Dagboka tirsdag 22. september 2009

Vålerenga 2 tok et viktig steg vekk fra bunnstriden i 2. divisjon med seier 2-0 over Lillestrøm 2 i går kveld. Samtidig står a-laget i en viss fare for å miste både ett eller flere poeng i forbindelse med Lyn-kampen og Lyn-konkurs. Vålerenga 2 I likhet med 2. laget tok også Vålerenga 2 et langt … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 22. september 2009»

Vålerenga 2 tok et viktig steg vekk fra bunnstriden i 2. divisjon med seier 2-0 over Lillestrøm 2 i går kveld. Samtidig står a-laget i en viss fare for å miste både ett eller flere poeng i forbindelse med Lyn-kampen og Lyn-konkurs.

Vålerenga 2

I likhet med 2. laget tok også Vålerenga 2 et langt steg vekk fra nedrykk med seieren 2-0 over Lillestrøm 2 i går kveld.

– Vi er selvfølgelig strålende fornøyde med dette resultatet. Det var en veldig viktig seier for oss. Med tap hadde Lillestrøm vært tre poeng bak oss, nå er vi ni poeng foran, sier Andreas Holter til vif.no. Han fortsetter samme sted

– Lillestrøm har Mandalskameratene hjemme i neste kamp og vi har en tøff bortekamp mot Pors. Vi kunne fort stått likt etter neste runde. Med seieren i dag tror jeg vi redda plassen og at vi samtidig sendte Lillestrøm ned i 3.divisjon.

I følge den offisielle siden stilte Lillestrøm med et sterkt lag, med blant annet Olivier Occean på topp.

– Vi valgte å gå ut kompakt og tett og lykkes med det. Vi sleit litt med å holde ballen i laget før pause, men tok oss opp etter hvilen. Jeg må gi honnør til alle gutta som var på banen i dag. De blødde for å banke fugla, og det gjorde vi. Jeg tror faktisk innstillingen til kampen var forskjellen i dag. Våre gutter hadde en proff innstilling til kampen. Det virket det som Lillestrøm ikke hadde. Det er selvfølgelig merkelig, siden Lillestrøm hadde mer kniven på strupen enn oss, og jeg er stolt av gutta som stod fram, avslutter Holter.

Slikt gjør godt å lese.

Blussing

Ikke fullt så godt å lese er de sakene som omhandler mulige reaksjoner på blussingen som fant sted i forbindelse med feiringen av seieren mot Lyn. Utrolig kult å se på, javel, men utrolig teit med tanke på at NFF bestyres av idioter som klør i fingrene etter å trekke poeng fra så mange lag som mulig.

Pål Breen er lettere oppgitt.

– Vi tar sterk avstand fra bruk av bengalske lys, og skaffer oss nå oversikt over hendelsesforløpet. Vi jobber med å identifisere supporterne som sto bak blussingen, og disse personene vil bli utestengt, sier han til vif.no.

I akkurat denne saken så er det vanskelig å være uenig, kommer det ikke noen sterk reaksjon fra klubbens side så er veien desto kortere for doms og sanksjonsutvalget.

– Her går man gjennom kamprapportene, så bestemmes det hva man vil gå videre med, sier Solheim til VG Nett.

Med andre ord så er faren reell.

– Vi vil ikke forholde oss passive til blussingen når det kan føre til poengstraff. Det er fire stykker som ødelegger for 10 000 supportere på en kamp som hadde den beste stemningen og rammen på veldig lang tid. Personene som blusser skjønner åpenbart ikke alvoret i saken, sier Klanens Espen Knutsen.

Så, for å oppsummere: Ja, blussing kan til tider være kult, og i kontrollerte former er det sannsynligvis også ganske så ufarlig. Men NFF har nå engang bestemt seg for at det er forbudt, og så lenge forbundet har makt, myndighet og vilje til å trekke poeng så gjør man ikke klubben noen spesielt stor tjeneste ved å blusse. For så kult er det ikke.

Økonomien

Det er flere klubber enn Lyn som sliter for tiden. Etter en kredittvurdering foretatt av Kredittopplysningsselskapet Lindorff Decision havner Fredrikstad, Lyn Oslo, Sandefjord, Stabæk, Start og Strømsgodseti i såkalt rød sone. Det vil si at selskapet fraråder å gi lån eller kreditter til disse klubbene.

Men før vi lar skadefroen ta overhånd skynder vi oss å legge til at Vålerenga og Lillestrøm ligger hakk i hæl.

Med andre ord nok en grunn til å unngå å pålegge klubben unødvendgie utgifter.

Legg igjen en kommentar