Dagboka fredag 8. januar 2010

Sånn. Da var uka i boks – den kaldeste på mange år. Noen går, men hvem kommer? Vi ser litt på overgangstrendene i dagens marked for kjøp og salg av fotballspillere. Bolthof takker for seg Det har vel ligget i kortene en stund, men nå er det altså offisielt at Øyvind Bolthof er ferdig som … Fortsett å lese «Dagboka fredag 8. januar 2010»

Sånn. Da var uka i boks – den kaldeste på mange år. Noen går, men hvem kommer? Vi ser litt på overgangstrendene i dagens marked for kjøp og salg av fotballspillere.

Bolthof takker for seg
Det har vel ligget i kortene en stund, men nå er det altså offisielt at Øyvind Bolthof er ferdig som keeper i Vålerenga. Vi i VPN er takknemmlige for måten både klubben og Øyvind har ordna opp på, og viser en feit finger til TV2 og alle de andre mediasvina som hadde håpet at denne saken skulle eskalere til en offentlig skittentøyvask. Up Yours!

Øyvind kom til klubben i 1998, og er med det den spilleren som har vært lengst i klubben i moderne tid. Nesten 12 år har det blitt som keeper – de fleste av dem vel og merke som andrekeeper. Men andrekeeperen er viktigere enn det mange tror. Han er minst like viktig for laget som førstekeeperen, vel og merke når det ikke spilles kamper. Et fotballag er jo avhengig av å trene, og for å trene trenger man å spille fotball. Og essensen i fotball er jo at to lag spiller mot hverandre. Da trenger man to keepere, og det er det som er hovedjobben til andrekeeperren: Å sørge for at treningene blir så like kampene som mulig.

I så måte har Vålerenga vært priviligerte av å ha Bolthof med på laget i så mange år. Han har sørget for kontinuitet, lagt ned mange timer og til og med kjempa seg til førstekeeperplassen da Morten Bakke var i klubben. Øyvind kunne nok ha gått til en annen klubb hvis han ville, men har valgt å «gjøre jobben» i Vålerenga.

Vi takker for innsatsen og glemmer aldri den avgjørende redningen mot Odd Grenland i cupfinalen 2002. Den var det klasse over.

Overgangerog sånt
Det florerer med rykter om spillere som kommer og spillere som går. Over hele fjøla er det spillere som går videre, som legger opp, som reiser ut for å prøve lykken eller som rettt og slett fortsetter der de er.

Vålerengas spillere er av sistnevnte type. Det skjer rett og slett ikke mye spennende på overgangsmarkedet for vår del. Mario er utleid til Anderlecht, Storbæk er uten kontrakt og Bolthof slutter. Martin har lagt opp. Lars Iver Strand er tilbake etter at han ble lånt ut til Tromsø ifjor – så spørs det om han kan reise seg og kjempe seg tilbake på laget.

Når det gjelder de andre klubbene er det enten eller som ser ut til å være den rådende strategien: Enten kjøper man som fulle sjømenn, eller så lar man det være.

Sprøsmålet man kan stille seg er om dette skyldes at de attraktive spillerne ikke er i overgangsmarkedet, eller om det er lite penger – muligens er det en kombinasjon av disse som faktisk er forklaringen. Ingen gode spillere ønsker å bytte klubb når det er lite penger i markedet. Derfor får vi en lang liste med overganger som rett og slett stadfester det faktum at fotballmarkedet ikke akkurat er preget av kjøpefest.

Men det kan jo snu – det kan endre seg, men vi tviler sterkt.

Vålerenga i dag
Quiz på Bohemen der du også kan kjøpe siste nummer av =Enga. God helg!

5 kommentarer til «Dagboka fredag 8. januar 2010»

  1. BRA! Men det er litt dårlig leselighet med tre kolonner… Syns vi kan klare oss med to. Dessuten ville jeg hatt noen av kategoriene opp i toppmenyen. Men dette er vel en tidlig versjon.

    Bannerne ligger forøvrig «dobbelt» i Chrome, har ikke testa i noen andre nettlesere.

  2. Rett og slett nydelig. Jeg digger den blå boksen – men det burde kanskje gjøres noe med fargene der så det blir større kontrast mellom rød og blått (altså på tags/stikkord), det blir litt vanksleig å lese ihvertfall på min skjerm, testa på Klanskontoret også (1280×1024 og superkalibrert i hue å rævva) og det var litt samme 🙂

    Du skulle laga sidene til VIF også! Jævla bra risto! 😀

Legg igjen en kommentar