Dagboka torsdag 28. januar 2010

Vi håper Rosenborg velger Tom Nordlie som hovedtrener. Det blir trist for Eggen selvsagt, men han er visstnok ønsket av mange i Klanen. Vi synser litt om Nils Arne i mangel på annet nytt enn det TV2 snekrer på La Manga. En lang og innholdsløs dagbok venter dem som orker. Aller først, før vi glemmer … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 28. januar 2010»

Vi håper Rosenborg velger Tom Nordlie som hovedtrener. Det blir trist for Eggen selvsagt, men han er visstnok ønsket av mange i Klanen. Vi synser litt om Nils Arne i mangel på annet nytt enn det TV2 snekrer på La Manga. En lang og innholdsløs dagbok venter dem som orker.

Aller først, før vi glemmer det, minner vi om at det fremdeles er plasser på Klansbussen til Moss og toppkamp mot Herulf søndag. Påmelding her. Ta høyde for at det ikke selges tran på bussen, men nyeste =enga og første utgave av Kasteball får du kjøpt.

Martin møter den berømte døra, men det er sånt som ungdomen likar
Martin er på La Manga. TV2 er på La Manga. Hva annet kunne vi da vente enn to oppslag på TV2 om og med Martin. I artikkelen Andresen ut mot egoistiske bosmanspillere kritiserer han alle fotballspillere som gjør som han selv gjorde da han gikk til Vålerenga og forlot Brann som Bosmanspiller. Samtidig påpeker han at det kanskje ikke er så lurt å oppføre seg sånn, for spillernes egen del:

– Jeg tror noen angrer på valget om å bli bosmanspiller. Nå er det ikke opplagt at de får jobb. Det å sitte på en lang kontrakt er det trygghet i, mener Andresen.

Om dette er et utspill i kontraktforhandlingene med stjerna vår, Moa, vites ikke. Sant å si trodde vi at Moa hadde ordna seg med noe gullkantet lukrativt på Valle for lenge siden, for vi tror på alle ryktene vi hører eller trodde vi hadde hørt, men i TV2-artikkelen ser det ikke ut til at noen avtale er i boks:

– Vålerenga jobber nå med å signere en ny kontrakt med Mohammed Abdellaoue, som har et år igjen av kontrakten. Men Moa har ikke bestemt seg ennå for hva han vil gjøre.

– Det er viktig for klubben å sikre investeringene sine. Vi kan ikke ha salgsobjekter om går ut kontraktene sine. Det hindrer oss i å utvikle nye, sier Martin videre, og da glir vi over til den andre saken på TV2.no i går, Andresen tvunget til å satse på ungdommen. Der leser vi:

– Vålerenga kommer til å stille med en av de yngste stallene på lenge, men tross den unge stallen har Vålerenga ambisjoner om å bli en av de fire beste på tabellen når sesongen avsluttes i november.

Og med det avslutter vi ungdomsgnålet for denne gang, ene og alene fordi det fins eldre saker å gnåle om. På tide å børste støv av en to uker gammel sak om å børste støv av dinosaurer:

Nils Arne til Valle?
For to uker siden takket RBK nei til Nils Arne Eggen på Lerkendal. Nils Arne sutra og et samlet pressekorps dømte Rosenborg nord og ned for ikke å velge en slik ressursperson som løsning på en midlertidig trenerkabal. Dagbladet.no skrev:

– VIF-supporterne ber Martin ringe Eggen.

Det ble påstått at store deler av Klanen stilte seg positiv til tanken om Eggen i en eller annen rolle på Valle. VPN lurer på om dette virkelig kan være sant, og har så smått undersøkt saken, men undersøkelsen går ikke dypere enn til de støvete krokene i VPNs eget redaksjonslokale. (Som om ikke det er dypt nok) Nesten to uker forsinket, men fortsatt like uaktuell, presenteres Eggen-saken slik flua på VPN-veggen oppfattet den:

– Jeg synes det hadde vært positivt. Han er jo en del av det gamle bohemlaget vårt og således en historisk figur i Vål’engasammenheng. Men det som bør telle er at Eggen kan 4-3-3, han kan skape relasjonelle samhandlinger og han er en frittalende person som passer inn i det litt breiale miljøet som nå blir litt undertrykket oppe på Valle. Så spørs det om han vil flytte på seg og om han kunne tenke seg å jobbe under en såpass urutinert spirrevipp som det Martin Andresen er.

– Tror han kunne fiksa jobben, men nå er jeg mer klar for at Martin tar en Rekdal og nærmer seg demigudestatus deretter.

– Å få Eggen til Enga ville vært jævla spenstig. Men det er jo å dra norsk fotball tilbake til…tidlig 2000-tall. Og vel så det! Dessuten er det litt med å satse fullt og helt på en hest, ikke spre penga tynt utover på alle hestene i løpet. Gjør man det siste får man garantert gevinst, men fryktelig liten.
Går man inn med hud og hår tapes alt eller alt vinnes.
Og har vi egentlig så jævla mye å tape?

– Nei, det passer ikke med den modellen Vålerenga har lagt opp til nå. Situasjonen var helt annerledes i august. Filosofien til Martin passer godt med Eggens. Selv om formasjon har lite med filosofi å gjøre… 4-3-3 og 4-5-1 kan være akkurat det samme, 4-4-2. 3-5-2 kan være akkurat det samme. Det går på oppgavefordeling hos spillerne, hvilke rom de har ansvar for, hvilke faser av forsvar/angrep de skal bidra i.

– Eggen i VIF per idag vil forrykke den balansen som man endelig har kommet frem til. Eggen ville ikke ha klart og holde seg igjen. Martin sleit med autoriteten mot spillerne pga utydelig modell. En Nils Arne i 100km/t på treningsfelt og spillermøter, vil ihvertfall ikke bidra til å bygge opp den autoriteten.

– For å lede et lag trengs det en tydelig autoritet, og den har nå Martin fått. Hvorfor ødelegge dette nå?

– NEI!

– Etter å ha hørt deres meninger om Eggen så er jeg glad vi ikke har noe å si på hva som skjer i klubben. Vi får heller vente til noen andre har snappa Eggen og ingen andre trenere er ledige på markedet når 2010 går til hælvete akkurat som mye har gjort de siste årene. Da kan vi hente tilbake Lars Tjærnås og hilse på 2. div.

– Eggen til Enga NÅ! En bedre læremester kan ikke Martin få. Og kanskje han kan få fart i rævva på noen av spillerne våre også.

– Veldig enig. Eggen kan så utolig mye fotball. Hvilken rolle han får er ikke så viktig. For min del kan han gjerne jobbe med juniorer også, men så lenge spillerne forstår at Martin er sjef og at Eggen er noe bortimot en unik ressurs i norsk fotball så kan det bare bli bra. Eller i hvertfall mindre dårlig.

– Jeg tror Eggen fremdeles har mye å tilføre norsk fotball, men det er en grunn til at Rosenborg ikke vil ha han. De vet at sier de ja til Eggen, får de også en fyr som mener noe om hele driften av klubben. De vet veldig godt hva de får og at han er sterk nok til å gjøre det vanskelig dersom han ikke får det som han vil. Kan hende de som styrer klubben har lyst til å holde på sine tanker og ikke bli «plaget» i tide og utide av en orkdaling som sitter og spiser brødskiver med kaviar på brakka med pressen. Når det er sagt tror jeg Eggens tanker fremdeles duger, men det må være i en klubb som er åpen for de omveltningene det krever, og da snakker vi ikke bare 4-3-3. Så til det egentlige spørsmålet: Eggen som assistent er utenkelig. Eggen er per definisjon ikke en assistent. Men hvis han hadde villet være det, og før tiltredelsen hadde akseptert en assistentrolle og hva det innebærer, ville jeg gjerne hatt han i Vålerenga.

– Nils Arne med tunga mer utafor enn innafor kjeften. Spenstig filosofi, for all del – men han har ikke vært trener på mange år. Skaldet være sånn at når ikke Rosenborg vil ha han, så skal vi andre bare ta han?
Vi har en ung og lovende trener, med et ungt og lovende lag. En signering av Eggen vil bare utløse plombering av all tankegang og overivrige investorer som fjerner all sjel. Ser det for meg, shoppinga, Huseklepp, Ciljan og førti afrikanere vi ikke kan navna på.

– Han humper jo rundt oppe på Lerkendal iført RBK-klær og hjelper til på treningene. Om jeg ikke tar helt feil er han i dag assistenttrener på juniorlaget deres. Hvis han virkelig vil ha en sånn rolle i Vålerenga, så gjerne for meg.

– Et rungende NEI til Nils Arne i Vålerenga nå. Han er forlengst over toppen.

Og her sklei diskusjonen ut med hvilken trener som var mest over the top, Wenger , Eggen eller Ferguson. VPN kommer tilbake med ny direktesending fra redaksjonsrommet når det eventuelt blir aktuelt å overta en av de levende engelske trenerlegendene.

Legg igjen en kommentar