Dagboka torsdag 18. februar 2010

For å markere at fasten er i full gang er dagboka fylt med økonomisk smalhans og kontraktproblemer, men fastetida bør ikke være god nok grunn til å si nei takk til frokost og øl på Vertshuset lørdag. Rekordhøy gullpris I høst nådde gullprisen rekordhøyder med drøyt 222 kroner grammet. Om vi går ut fra at … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 18. februar 2010»

For å markere at fasten er i full gang er dagboka fylt med økonomisk smalhans og kontraktproblemer, men fastetida bør ikke være god nok grunn til å si nei takk til frokost og øl på Vertshuset lørdag.

Rekordhøy gullpris
I høst nådde gullprisen rekordhøyder med drøyt 222 kroner grammet. Om vi går ut fra at en førsteellever på et hvilket som helst fotballag veier ett tonn, betyr det at seriegull bør prises til 222 mill. Ikke rart klubbene satser mer enn remmer og tøy kan holde for å sikre seg edelt metall i Tippeligaen eller kråkesølv i Adecco.

Alle de 32 toppklubbene har fått klarsignal for spill sesongen 2010. Ikke bare Moss, men også de som er større enn oss og som har en økonomisk utvikling langt verre enn oss. Selv hele Norges Troillunga som spilte 2009-fotball med budsjettert underskudd på 30 mill, men med resultat minus 44, og med nytt underskuddsbudsjett på minus 22 inneværende sesong, får lov å spille med de store gutta. Sånne store gutter som Vålerenga som har planer om å gå i null i år. Gratulerer, Rosenborg!

Det er Aftenposten.no som legger fram disse tallene i dag, tall som viser at det fremdeles er kort vei fra Capitol til den tarpeiske klippe, tall som viser hvor skyhøy gullprisen egentlig har blitt, tall som viser at selv ikke stakkars, lille Lyn hadde trengt å skamme seg.

– Jeg har i sene nattetimer spurt meg selv om vi har satset for mye, innrømmer styreleder i RBK, Terje Svendsen, overfor Aftenposten

Neida, Rosenborg. Bare fortsett på samme vis. Norsk fotball trenger RBK som lokomotiv har toppfotballsjef Nils Johan Semb bestemt. Foreløpig endestasjon er Karabakh. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Kontrakt 1
I Aftenposten i går leste vi om RBK og Hoftuns store utfordring . Ingen av profilene med kontrakt ut 2010 har forlenget. Fortsetter trenden, står sportslig leder Erik Hoftun overfor en alvorlig utfordring ved inngangen til 2011. Det er forskjellige grunner til at disse spillerne avventer , som for eksempel denne:
Andreas Nordvik kan tenke seg en framtid i en klubb hvor han virkelig blir satset på.

Det halvåret Nordvik var på utlån til oss spilte han bedre og bedre for hver kamp, og var velkommen til nye sesonger i Vålerenga. Her hadde han fått det han kunne tenke seg, ikke bare en klubb som ville satse på ham men også en by han trivdes i med bolig på Vålerenga, men det ble nok for hardt å svelge for sjefene på Lerkendal. Selv om de ikke har bruk for Nordvik på annet enn andrelaget og tilfeldige innhopp på A-laget, viser klubben samme griske fakter som i Eggen-æraen da RBK støvsugde toppklubbene for talenter. Spillere konkurrerende klubber har bruk for, gjelds det å holde på, selv om det blir dyr benkevarme. Vi unner RBK alle de probleme det går an å få med de åtte profilene som venter med å tegne ny kontrakt

Kontrakt 2
Det jubles i TV2. Sportsstaben har ingen problemer med å skråle football is coming home, coming home på direkten selv om det røper at de er nesten like dårlige til å synge som til å produsere fotball. For nå har Premier League kommet hjem til TV2. Et par skjær i sjøen, men så har kanalen bukta og begge endene på fjernsynsfotballen her til lands.

Vi har lest om saken i Dagbladet der sportssjef Bjørn Taalesen sier:

– Godkjennelsen fra Premier League er er noen uker unna. Vi velger derfor å ikke gå ut med noen planer.

Men såpass røper han til Dagbladet at det er store sjanser for at TV2 vil sende gratis tippekamp fra England klokka 16 lørdag, mens resten av kampene skal gå på TV2Sport betalingskanaler. TV 2 har allerede skaffet seg rettighetene til å vise norsk tippeliga, cup og hjemmelandskamper i fotball.

Det skal bli interessant å se hvordan fjernsynskanalen takler dette. Det er nesten som RBK som sitter med dobbelt opp, som må ha for å ha. Det er nødt til å bli kræsj. Interessante engelske kamper strekker seg langt inn i norsk Tippeliga hver søndag. TV2 har to valg, det heter jo ikke TV2 for ingen ting:

1. Endre terminlista i Premier League
2. Flytte norske kamper som går klokka 18 søndag

La oss anta at det mest realistiske er alternativ 2, (det heter jo ikke TV2 for ingen ting), da har vi for eksempel disse mulighetene:

Kampene forskyves til klokka 19, og hovedkampen søndag må følgelig legges til klokka 21, noe som gir klubbene enda færre tilskuere, men TV2 desto flere seere.

Kontrakt 3
Det er ikke sånn det fungerer, det bare ser sånn ut: Fire Vålerengagutter har fast kontrakt på aldersbestemte landslag. Vi gratulerer Håvard Nielsen, Mohammed Fellah, Amin Nouri og Harmeet Singh !

Vålerenga lørdag
Skal du ikke reise på fylletur til Køben og se fotball? Da legger du turen til Vålerenga lørdag. Vålerenga Vertshus åpner en time tidligere enn vanlig, klokka 11, med frokost og 1 drikke for ca 150 spenn fra Royal Junk. Om det lykkes teknisk, vises FCK kampen som starter klokka 13, med legendariske Terje Hellerud som kommentator. Klokka 17 spiller Vålerenga Håndball mot Lillestrøm Topphåndball. Tom Helland Olsen som er en av spillerne i Vålerenga håndball, kommer til Vertshuset før kampen for en før-avkast- samtale. Klanen har fått 50 billetter som selges på Huset. Koster 50 kroner for Klansmedlemmer. Jordal-hallen tar kun 300 så her bør det bli fullt. Vinner vi mot Fugla Hands, så kommer spillerne og ledelsen på Huset etter kampen og feirer. Blir det tap, så drikker vi og gleder oss til neste kamp. Kasteball#1 og =Enga#5 selges på Huset.

Legg igjen en kommentar