Dagboka onsdag 24. februar 2010

Ny dag, ny dagbok, i dag med et lett konspiratorisk preg. Er LSK i ferd med å ta over NFF, litt som nordlendingene overtok syfilis på nitti tallet? Ellers handler det om dugnad, tær, salg og annen moro. Dawda Leigh Det er med glede og lettelse vi leser klubbens sider og ser at Dawda Leih … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 24. februar 2010»

Ny dag, ny dagbok, i dag med et lett konspiratorisk preg. Er LSK i ferd med å ta over NFF, litt som nordlendingene overtok syfilis på nitti tallet? Ellers handler det om dugnad, tær, salg og annen moro.

Dawda Leigh
Det er med glede og lettelse vi leser klubbens sider og ser at Dawda Leih har kommet tilbake etter operasjonen i en tå. At Norges blideste mann også mener at vi ser hvassere ut i år enn i fjor er ren bonus. Da er det bare å glede seg til han stormer frem på kanten og trer stikkere til Moa og de andre i år også.

Lagersalg
Er du nerd kan du sikkert kjøpe noe på mammutsalget til å lese på senga, det virkelige salget denne uka skjer i Sjappas lokaler i Tvetenveien. Ja, samme sted som tidligere lagersalg. Her finner du de lekreste plagg og effekter til en så lav pris at selv sjappesjef Veie rødmer.

Sted: Tvetenveien 158
Tid: Fredag fra 17.00 til 20.00 Lørdag: 10.00 til 17.00

For å gi noen eksempler: Du kan plukke med deg to drakter for 700,- til en samlet pris på 700,-.
Du får diverse hettejakker, strikkejakker og hettegensere til en pris på 250,-, så slipp alt du har i henda, overtrekk kontoen, løp til Tvetenveien og kle deg opp til årets sesong. Da ser du også hvor Sjappas neste filial vil åpne over påske.

Dugnad
En del av avtalen vi har fått med Ullevaal er at vi får fjerne stolene slik at vi får en ekte ståtribune på et område på stadion. Nå trenger Klanen din hjelp med å fjerne stolsetene. For deg som har bestilt plass der, bør det jo ikke være noe alternativ til å bruke litt tid på å få ryddet opp der oppe. Se Klanen.no for mer info.

Forbundstinget på Lillestrøm
Maktkampen i norsk fotball ruller videre i dagene fremover. Fotballtinget handler om tre dager til ende med småsaker og ting, hvor hver sak stort sett bare engasjerer deler av forsamlingen, mens resten av forsamlingen er mest opptatt av hvordan biffen skal være stekt på tingmiddagen. Søndag starter fordelingen av verv, da skal gamle vennskap honoreres, eller relasjoner gjøres om i posisjoner.

I år handler personprosessene først og fremst om Kåfjord og etterdønningene etter Karen Espelund. Var du for Espelund er du mot Kåfjord, så enkelt er det. Dagbokas inntrykk er at Kåfjord prøver å gjøre valget til et veivalg om igangsatte prosjekter, som ny nasjonalarena med horrible 50 000 seter, mens Kåfjords motstandere prøver å få det til å handle om Kåfjord. Det alle later til å være enige om at ingen bryr seg så veldig om hvem som skal overta etter Kåfjord, valgkomiteens mann Yngve Hallèn er like usynlig som du er når det er dugnad i borettslaget ditt.

En ting er sikkert, taper Kåfjord dette valget så vil mange norske karikaturtegnere være oppløst i tårer.

LSK og NFF
LSK må sitte med en utrolig imponerende spisskompetanse innen fotball. Etter valgkomiteens forslag skal nemlig LSK nå ha intet mindre enn to representanter i klageutvalget som skal avgjøre saker om klubblisens. Av syv personer klarer man altså ikke i fotballnorge å finne nok kvalifiserte personer, så man må hente to fra Åråsen.

LSK som de siste årene har vært involvert både i økonomisk trøbbel og nedrykksstrid skal nå sitte med en hånd på rattet og avgjøre skjebnen til klubber de står i et direkte konkurranseforhold til. Dette er en svært lite skjønnsom vurdering av valgkomiteen og forhåpentligvis noe fotballtinget rydder opp i.

At den siste kandidaten, Odd-Iver Pellfoch, som foreslås visstnok heller ikke har noen formell kompetanse på området og er innstilt utelukkende på bakgrunn av styre og ledererfaring fra LSK gjør det enda mer skremmende. Det må da finnes andre ufaglærte fotballedere i dette landet?

Ønsker man å honorere tro tjeneste og langt vennskap foreslår dagboka en blomsterkvast.

At LSK også blir tilgodesett med posisjonen som formann i lovkomiteen og sist men ikke minst en plass i styret i NFF føyer seg pent inn i rekken av at LSK er i ferd med «å kuppe», eller i det minste bli kraftig overrepresentert i NFF styre og organer. Sikkert bra for LSK, like sikkert som at alt som er bra for LSK er negavtivt for oss.

Av de totalt 49 posisjonene som fordeles i norsk fotball får LSK, 4 eller mer enn 8 %. Tar du med at andre med stor innflytelse er Sogndal 4 verv og Stabæk 3 verv, så ser du at tillitsverv i NFF er fodelt på små få hender. Alt er basert på at valgkomiteens innstilling følges. Disse tre klubbene sitter altså med 20-25 % av posisjonene, hvor mange medlemsklubber tror du det er i NFF?

Vålerenga i dag
Pell flasker, lur eldre, gjør det du må for å ha penger til sjappesalget. Har du tid til overs laster du ned alle forslagene som er fremmet til årets Forbundsting på Lillestrøm. Les forslagene og send oss en kommentar, vil du ha Yngve eller Sondre. Les på forbundstinget.no så ser du mer om hvordan norsk fotball styres og hva forbundstinget skal ta stilling til.

I morra kan du lese at en av norsk fotballs største klovner kommer på tinget og litt om hvorfor misnøyen mot Kåfjord har tiltatt fra høsten i fjor og frem nå til innspurten av “valgkampen”.

Legg igjen en kommentar