Dagboka tirsdag 16. februar 2010

Den feteste tirsdagen i året innrømmer vi de små feilene våre bare for å bevise at vi ikke har noen større, sitat François de La Rochefoucauld, men ellers har vi ikke mye å melde, det bare virker sånn. Knattspyrnufélag Reykjavíkur I dag feirer vi 101-årsdagen til det islandske fotballaget, sannsynligvis fordi det ikke er så … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 16. februar 2010»

Den feteste tirsdagen i året innrømmer vi de små feilene våre bare for å bevise at vi ikke har noen større, sitat François de La Rochefoucauld, men ellers har vi ikke mye å melde, det bare virker sånn.

Knattspyrnufélag Reykjavíkur
I dag feirer vi 101-årsdagen til det islandske fotballaget, sannsynligvis fordi det ikke er så mye annet å feire, men også fordi det minner oss om at det er utstyret det kommer an på. Knattevalget er viktigst når føret er verst. To knat or not to knat – that’s the question. Northugens tolv hjelpere knatta det til med ustrukturert manuell struktur, og hva har så det med Vålerenga å gjøre? Eh, egentlig ingen ting bortsett fra at det gjelds å være lur både i faste og løse forhold, spesielt når de er spesielle, ja sånn som i 1980 da det var knattene det kom an på når finalen skulle vinnes. Med dette oversendes våre skadefro tanker til dere som leiker olympisk idrett ved den Canadiske vestkysten. Vancouver Wankerers.

Feil pasning
Vi veit jo alle så inderlig vel at kroppsøvelser uten offside ikke er idrett. Så hva dem enn driver med i vinter-OL; sport er det i hvert fall ikke. Ja, bortsett fra ishockeyen, da. Men i den sporten er det nesten i overkant mange offsideregler. En i målgården, en ved blueline, og i gamle dager var det jaggu en ved redline også. Feil pasning kalte dem det. Det var den hockey-offsiden som lå nærmest fotballens opprinnelige hensikt med offsideregelen, langpasningen til en mann som lå og fiska høyt oppe på banen. Lang pasning = feil pasning. Hørte du det, Drillo?

Drillo har tatt ut nesten hele troppen som møter Slovakia 3.mars. Vålerengarelasjonene er like overdøvende på landsen som i nyhetsbildet. Med en god dose godvilje plukker vi fram tre blad Vålerenga på landslaget, Grindheim, Wæhler og Carew. På nyhetssiden stiller Vålerenga vesentlig sterkere:

Mos scoret to mot City

Ja, de får det til på klubbsidene. Klikkekrigen er langt fra avblåst selv om vi hører lite til den, og det er sånne lure overskrifter som skal til for å lokke klikkene ut av uskyldige uvitende som tror det har vært pivatkamp i Manchester og ikke kobler til Vålerengarekruttene som slo Oslo City 3-2 sist lørdag. Meningsløst men ålreit? Noe blir feil når altfor mange overskrifter blir sånn. Feil setning.

Alle kan gjøre feil. Uansett om du jobber i VIF media eller i en smørebuss i British Columbia. Ja, selv her i Dagboka oppdager vi en svært sjelden gang at vi velter oss i feilmeldinger. Sorry alle dere som stoler blindt på VPN og som sæppa fåfengt mellom alle TV-kanalene i natt for å få med dere Noges heroiske hockeykamp mot Canada. Om dere ikke har mista all tillitt til oss får dere prøve på’n igjen i natt klokka halv to på NRK1. Sendinga begynner en halv time tidligere.

Blått er flott
Gårsdagen var alle blåmandagers mor, selveste fastelavnsmandag, dagen med bondeanger og kuppelhue etter overdreven fråtsing i fastelavensbollemus og alskens fanteri dagen før. En nitrist dag blottet for lyspunkter. Trodde vi til vi leste VG:

– Jeg er ikke så veldig fotballinteressert, men jeg har fått med meg at det er bra hvis de blå har ballen!
Sitat: Cheryl Cole, kona til Chelseas Ashley Cole

Vålerenga i dag
Feitetirsdag på Vålerenga som i resten av landet. Siste sjanse til å proppe seg med godsaker før påskeaften. Menyforslag: Middag 1-2 sekspakninger øl. Kveldsmat det samme. I beste fall gir dette seks tusen kalorier. Tomme kalorier sies det, men full blir du. Proppfull.

Sarpsborg08 – Vålerenga klokka 18

Legg igjen en kommentar