Dagboka torsdag 1. oktober 2009

Det kunne vært verre – det kunne vært oss. Vi glemmer aldri 1995, 2002 og 2004, men det var småtterier i forhold til problemene Lyn sliter med nå. Møringene har kjøpt seg ut av urettferdighetskrisa, mens Fredrikstad følger Lyns fristende fotspor med kurs for samme endestasjon som dem, nå som opprydningsarbeidet i fotballnorge så smått … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 1. oktober 2009»

Det kunne vært verre – det kunne vært oss. Vi glemmer aldri 1995, 2002 og 2004, men det var småtterier i forhold til problemene Lyn sliter med nå. Møringene har kjøpt seg ut av urettferdighetskrisa, mens Fredrikstad følger Lyns fristende fotspor med kurs for samme endestasjon som dem, nå som opprydningsarbeidet i fotballnorge så smått har kommet i gang.

– Viktig for norsk fotball !
Vi lar administrerende direktør i Vålerenga, Pål Breen, åpne dagboka i dag med dette utsagnet på vif-fotball.no om resultatet fra Lyns styremøte i går, om den midlertidige redningen fra konkurs og garantert spill ut sesongen for stakkars Lyn.

De nødvendige 4,5 millionene som sikrer Lyn et normalt nedrykk til Adecco, satt langt inne. Det var først når Tom Schanke hadde gått tiggergang til alle hovedsponsorene i Tippeligaen og kunne smelle 1,35 mill i bordet, at saken var biff. Vi har ingen sikre tall, men er hundre prosent sikre på at Vålerengas hovedsponsor, Hafslund, for andre år på rad har vært med på en redningsaksjon for Lyn.

1,6 mill kom fra NTFs nedrykksfond etter enstemmig vedtak fra Norsk Toppfotball og eliteserieklubbene. Med dette kan vi vel si at Vålerenga for andre gang på et snaut år har vært med på å redde Lyn, men det blir litt galt. Gryna fra nedrykksfondet er forskudd på medgiften Lyn uansett ville fått som takk for nå og lykke på reisen nedover.

Forrige gang Lyn trøbla, sa Vålerenga ja til Hafslunds Lyn-hjelp med tanke på egen gevinst: Oslo-Derbyet ville gi langt, langt mer tilbake enn den halve millionen Lyn fikk. Nødhjelpen var et skalkeskjul. I går var det Molde og Ålesund sin tur. De har selvsagt seg selv og ikke stakkars Lyn i tankene i sin livreddende giverglede. Penga rår.

Tippeligaklubbene har felt sine krokodilletårer for lille Lyn. Det er ikke Lyn det gjelder, det vet alle. Hver klubb tenker bare på seg selv, sine tapte poeng, sine tapte medaljer eller åpenbare nedrykkssjanser. Ingen av klubbene liker reglene de selv har vært med på å vedta når det gjelder konkurs midt i sesongen. Vi får håpe dette får klubbene og forbundet til å endre reglene snarest mulig. Problemene med konkurs når tre kvart av serien er ferdigspilt kan kun løses med walk-over.

Rødt i drakta – røde fakta !
Dette gjelder dessverre ikke de rødkledde ved Atlanterhavets eller Glommas bredder, selv om sistnevnte var utrolig nær forleden. Når vi tenker rødt, tenker vi Fucking Lyn og stormannsgale Fredrikstad. FFK er på det stadiet Lyn var for en stund siden. Gambling og budsjettriksing, men heldigvis så gjennomsiktig gjennomført at bystyret ikke uten videre har lyst til å garantere for klubben.

Den røde lampa lyser, de røde tallene brenner gjennom regnskapsbøkene, men rødbuksene reddes nok i siste liten, en skjebne vi ikke tror Lyn vil dele når lisensen for 2010 skal deles ut. Lyns eneste, ørlille håp er at lisensnemda i NFF er like inkompetent som forrige gang de ga Lyn lisens, og som dermed er hovedansvarlig for den suppa både Lyn og Tippeligaen endte i nå.

Regnskapets time nærmer seg for fotballklubbene. Drakta til Vålerenga er heldigvis blå, men obs! obs! med en stripe av rødt.

Norsk fotball trenger en real økonomisk ryddesjau. Dessverre vil det føre til et forferdelig usportslig økonomisk forsprang for Rosenborg, men det må vi bare tåle. Vi håper Lyn unngår konkurs, men tror det ikke. Men lisens for toppfotball bør ikke Lyn få. Bastionen har skjønt det. De vil ha Lyn ned i andre divisjon. Les mer på dagbladet.no. Det samme kunne vi som vålerengasupportere sagt om Vålerenga om situasjonen en gang skulle rotes alvorlig til av uansvarlige ledere.

Hvordan det enn ender, om den nye starten blir i andre eller sjette, så har i hvert fall Erik Langerud målsetningene klare for Lyn. Aftenposten har fanget opp Lyn-sjefen ved siden av en laptop der disse vakre ordene lyser fra skjermen:

– Lyn skal ha en sunn økonomisk drift
– Lyn skal vise sosialt engasjement
– Lyn skal være ærlig, redelig og best på fair play

Dette, sammen med Lyns ønske om å være best på utvikling av talenter og unge fotballspillere, gjør at vi ikke har noen vanskeligheter med å ønske Lyn lykke til med målsetting nummer én:

– Lyn skal være et topplag i Norge.

Velkommen tilbake når dere fortjener det, Lyn!

Ønsker du mer innsikt?
Les bloggen om Fotballkaoset
og vårt eget leserbrev om skyld, se link nedenfor.

Les også:
Hvem har ansvaret for skammen?

Legg igjen en kommentar