Dagboka onsdag 17. februar 2010

Mens du kokte drikkevannet ditt har vi kokt sammen noe vi ikke tror er helt planløst. Om det er til noen hjelp, er derimot usikkert Plan B – Mot Strømmen og Sarpsborg skal vi stille med en alternativ game-plan. Den innebærer en mer offensiv formasjon som er relevant å bruke hvis vi ligger under i … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 17. februar 2010»

Mens du kokte drikkevannet ditt har vi kokt sammen noe vi ikke tror er helt planløst. Om det er til noen hjelp, er derimot usikkert

Plan B

– Mot Strømmen og Sarpsborg skal vi stille med en alternativ game-plan. Den innebærer en mer offensiv formasjon som er relevant å bruke hvis vi ligger under i kamp, og hvis vi møter en motstander som ligger lavt.

Sånn lød Martins ord på VIF-TV tidligere i måneden. Søt musikk i ørene våre som har gått lei av å se et hjelpeløst Vålerenga stange og stange til det nytteløse mot lavtliggende lag og rauafotball.

Det fungerte flott mot Strømmen. Martin var fornøyd og vif-fotball skrev :

– Vålerenga vinner 4-0. Fine mål, gode bevegelser og full kontroll bakover. Årsbeste av Vålerenga.

Martin var like fornøyd i går. Da ble det fem fulltreffere mot Sarpsborg 08, men også hele 3 i sekken. Selvsagt var ikke sjefen helt fornøyd med det siste, og sa til vif-fotball etter kampen:

– Systemet fungerte til tider veldig godt, vi scoret mange mål og fungerte bra offensivt, men i dag mistet vi imidlertid ballen for lett, noe som førte til at vi fikk unødvendig mange farlig angrep mot oss.

Lars Iver Strand trivdes godt i sin offensive midtbanerolle, skriver vif-fotball. Han skåra to, er svært godt fornøyd med Martins plan B, og sier til vif-fotball:

– Når vi får ballen til å gå kjapt og er trygge og gode med kula, fungerer denne måten å spille på veldig godt. Da er det vanskelig for motstanderen å plukke oss opp. Det stokker seg imidlertid litt i perioder. Da er risikoen høy når vi mister ballen, men jeg tror på denne måten å spille på og tror vi bare blir bedre i tiden som kommer.

Harmeet Singh som sendte en suser i krysset fra 25 meter, er også like fornøyd:

– Vi er inne i en periode der vi trener veldig hardt og vi kjenner at vi har slitne bein. Det er postivt av vi vinner i en slik periode og jeg tror vi bare blir bedre når vi slipper opp litt på treninga.

Men til lørdag blir det nok andre boller. Vålerenga møter FC København i den danske hovedstaden. Singh gleder seg.

– Det blir en fin test for oss mot et lag som spiller veldig god fotball, sier han

Plan A eller C?
Når Martin bruker plan B mot antatt dårligere lag, regner vi med en annen plan for det motsatte. Om det er plan A, C eller D har mindre betydning , bare den fungerer. For det er mot antatt sterkere motstand vi starter serien om en måned. Overmakt på rekke og rad: Viking, Stabæk, RBK og Molde, kun avbrutt av én mulig plan B motstander, Start. Når vi samtidig veit hvor voldsomt viktige de tre fire første kampene er for plasseringen til slutt, bygge selvtillit og sånne greier, håper vi Martin tar med seg en seriøs plan A til København.

Eller er det plan B som gjelder der nede også? FCK skal tross alt gjennom Europaligakamp mot Marseille i Parken torsdag, og returkamp neste uke, så det er vel noe usikkert hva vi egentlig møter.

Nr 10
Usikkert hva vi møter, men endelig dønn sikkert hvor vi møter dem: På bane 3 på treningsanlegget ”Nr 10” ved KB-hallen langt ute i Frederiksberg. For vålerengasupportere som kommer med båt er det på den andre siden av by’n. Ikke så langt at det er særlig stor sjanse for ikke å rekke kampen klokka 13, men absolutt muligheter for å bli akterutseilt etter kampen. Ekstraomganger og straffekonk blir det ikke, så det går nok bra skal dere se, dere som tar svippturen i helga.

Treningsfeltet ligger forbi dyrehagen, og gående supportere kan benytte den enestående sjansen de nå har når de går forbi apeburene. Å slenge en banan eller to kan kanskje sies å være politisk korrekt akkurat der og da.

Vålerenga i dag
Sportsquiz, CL og OL på Bohemen fra klokka 18

Legg igjen en kommentar