Overalt og over alle

Vålerenga – Oslos stolthet. Er det bare Oslos befolkning som fatter interesse for tema som angår denne staute klubben, eller smugtitter også bygdefolket på VPN sine sider fra tid til annen? VPNs avdeling for kontraspionasje og sammenlignbar statistikk gir deg svar på dette og mer. I hele 2009 har vi på skift sittet døgnet rundt … Fortsett å lese «Overalt og over alle»

Vålerenga – Oslos stolthet. Er det bare Oslos befolkning som fatter interesse for tema som angår denne staute klubben, eller smugtitter også bygdefolket på VPN sine sider fra tid til annen?
VPNs avdeling for kontraspionasje og sammenlignbar statistikk gir deg svar på dette og mer.

I hele 2009 har vi på skift sittet døgnet rundt med penn og papir og registrert samtlige som har klikket innom og dermed gjort seg til kjenne. Dataene vi har samlet inn er ikke helt uten overraskelser, men vi starter med det vi kjenner best.

Hvor kommer våre besøkende fra?

Oslo er, heldigvis, alene på topp. Ikke bare det, men folk fra Oslo koser seg virkelig med Vålerengarelatert stoff når de først er på surfetur. Ved hvert besøk klikker de på nesten tre sider hver gang og benytter i snitt 23 minutter hver gang. Antagelig skulle leserne benyttet datamaskinene hos NAV for å finne ny jobb men det er viktig å ha prioriteringene i orden, noe redaksjonen føler dere har.

På plassene bak Oslo finner vi bygder som Trondheim, Drammen, Oppegård og Bergen. Her besøker de ikke like mange sider som Oslo når de kommer på besøk, men alle disse benytter om lag 20 minutter hver gang hos oss.

En umiddelbar konklusjon er at de leser langt langsommere en Oslofolk, men det er ikke noe nytt at lesehastigheten faller proporsjonalt med økt frekvens av inngifte.

Hva interessen fra Trondheim og Bergen angår, vil sikkert mange mene at vi her finner mange folk fra Oslo som er ute i distriktene og studerer. Forklaringa er nok heller at vi her finner folk som søker, og finner, et mer sympatisk fotballag enn hva deres lokale krefter klarer å by på.

Mens Oppegård og Drammen stort sett er stabile i sine besøk hos VPN finner vi størst interesse fra Trondheim 15. mars og Bergen 3. og 17 mai.

15. mars var det både seriestart og kamp mot Rosenborg, og noe av forklaringen på besøkstallet fra Trondheim kan nok finnes her. Hvorfor Bergenserne var så forbanna nysgjerrige på Vålerenga i mai kan ikke forklares med annet enn at de synes det er gøy å få med seg hvordan skikkelige folk feirer nasjonaldag.
Uten barnesoldater.

Ryktene skal ha det til at det kommer så mange bønder og fiskere med feite subsidier på kontoen til Oslo utelukkende for å presse opp boligprisene. Dette medfører at Oslofolk må bosette seg andre steder og da særlig på Romerike.

Om vi skal legge til grunn hvor leserne til VPN kommer fra, og det skal vi jo, stemmer nok dette.
På plassene fra 6. til 8. finner vi nemlig Strømmen, Skedsmokorset og Lørenskog. Gjennom 2009 har de lest kvalitetslektyre omtrent 120.000 ganger og drøyt halvparten har vært nye lesere.
Her bør myndigheten sørge for å stoppe flyttestrømmen fra Oslo.

Helt i bunn på besøkslista vår finner vi Sandaker. Neida, ikke gode gamle Sandaker med elv, kjøpesenter og vinmonopol. Vi snakker her om et sted på Ringerike.

Herfra har én person vært innom. Tidsbruken klarte vi ikke å registrere da det var for kort og antall sider fyren fra Sandaker så på kun var én.

Dette er på nivå med å vise fingeren, raskt, til noen du kjører forbi på E6. Det er umulig å vite om han egentlig viste fingeren, men du er ganske sikker på at han gjorde det, og du kjenner du blir forbanna.
Sandaker på Ringerike kan umulig ha mange innbyggere og vi jobber nå med å finne deg.
Din kødd.

At folk leser våre rop om hjelp er gøy, morsommere er det å se hvordan de finner frem til oss.
De aller fleste går naturlig nok rett inn på sidene, det er tross alt ikke fryktelig vanskelig å huske vpn.no

Men en del tar noen omveier til Rom:

2000 lesere har kommet fra Stabæk sine sider og 1000 stykker har kommet fra Bastionen sine sider.
Det kommer altså flere lesere fra Bastionen sine sider enn de har medlemmer, det er ganske spesielt.

Noen søker seg også til VPN via enkelte søkemotorer og utviser stor kreativitet:

881 personer trykka kukken kokkim vif inn i sin søkemotor og havnet hos oss.
Tom Henning Øvrebø, Grethe Hjortdahl, Når man lyver for leserne og Fisse er også veldig mye brukt for å spore opp sider som i hovedsak bringer nytt om Vålerenga.

Skremmende er det uansett. Både at man havner på VPN når disse navnene og ordene benyttes som søkeord, men mest at noen søker på disse greiene.

Legg igjen en kommentar