Dagboka mandag 11. januar

Kaldt og godt på østandet fortsatt, men Vålererenga har heldigvis egen hall de kan trene i. Vi oppsummerer oppsummeringa av første treningsuke sesongen 2010. Dessuten fortsetter Vålerenga Hockey på vinnersporet. Første uke Så var spillerene på plass igjen etter vintersolhvervsblotet og første uka samling på Valle unnagjort. Dessverre så kan ikke Dagboka gi førstehåndsinformasjon om … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. januar»

Kaldt og godt på østandet fortsatt, men Vålererenga har heldigvis egen hall de kan trene i. Vi oppsummerer oppsummeringa av første treningsuke sesongen 2010. Dessuten fortsetter Vålerenga Hockey på vinnersporet.

Første uke

Så var spillerene på plass igjen etter vintersolhvervsblotet og første uka samling på Valle unnagjort. Dessverre så kan ikke Dagboka gi førstehåndsinformasjon om ståa, vi har egen jobb å sette oss inn i igjen før vi kan begynne med skulkinga. Derimot så kan vi anbefale de offisielle sidene vif-fotball, Rønsens blogg, samt VIF TV. Spesielt sistnevnte som fulgte laget med flere innslag de første dagene. Kanskje viktigst at Øyvind Bolthof har takket for seg med den følge at Frode Larsen kommer tilbake fra låneopphold i Moss klar til å gi Troy Perkins kamp om plassen, at Jarl André Storbæk er på vei bort fra klubben, og at Fredrik Carlsen forlenger sitt låneopphold i Aalesund ut 2010, men en haug med andre småsaker er det også vel verdt å få med seg.

Vi får også med oss at Vålerenga fotballs futsal lag, med Martin Andresen på laget, har mått Vålerenga Futsal og gått seierende ut av duellen 8-5.

Av annen lesning i helgen får vi med oss at Nils Johan Semb vil kutte antall lag i den norske serien – men ikke med en gang og at Rosenborgs Nils Skutle synes Rosenborg skal få en større andel av mediepotten.

– Vi har vært med på å inngå dagens fordelingsavtale, men vi mener at en større andel må tilfalle de beste klubbene. Nå blir fordelingen for flat, sier Rosenborg-direktør Nils Skutle til Aftenposten. Avisen skriver videre at…

Utenom potten som omhandler talentutvikling, fikk Rosenborg 16,8 millioner kroner uten moms utbetalt fra Norsk Toppfotball i fjor. Vålerenga, som fikk nest mest, fikk overført 11,67 millioner utenom utviklingspotten. Brann, som etter Rosenborg ble mest vist på TV, satt igjen med 11,6 millioner utenom pengene fra talentutvikling.
I 2009 hadde Rosenborg 22 prosent av den samlede nettrafikken til klubbene i eliteserien. Ifølge Rosenborg genererte klubben 14,5 prosent av alle TV-seerne på de TV-sendte kampene, og 26,6 prosent av seerne hvis en kun tar med TV 2s hovedkamp søndag kveld. Av totalpotten satt klubben, etter eget regnestykke, igjen med ca. syv prosent.

Dette er sikkert en krangel som kan holdes gående lenge.

Vålerenga – Stavanger 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)

Og så har vår hockeykorrespondent sendt følgende reportasje:

Vålerenga olja isen med Stavanger idag. I førsteperioden var knapt nok pucken ute av Stavangers sone. Oilers overtar presset noe i andreperioden, uten utelling. Før man fikk en ganske jevnspilt tredjeperiode.Videoklipp med høydepunkter (alle måla) kan sees på TV2Sporten.no

«Regelendringene» begynner å ta tak og det var langt færre dusteutvisninger enn forrge hjemmekamp mot Stjernen. Dette ligna på en ordentlig ishockeykamp! Vålerengas Sørvik får riktignok en merkelig fem minutter (pluss liten disiplinærstraff, ergo matchstraff) for å bli angrepet foran eget mål. Pøbelen fra Oilers blir også utvist for resten av kampen, uten at det egentlig gjør saken noe bedre. Bra dømt! Spesielt siden de sloss med hansker, begge to. Kampen ender fortjent 4-1 til VIF etter scoringer av Mathias Trygg, Lars Erik Lund, Lars Erik Spets og Knut Henrik Spets. Spesielt morsomt er den siste scoringa, som etter mye frem og tilbake spretter via keeperen og inn.

Neste hjemmekamp er mot Sparta 21. januar – Møt opp og se Vålerenga parkere hockeydownerne i gullstriden.

Les også:
Flere kan få Adeccoligakamper i 2010. 
På alle verdens kontinent… 
Dagboka fredag 8. januar 2010

2 kommentarer til «Dagboka mandag 11. januar»

Legg igjen en kommentar