Dagboka tirsdag 19. januar 2010

Femhundre Vålerengasupportere og 11 bønder fra Torshov fulgte årets første byderby i Vallhall, et slags coitus interruptus for dem som ikke var klar over at den brå avslutningen var planlagt for lenge sia. Kjedelig men ålreit. I kveld debuterer A-laget. På vei til Ullevål De første famlende skritt på vei mot Ullevål og sesongstart er … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. januar 2010»

Femhundre Vålerengasupportere og 11 bønder fra Torshov fulgte årets første byderby i Vallhall, et slags coitus interruptus for dem som ikke var klar over at den brå avslutningen var planlagt for lenge sia. Kjedelig men ålreit. I kveld debuterer A-laget.

På vei til Ullevål
De første famlende skritt på vei mot Ullevål og sesongstart er kanskje et faktum, men starten på sesongoppkjøringa i Vallhall i går gjaldt ikke for mange på A-laget , men rekrutt-og juniorer er uten tvil i gang. Det holdt til 1-1 mot Skeid, det burde holdt til seier hadde det ikke vært for såpa på keeperhanskene til Frode Larsen. TV2-sportens utdrag seinere på kvelden viser at journalistene der i gården har en veldig lang vei å gå før de er klare til sesongstart. Å kalle en keeper med en Adecco-sesong bak seg for urutinert holder bare ikke, men typisk for TV2 kun å få med seg glippen og ikke praktredninga i første eller strafferedninga i andre omgang.

Mange unggutter fikk prøvd seg i går. Spesielt nr. 9, Christer Jensen, gjorde en flott jobb på venstrevingen. Løpssterk og jævla god ballkontroll med ballen i beina. Han kan bli spennende å følge. Spesielt moro med enda en gutt som er sugd fra eget bryst – eh..som har sugd vårt eget bryst? – han har affall sparka ball for Enga siden han var FEM ÅR!

Resten av gjengen presterte på det jevne. Og det var en gjeng neste uten A-spillere. Bengt skulle vært med, men kasta inn håndkle på grunn av en liten strekk under oppvarminga, og mediesjef i Vålerenga, Svein Graff, sier til VPN at han derfor ikke blir å se på Ski Stadion i kveld. Ellers har Graff dette å si om at spiller(e) som forlater klubben fikk spilletid i går:

– Det var meninga at Jarl-André Storbæk skulle spille, men agenten hans var redd for skader nå rett før en overgang til ny klubb nærmer seg. Som ny back kunne vi ha hentet inn en annen spiller fra juniorlaget, men valget falt på balanse i forsvaret , og derfor falt valget på mer rutinerte Emilio Garcia selv om han altså nå spiller for Strømmen.

En avgjørelse vi lurer på om var spesiell lur. – Du skal nok få prøve deg sammen med A-lagsspillere bare du er god nok til å spelle for en annen klubb – er ingen signaleffekt å skryte av. På den annen side, de få mulige av A-lagets første-ellever som var utpå, trengte vel en balansert bakre firer.

I kveld er det alvor. På Ski Stadion stiller Moa, Singh, Hæstad, Muri, Brix og debutanten i buret, Hirsch. Videre opplyser Svein Graff at kampen starter klokka 1810, ikke ti minutter tidligere som før annonsert.

Flott. I går fikk vi brynt oss mot Oslo Sporveier og T-banestans i kampen om å rekke kampstart. I kveld får vi vesentlig hardere motstand, så de ti minuttene er gode å ha når vi har med NSB å gjøre.

I går trente Vålerenga på å spille kort andreomgang. Vi forbereder oss på halvtimes førsteomgang i kveld, selv om Svein Graff bedyrer at det ikke er derfor kampstarten er 10 minutter seinere enn planlagt.

Tilbake til den korte kampen i går: Spillerne som skulle utpå etter ”A”-laget, var Vålerengasupportere, og hadde gladelig utsatt treninga si i ti minutter. Så vi får skylde på at vaktmestern ikke hadde lyst på sein kveldsjobb.

Vålerenga i dag
Om du er på en sportspøbb med TV2 Sport og bare én skjerm, krever du selvsagt å få se hele hockeykrigen mot Sparta fra klokka 19 selv om det pysete og massive flertallet i lokalet er ute for å se håndball-EM.

Les også:
Dagboka mandag 18. januar 2010

Legg igjen en kommentar