Dagboka onsdag 30. september 2009

Ting skjer i fotballnorge i dag. Vi følger god presseskikk og tar det viktigste først. Det er over ett år siden Kristofer Hæstad spilte landslagsfotball. Mot Makedonia sist satt han på benken, i den kommende privatkampen mot Sør-Afrika regner vi med at han får spilletid. – Jeg fått trent godt over lang tid og kroppen … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 30. september 2009»

Ting skjer i fotballnorge i dag. Vi følger god presseskikk og tar det viktigste først.

Det er over ett år siden Kristofer Hæstad spilte landslagsfotball. Mot Makedonia sist satt han på benken, i den kommende privatkampen mot Sør-Afrika regner vi med at han får spilletid.

– Jeg fått trent godt over lang tid og kroppen fungerer bra. Det har gitt en positiv formkurve, og jeg er inne i min beste periode i Vålerenga nå, sier han til vif-fotball.no

VPN gratulerer og setter tommelen opp for Drillo som nok en gang ser ut til å ha skjønt noe når han velger lag. Derimot ser han ikke muligheten til at yngre krefter kan få prøve seg i en relativt betydningsløs privatlandskamp. Han er ikke alene i sitt syn på ungdommen. Talentene på U-21 eller 20 og sånt når ikke opp. Det er den samme gamle leksa om nivåforskjell, der et nytt kapittel snart er ferdigskrevet: Det heter Mario Roberto Martínez.

Mandag tippet Dagboka at Vålerenga ville benytte seg av opsjonen om å kjøpe honduraneren, men ikke før var Dagboka ute før sportsdirektør Truls Haakonsen sto fram med et rungende ”nei” på VG-nett. Fotballspeider Tor-Kristian Karlsen mener dette er en feilbedømming. Les sportsdirektørens og fotballspeiderens argumenter i artikkelen Vålerenga vil ikke beholde U-20 kanon :

– Vi syntes ikke han har vist nok til at vi ønsket å benytte oss av opsjonen vi hadde på å kjøpe ham, sier Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen til VG Nett, og begrunner dette med :

1. Vålerenga har mange unge spillere i klubben og på utlån til andre klubber.
2. Martinez ikke har overbevist.
3. Det er et kostnadsspørsmål å kjøpe ham fri.
– Han har ikke vært på det nivået vi ønsket han skulle være. Vi spiller en annen type fotball enn man gjør der han kommer fra. Vi vektlegger defensiv struktur og ønsker å spille i lengderetningen, sier Haakonsen.

Mens den meritterte fotballspeider Karlsen har stikk motsatte argumenter og mener at kjøp vil være lurt:

– Martinez har potensiale til å spille i en toppliga i Europa på sikt, og at et salg av ham fra Vålerenga kunne blitt god butikk for Oslo-klubben. Han er en tekniker av rang med et glimrende venstrebein og som fungerer både som playmaker og høyrekant hvor han liker å gå inn i banen.

VPN har ikke fått snakket med sportsdirektøren, men regner med at løpet er kjørt for Super-Mario som fremtidig Vålerengaspiller. Kanskje greit nok med tanke på dagens lovende norske vålerengastall og på fotballøkonomi generelt.

VPN stoler på Haakonsens innsikt framfor VG-nett’s konfliktsøkende artikkel og speider-Karlsens generelle vendinger, og lar sportsdirektøren få siste ord:

– Jeg har ikke sett målene hans fra U20-VM i Egypt, men jeg har sett mange mål av ham og ferdighetene hans. Men det holder ikke i forhold til andre unge spillere vi har og balanse i troppen. Vi vil bruke ressursene annerledes.

Det er altså ingen grunn til å tro at det har klikka for sportsdirektøren vår. Derimot er Ingebrigt Steen Jensen overbevist at det har klikka totalt på nettsidene i toppfotballklubbene:

Medieavtale og digital pott
På aftenposten.no i går hevder Steen Jensen at den digitale potten hadde en god intensjon, men noen av effektene den har hatt, har endt opp i det reneste nonsens . Under den overskriften sier han til Aftenposten:
– Noen av klubbene er så opptatt av å få nok «klikk», som igjen gir de penger, at de lager saker som er rent lureri for å lokke lesere. Jeg fant for eksempel en henvisning her om dagen der det sto «Martin Andresen råkjørte». Linken gikk til en sak om at VIF var på gokartbanen og hygget seg. Klubbene markedsfører «tulleoppslag» som pirrer leserne, men som mangler substans.

Mens Ingebrigt er mest opphengt i vaklende innhold på nettstedene, kaster småklubbene seg inn i diskusjonen med sitt vanlige skrik om urettferdighet. Småklubbene føler seg snytt er en annen artikkel i Aftenposten der Godset-direktør Tom Berntzen hevder at det ikke er tvil om at mange klubber får sjokk når de ser på fordelingen slik den har blitt nå.

Hæ?

Det er de tre store – Rosenborg, Brann og Vålerenga – som genererer penger i dette gamet. Vi betaler skoa demses så småttet i det hele tatt får sjansen til å gå. Eller få, for å være pirkete. I motsetning til den gamle medieavtalen får småklubbene mere igjen nå enn før.

– Den gamle avtalen ga mer penger til lagene som ble vist på TV, sier Nils Heldal i RBK

– Totalt kunne kanskje VIF fått mer penger ut av den gamle fordelingsnøkkelen, uten den digitale potten, sier Svein Graff i Vålerenga

Brann sier ingenting fordi de skarrer, mens Viking ikke vil være med på kritikken som går på at de store får mye mer av potten enn det man først antok.

– Vi er ikke med i hylekoret fra klubbene som mener at ’’vi får mindre enn vi hadde trodd’’, sier direktør Erik Forgaard

Og med det som siste ord før evalueringen av medieavtalen etter sesongslutt, blar vi over på, ja nettopp:

VIF-FOTBALL.NO i dag
Førsteoppslaget på klubbsiden er i skrivende stund Slik blir tabellen uten Lyn . Skjerp dere, VIF-media!

Er det noe vi gir mer blaffen i, så er det Lyn. Tabell med eller uten FC Lyn er revnende likegyldig. Vi ser heller mot tabellen slik den kan være etter 30 kamper. Rønsenbloggen Slik kommer Vålerenga til Europa er det vi kaller oppbyggelig lesning.
Men er det noen alternative tippeligatabeller vi faller pladask for, så er det Carez sin på forumtråden 4. plassen innen rekkevidde, der Vålerenga med fire seire knabber bronsen. Se premissene for medaljefangsten her. Bonus i regnestykket er at Lillestrøm også rykker ned.
Ellers…?
Et av lagene i tippeligaen hadde informasjonsmøter for medlemmene og deretter for aksjonærene i lokalene de leier mot betaling (?) på Ullevål Stadion i går kveld. Mulig klubben begjærer seg selv konkurs seinere i dag, mulig ikke.
Vålerenga i dag
Om vi hadde skyldt 17 millioner og alle kreditorer bortsett fra for eksempel Ullevål Stadion var villige til akkordforhandlinger, da hadde vi hatt et problem. Da hadde vi lokka en ekstern støttespiller til å kjøpe kravet fra Ullevål så ikke de snille kreditorene skal tro at det er vi som betaler den slemme.
Og så går alt i orden, skal du se. Helt til neste gang.

Legg igjen en kommentar