Dagboka fredag 29. januar 2010

Nordvestlandet, Spania, Sørlandet, Moss og Jordal. Vålerenga er overalt denne helga, men er Moa i Vålerenga til seriestart? Og er Vålerenga i Parken om tre uker? Moa Vi skrev i går at Moa ikke har bestemt seg for hva han vil gjøre, men i går kveld ble han spurt av TV2 om han vil signere … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. januar 2010»

Nordvestlandet, Spania, Sørlandet, Moss og Jordal. Vålerenga er overalt denne helga, men er Moa i Vålerenga til seriestart? Og er Vålerenga i Parken om tre uker?

Moa
Vi skrev i går at Moa ikke har bestemt seg for hva han vil gjøre, men i går kveld ble han spurt av TV2 om han vil signere ny kontrakt med Vålerenga, og da kom dette svaret:

– Ja, vi har en god tone og fortsetter å prate om det. Jeg har det bra i Vålerenga. Jeg lar min agent Stig Lillejord og hans team ta seg av kontrakter og sånt, sier Moa til TV2

TV2 har snappet opp ryktet om at Celtic er interessert i Moa. Truls Haakonsen har ingen kommentarer til dette, og Nettavisen erfarer at det ikke foreligger noe bud på Moa, selv om Celtic-manager Tony Mowbray har vært virkelig aktiv på overgangsfronten den siste tiden.

Vi regner med at Moa blir hos oss en stund til, i hvert fall et halvt år. Han har noe å revansjere fra fjorårssesongen, og det er bedre for ham å øke egen markedsverdi i kjente omgivelser her hjemme enn å spolere den med mislykkete innhopp i skotske ligakamper.

Venstre back
De svært spake ryktene om Allan Jepsens retur til Enga er nå definitivt ryddet av veien. Han er ikke lenger klubbløs og har nå kontrakt med Alemannia Aachen i tysk 2. Bundesliga ut sesongen.

Unggutta fikk stryk
Vålerengas unge juniorer tapte 2-3 for Molde i siste kamp i puljespillet i Color Line Cup, men overskriften Unggutta fikk stryk på vif-fotball.no har ikke med det å gjøre, den viser til en del av en treningsøkt på La Manga. Vålerenga ble nest sist i sin gruppe og møter AaFK i dag. Vinneren kjemper om 5.plassen i turneringen i morgen, taperen kjemper om å unngå sisteplassen. Les mer her .

Så spørs det om hva de enda yngre Vålerengaspillerne får til i Sørlandshallen i helga. Start arrangerer eliteturnering for G15-lag for tredje år på rad. I år stiller Start, Vålerenga, Lyn, Strømsgodset, Haugesund og Bryne. Vålerenga og Godset stiller med rene G14-lag.

Lech Poznan
I morgen skal Vålerenga banke polakker på La Manga. De heldigste, de som har TV2sport, ser kampen på TV klokka 18. De mindre heldige ser kampen på Sumo, av og til kalt VIF-TV, og de mest uheldige må nøye seg med polsk web, også kalt Lech-TV, eller Leke-TV som Sumo også burde hete på norsk.

Den polske klubben ligger midt mellom Warszawa og Berlin og har navn etter Polens grunnlegger, Lech, men bortsett fra det er det mange likhetstrekk med Vålerenga:

Poznan nesten nøyaktig like stor som Oslo
Lech Poznan er den mest populære klubben i landet
5 cupmesterskap
5 seriemesterskap
En storhetstid første halvdel av åttitallet
Slått ut av Brugge i Europaligaen på straffekonk

Den blå drakta må regnes mer som en ulikhet enn likhet ; den mangler en anelse rødt og blåfargen er den samme ekle som Molde kler seg i.

Lech Poznans siste møte med norsk fotball, var da de tapte 1-2 hjemme for FFK i EL-kvalik i fjor. De hadde ikke mindre enn 6-1 å gå på fra kampen i Fredrikstad. På La Manga har klubben slått Odd på straffer og gått på et ett-målstap for Erik Solér i en ekstrakamp mot amerikanske Red Bull.

Klubben vant den polske cupen i fjor og ligger på 3.plass i serien som har vinterpause til 28.februar.

Nordlie Grand Prix
Under denne overskriften skriver Reidar Sollie i Dagsavisen dette (utheving av oss):

– Det sikreste med gårsdagens avskjed er at det ikke var noe farvel med Tom Nordlie. De som fortsatt er opptatt av den fotballfaglige dimensjonen ved dette spillet, beskriver ham som en svært dedikert, oppdatert og dyktig fagmann. Utfordringen hans er å korrigere en lederstil som veldig mange åpenbart har problemer med. Tanken må vel også ha streifet ham etter å ha hørt reaksjonene i Sandefjord, Start, Viking og Lillestrøm. Hans tid i Vålerenga teller ikke i denne sammenheng. For Vålerenga for ti år siden var ikke ulikt dagens Fredrikstad. En unntakstilstand med like mange meninger og holdninger som det er fotballspillere i klubbene. Fredrikstad har vært uten en sterk ledelse. De som ansatte Tom Nordlie i august brukte penger de ikke en gang hadde fått løfter om å få inn.

De som er interessert i å studere unntakstilstanden i klubben i vårt hjerte, kan begynne i VPNs arkiverte arkiv. Følg denne linken

Kampfastsetting
Noen er visst strålende fornøyd med at TV har gått med på å fastsette endelig kamptidspunkt hele fire uker i forveien. Huff! Se sydover. Danskene har skjønt noe. For en uke siden ble de første 11 rundene etter vinterpausen (2.mars) fastlagt.

Grunnen til at vi veit det, er at vi sørfa på dansk fotball i håp om å finne kampstedet for treningskampen FCK-VIF 20.februar. Ikke mye å finne på FCKs hjemmeside, men TV2 hjelper deg:

Parken! Ja, det står så i oversikten på TV2 over kamper før seriestart

Kasteball?
Vålerenga er i tetstriden og er i høyeste grad med i kampen om opprykk til Eliteserien, men da må Herulf slås i Moss søndag. Klanen setter opp tur for å sette standarden for tribunekultur i håndballen i framtiden. Bussen går 1500 fra Vålerenga Vertshus og 1515 fra Bohemen. Prisen for turen er 150 spenn og påmeldinger til kjellsen@gmail.com. Det blir garantert tur, og kampbilletten koster 90 spenn, meldes det på klanen.no

Vålerenga i dag
Kanskje droppe fredagsquizen på Bohemen klokka 1804 og heller sitte hjemme og skrive innlegg til neste nummer av Klansropet. Deadline 24.februar. Skrive om hva? Les svaret her .

Legg igjen en kommentar