Dagboka onsdag 27. januar 2010

Det trenger ikke å se mer lovende ut enn som så i januar. Om en uke veit vi mer om hvor vi står. Er det Tromsø som er svake, eller har Vålerenga et medaljelag på gang? Og hva med håndballgutta? Er de best når det gjelder? Ishockeyfolket var det så vidt. Vi var fornøyd, Martin … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 27. januar 2010»

Det trenger ikke å se mer lovende ut enn som så i januar. Om en uke veit vi mer om hvor vi står. Er det Tromsø som er svake, eller har Vålerenga et medaljelag på gang? Og hva med håndballgutta? Er de best når det gjelder? Ishockeyfolket var det så vidt.

Vi var fornøyd, Martin var fornøyd og til og med Per Mathias Høgmo var fornøyd etter kampen på La Manga i går der Vålerenga vant fullt fortjent over Tromsø. Per Mathias var så oppe i skyene av hva laget hans viste de siste 30 minuttene at han ikke hadde vanskeligheter med å plassere laget sitt høyt i Tippeligaen i år om de fortsetter sånn.

Hva var det han så som ikke jeg? Et par sjanser, la gå. Litt bedre trøkk enn i første omgang, men det skulle bare mangle. Men her er det Høgmo som er spesialist og fagmann, ikke jeg. Jeg bare gleder meg over at om Per Mathias har rett, så betyr det egentlig i klartekst at Vålerenga er opplagte medaljefavoritter i år.

Kampen startet med solid vålerengapress mot et lavtliggende Tromsø, mulig det var den sterke vinden som blåste tromsøværingene bakover på egen banehalvdel. Der herja Bengt, men dessverre ble det for mye tversover. Pasningsspillet var brukbart, vi skriver tross alt januar, med gode tendenser til spill langs bakken. Bojan var veldig synlig uten at jeg nødvendigvis tror det er en god ting. Ego kalte vi det på løkka. På midten var Fellah det svakeste ledd og han var da også den første som ble bytta ut langt ut i andre omgang da Tromsø nesten hadde skifta hele laget. Lars Iver fikk vist seg litt fram, men det gjorde han jo også i treningskampene i fjor uten at det hjalp ham noe særlig. Bakerst kom Strandberg best fra det. Når Nouri og Madsen er tilbake spøker det for Freddy og Muri. Hirschfeldt viste klasse med dobbeltredninga av skudd fra Tromsøs nye spisstalent, Vegard Braaten, som var det nærmeste Tromsø var utlikning.

Høydepunktet: Singh drar seg forbi en tromsøspiller ute på venstre og legger et såkalt perfekt innlegg foran mål. Det var Bengt som gjorde innlegget perfekt med innsatsen sin i feltet og 2-1.

Lørdag fortsetter vi med kamp mot Lech Poznan, og tirsdag banker vi Odd, vinner pengesekken med 15 tusen blanke euro og tar pokalen hjem. Les mer om kampen i går på vif-fotball.no .

Best når det gjelder?
En skarve treningskamp i fotball i spansk motvind var ikke det de fleste brydde seg om i går kveld, det var visst mer interessant å se hvordan håndballgutta skulle klare å søle bort poenga denne gangen. De klarte det, og Kjelling og co er ikke våre forbilder når vi skal drekke tran i Moss søndag. Med seier over Herulf er Vålerenga oppe på siden og forbi og puster serieleder Viking i nakken. Vålerenga vant 30-26 hjemme i høst. Klanen setter opp buss. Førstemann til mølla. Påmelding her.

Hockeygutta benytta ikke sjansen fullt ut til å få diger luke til stakkars Sparta som tapte mot Lillehammer, men henta inn Mangleruds tomåls ledelse og vant 5-4 på sudden death. Vi vant skudd-og sjansestatistikken, men tok ikke ledelsen i kampen før den var slutt. Les mer på vif-hockey.no .

Oppskriften mot drittlag i ishockey er såre enkel: Høyt press med puck, hard forechecking og knusing av alle forsøk på å komme igjennom til vår sone. Men neida! Ikke det i går kveld, sånt er visst for kjedelig. Det blir mye mer spennende med både en og to null til Manglerud før VIF lekende lett setter to raske og utligner. Skulle det snu da? Skulle dem jages hjemover langs firer’n? Neida. Det ble både 2-3 og 3-3 før Manglerud så ut til å sikre seieren med 3-4. Akkurat når det gjelder som mest smetter vi på en til for forlengning. Da var det plutselig enkelt, og 16 sekunder ut i forlengningen kriger Blake Evans pucken i buret. Gud, så enkelt!

Hvorfor ikke bare gjøre det sånn med en gang?

Vålerenga i dag

OBS: Ikke sportsquiz, men engelsk fotballbonanza på Bohemen.

Legg igjen en kommentar