innslag i Tippeligaen, fargerike trenere, spesielle men for all del trivelige supportere og en by full av engasjement og glød. Får VPN rett er engasjementet og gløden på dalende kurs. Får VPN rett handler denne sesongen om Rekdals verdensklassecoaching kan veie opp for en spillerstall som henta rett fra Adecco. Rekdal er uansett en mann man aldri kan avskrive, men det er litt av en utfordring han har i år.

Keeper
Lindegaard var ukjent for det norske fotballpublikummet da han kom fra Danmark og tok Tippeligaen med storm. Nå er han i Aalesund på permanent basis og er en av de to-tre beste keeperne i serien.
Keeperplassen er der Aalesund har minst problemer.

Forsvaret
Amund Skiri vil nok også i år spille i midtforsvaret til Aalesund. Det er vondt å se den sympatiske spilleren med den gode sangstemmen bli løpt fra og pissa på av norske spisser. Han er sammen med Trond Fredriksen, midtbanespiller, rutinen i klubben, men etter samlet 24 sesonger i klubben kan man trygt si at karrierene deres er mer enn på hell. Skiri, Arnefjord og Tollås er i skrivende stund de klareste stopperalternativene i Aafk og de oser ikke klasse.

Midtbane
Midtbanen til Aalesund er kanskje den lagdelen som etter keeperen er nærmest å holde Tippeliganivå. Det er først og fremst de to tidligere vålerengaspillerne Carlsen og Arneng som er drivkreftene, men de har også Orry Larsen som er en spennende 89-modell. Dessverre for Aafk må
nok midtbana ta så mye defensivt ansvar at den i liten grad får benyttet sine offensive og kreative krefter.

Angrep
Det blir kjent melodi i Aalesunds angrepsspill i år også. Aarøy skal hoppe på alt det høye som kommer, i tilegg har han en kollega som skal sparke på alt som ramler ned fra duellen Aarøy går i. Om den kollegaen heter Roberts eller de Silva er mindre viktig, alt som etter ned skal sparkes i retning mål. En primitiv form for angrepsfotball, men virker det, ja da virker det.

Trenere
Rekdal og Kenta skal trene Aalesund i år. Det betyr vel gjerne at Rekdal trener og at Kenta skal underholde med gode historier fra sitt omflakkende liv som fotballproff. Altså, Kenta er en trener som klarte seg bra i Bodø, men Rekdal gir neppe fra seg mye innflytelse og kontroll slik vi husker han.

Uansett er Rekdal en klassetrener og avgjort en av ligaens beste. Bare det at han tok NM med Aafk i fjor sier mye om kapasiteten. I år må han bevise det igjen og han er typen som kan klare å overraske igjen. I år er han enda mer avhengig enn tidligere av å klare brasene på ren vilje og overlevelsesinnstinkt.

Rekdal mot røkla
I årboka til Aafk for 2010 kommer det til å stå at dette var sesongen hvor det var Rekdal mot røkla og Rekdal vant. Aafk berger plassen og det kan de takke sjefen for.

Aafk i tall:

Keeper: 8
Forsvar: 3
Midtbane: 5
Angrep: 4
Trener: 9
Publikum: 6
Økonomi: 3

Sum: 38

Legg igjen en kommentar