Dagboka torsdag 25. februar 2010

Dårlig start på dagen, men dagboka kommer uansett. Er det ikke irriterende Er det ikke irriterende når det sitter en kortvokst gnom på plassene med ekstra benplass på flyet? Det er litt den følelsen jeg har i dag, jeg satte meg nemlig til med pc`n for å ta dagboka på toget og inn kommer det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 25. februar 2010»

Dårlig start på dagen, men dagboka kommer uansett.

Er det ikke irriterende
Er det ikke irriterende når det sitter en kortvokst gnom på plassene med ekstra benplass på flyet? Det er litt den følelsen jeg har i dag, jeg satte meg nemlig til med pc`n for å ta dagboka på toget og inn kommer det en kar i skritthøyde og setter seg på setet foran. Så langt alt vel, men tror du ikke den lille spretten smeller setet så langt bakover at det faen er umulig å brette ut pc`n. Hva faen, han når jo ikke ut til setekanten der han nærmest står i setet. Dagen er ødelagt og selv ikke tanken på trappetrinn og ting på øverste hylle får meg blid igjen. Jeg vurderer seriøst å stille meg foran gnomen i køen når vi skal av toget i Oslo for å la nesehåra hans vibrere av gassene fra gårsdagens middag.

Sondre Kåfjord
Av mange er Sondre sett på som lederkandidaten til de mindre klubbene nedover i seriesystemet. Det vil han nok være også fremover, hvis han blir valgt. Hvorfor har da vinden mot Kåfjord snudd? En av faktorene er nok definitivt Karen Espelunds avgang, etter en forangående tung konflikt i ledelsen av NFF. Det var to leire, hvor Espelunds mange støttespillere ikke glemmer at Kåfjord var mannen bak hennes avgang, nå ønsker de at han skal få smake steken.

Av de mer relevante grunnene til å vurdere om NFF er tjent med å ha Kåfjord videre, er særlig to forhold sentrale, EM og nytt nasjonalanlegg. Den norske EM-søknaden ble slaktet og kalt umoden av konsulentselskapet som skulle vurdere søknaden. Etter to års arbeid og investeringer på mer enn tyve millioner sitter NFF tilbake med et “russeprosjekt” som i rapporten hovedkonklusjons ble beskrevet som umoden. Kostnadene for samfunnet ville bli på svimlende 6.4 millarder og man stilte seg tvilende til at anlegg ville bli ferdigstilt og påpekte en stor underkapasitet i overnattinsmuligheter.

Saken kunne stoppet der, men Kåfjord jogger ufortrødent videre med planene om et nasjonalanlegg, som vi opprinnelig trengte på grunn av EM. For at ikke investeringene som ble gjort i forbindelse med EM-søknaden skal være bortkastede, skal vi allikevel bygge nasjonalanlegg i Groruddalen med en kapasitet på ikke mindre enn 50.000 tilskuere. Vi skal altså bygge et anlegg som muligens vil være fullsatt til en cupfinale og muligens en landskamp eller to i året. Det er en skinnsyk prioritering og en prioritering som synes foretatt for å redde sitt eget skinn i forhold til prosjekteringskostnader fremfor å være en ressursbruk som tilfører norsk fotball noe positivt.

Hva med Sogndals Yngve Hallèn?
Det som trekkes frem av Hallèns tilhengere er først og fremst at han ikke er Sondre Kåfjord, for mange synes det å være tilstrekkelig kvalifikasjoner for en ny leder. Hallèns åpenbare svakhet er at han eventuelt går til lederjobben uten å ha styreerfaring fra NFF. Ikke bare er det uvanlig, men det er nok uheldig også. Hallèn tar ikke med ballasten fra styrerommet i NFF som hans forgjengere har hatt. Ellers har Hallèn erfaring som daglig leder av Sogndal fotball og Sogndal hallen og har noe erfaring fra styret i NTF. Det er altså ikke fra øverste hylle av nøringslivstopper NFF finner sin neste leder. Har du styrt økonomien i en gymsal, en liten fotballklubb, hatt to basarer og et kakelotteri så er du klar for ledereverv i NFF.

Det er kanskje ikke så rart vi ler av NFF?

Tingdelegaten fra Hønefoss
Tom A. Schanke mest kjent for å ødelegge stemninga i pausen på Bislett for deretter å innføre straffespark ved uavgjorte kamper er tilbake i manesjen på årets fotballting. Schanke som har vært registrert i Guieness rekordbok for å være stifter av verdens minste parti, Tom A. Schankes parti, med kun ett medlem, han selv, skal kaste glans over tinget. Litt moro blir det sikkert og en fin avveksling fra feite gubber i 60 åra med dobbelthaker, hengeræv og prostata, men forslagene som kommer fra han vil være bomskudd som det pleier.

Jobb heller for å gi Bruno og Henger`n sine velfortjente idrettspriser du Tom, der treffer du nemlig.

Vålerenga i dag
Drit i alt, kos deg med bildene fra Vancouver og regn med at bildene av Lars Berger som takker Ingrid Stenvoll i NRK for sist vil rulle over skjermen utover kvelden.

Dagboka ble i hvert fall lengre enn han kødden på setet foran, og det er da noe.

Legg igjen en kommentar