Dagboka onsdag 12. august 2009

Vi graver i glemte dagbøker fra fellesferien og husker det meste selv om vi har på følelsen av at vi har glemt noe vesentlig. Landskampen stiller vi oss likegyldig til, og vi gleder oss gjerne over generasjonsskifte på Ullevål. Har vi glemt noe? Del 1 Mens vi her på berget diskuterer ungdomssatsing både på lands-og … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 12. august 2009»

Vi graver i glemte dagbøker fra fellesferien og husker det meste selv om vi har på følelsen av at vi har glemt noe vesentlig. Landskampen stiller vi oss likegyldig til, og vi gleder oss gjerne over generasjonsskifte på Ullevål.

Har vi glemt noe? Del 1
Mens vi her på berget diskuterer ungdomssatsing både på lands-og klubblag, har gjøvikgutten Dag Alexander Olsen skåret sitt første mål på A-laget til Valencia. Vi hadde fullstendig glemt at det fremdeles finnes norske ungutter som prøver lykken sjæl der ute, og at det fremdeles finnes klubber som satser på nittenåringer.
Ellers er det sikkert mange som har glemt at vår egen Bjørn Heidenstrøm også har spilt profffotball i yngre dager. På vif-fotball.no er han gravd frem fra glemselen, med spørsmålet Norges korteste proffkarriere?

Uavhengige VPN har en unik, uavhengig hukommelse. Der andre tror og mener, slår vi til med uimotståelige fakta og nesten helt klokkeklare fasitsvar. Vår syklende helt i flyktningehjelpens tjeneste er milevis fra norsk rekord i kort proffkarriere. Hans 3 kamper for Leyton Orient kan du lese om i bloggen hans her.

Neida! Minstemål settes av kanarifugler. Noen som husker Bård Bjerkeland? Han blir førtiåtte år til jul. Han har en stor karriere i Lillestrøm bak seg, en liten i Lyn, og en mikroskopisk i FC Nürnberg.

Med forbehold om nøyaktighet:
Profflivet hans varte fra 12 til halv fire en ettermiddag i 1989. Han kom, ble sett,og dro før blekket fra signaturen hadde tørka. Noen mener vi tar feil, at karrieren ikke varte tre og en halv time, men tre og en halv dag.
Ja, ja. Rekord er det, åkke som!
Beklager, Bjørn Heidenstrøm, ingen norsk rekord på Brisbane Road i 1998, men den personlige rekorden kan ingen ta fra deg.

Ny tilskuerrekord?
VPN er helt uavhengige av om det er sant eller ikke at Skeid fikk årsbeste publikumstall på Bislett mot Sarpsborg i går kveld. 1740 inn portene, og vi forstår artikkelen i Østkantavisa.no dit hen at 1000 av dem var skotter som holdt med Skeid. Sikkert kjempeålreit, men det forhindrer oss ikke i å stå fast på vår generelle kritikk av NFF som krymper norsk fotballs anseelse ved å endre terminlista etter utenlandske supportergruppers forgodtbefinnende. Les Dagboka i går på nytt.

Landskamp uten publikumsrekord
Landskamp i kveld. Vi er ikke så veldig interessert. Vinn eller forsvinn er ett fett for oss, kanskje vi holder en aldri så liten knapp på forsvinn. Det betyr tap, og det kan bety at nedturen for Magne Hoseth er i ferd med å starte. Bevares, vi har ikke noe i mot gutten, men med tanke på semifinalen er det bra for oss om selvsikkerheten hans får noen skudd for baugen og at han jekkes ned noen hakk i løpet av de nærmeste seks ukene. No bad feelings, Magne! Bare kom deg ned på jorda!

Forsvinn betyr også at landslagets eldste forsvinner, i følge Drillo. Han mener et generasjonsskifte vil være riktig ved neste kvalifisering. Ikke sånn å forstå at de eldste på død og liv må ut, men:

– Er det tvil, kommer tvilen de yngste til gode. Sånn tenker jeg allerede nå, sier Drillo til norsk presse, og spår utskiftninger på landslaget om Norge taper for Skottland.

Så generasjonsskiftet kan være i gang allerede neste landskamp. Om vi ikke har mer å spille for i denne omgangen, med andre ord litt likt Vålerenga som har havnet bakpå i serien, er det riktig å tenke nytt inn mot neste EM. Sånn som Vålerenga må tenke nytt inn mot neste sesong.

Nytt og nytt. Det kan være så mangt. Det viktigste er at det er nyttig, det virker baklengs å kjøpe nytt om de vi har gjør nytte for seg. Forsvaret vi nå har er tynt, gjør en og annen fatal juniorfeil, som det kalles, men dem kommer seg. Må vi på død og liv kjøpe nytt nå? Sannsynligvis, om det dukker opp en god midtstopper, men ikke ellers.

André Muri er på rask vei tilbake. Om to uker regner medisinsk koordinator Eirik Bjærke at han kan være kampklar. Og vi som trodde det spøkte for semifinalen ! Det er seks uker til den spilles. Og når vi er inne på skader: Dawda har ingen plager med låret lenger. Grunnen til at han ikke spilte kvartfinalen mot Tromsø, var rett og slett omgangssjuke, hva nå det måtte bety.

Tilbake til generasjonsskifte, ungdomslinje eller usikkker utenlandshandel:

En VPN-leser har sendt oss en mail som setter spørsmålstegn ved VPNs holdning til bruk av unge, ”egenproduserte” spillere:

– Brix, Nouri, Singh og Fellah har alle vist at de at de kan bli viktige for Enga framover. Når skal dere i VPN fokusere på det istedet for å mase om nye kjøp ?

Til det er det ikke annet å si enn at mange ikke kan ha lest VPN i ferien. De to første ukene i juli hadde Dagboka stadig fokus på nettopp dette. Her er en oppfriskning:

Dagboka mandag 6. juli
Dagboka teller ikke bronsemedaljer og annet skrammel, her er det gull eller ingenting. Siden vi har kommet skeivt ut i Tippeligaen, så skeivt at om du fortsatt tror på gull er du moden for en diagnose, ja da kan vi heller bruke resten av sesongen til noe nyttig. Hvis ikke tiden er moden til å gi nye ungutter spilletid i Tippeligaen nå så vil den aldri bli det. Ja, men vi kan fortsatt rykke ned om det går helt på trynet vil mange sikkert tenke, jo da men da får vi heller se an utover høsten på blandinga mellom ung og gammel.
Allerede på Alfheim vil jeg se tredjekeeper Gudmund Taksdal Kongshavn, Nouri, Brix, Mos, Dawda og Strandberg. Gjerne Fellah også som trenger matching etter sitt lange skadefravær. La fremtiden slippe til å få matching i serien nå, så kan gamlegutta supplere dem og ta seg av cupen. Betydningen av skikkelig tippeligamatching for fremtidens helter er etter min mening større enn forskjellen på en andreplass og en syvendeplass i Tippeligaen.

Dagboka torsdag 9. juli
Er det ikke deilig å se raida til Amin, roen til Harmeet og drivet og blikket til Fellah. Unggutta leverte mål fra øverste hylle mot Mjøndalen og sprudler av energi på VIF-TV etter kampen. At det kommer samme dag som Dagsavisen hyller Vålerengas ungdomssatsing på forsiden av papirutgaven gjør timingen strålende.
Innholdet i artikkelen kunne ikke vært bedre om det hadde vært skrevet av vår egen markedsavdeling. Takk til Dagsvavisen og takk til dere unge som leverer solide varer. Vi veit vi har flere unge både i troppen og på utlån, nå vil vi bare ha mer, bøttevis med mer utover sommeren og høsten.

Dagboka fredag 17. juli
Styres handlevogna i Vålerenga av en gjeng shopoholikere som kjøper for å kjøpe, som likner ville kvinnfolk som går amok i sko- og veskebutikken selv om entréen flyter over av ubrukt fottøy og bæreposer av skinn?
Hva skal vi med Stefan Strandberg om han heller ikke nå etter Muris avleddningsmanøver får spilletid? Ble han kjøpt inn for å forsterke andrelaget eller for at ingen andre skulle få kloa i ham?
Men nå er tida inne til å gjøre noe med det. Tippeligaen 2009 er kjørt. Nå skal laget for neste år drilles inn.

Dagboka i dag
Stefan Strandberg er utlånt til Bryne ut august. Vi skulle gjerne ha sett det ugjort, med tanke på muligheten hans til å spille seg inn i Vålerengaforsvaret før årets nestviktigste kamp. Vi tenker fremdeles semifinale, årets viktigste kamp er som vanlig finalen. Men for spillerens egen del må det da være bedre med Adecco enn med andredivisjonsspill.
Bryne var i midtstopperkrise som Vålerenga, men det ryktes at spilleren er på bedringens vei, og da er kanskje Strandberg tilbake på Valle om tre uker. Han fikk ikke plass på benken mot Skeid, men spilte hele kampen mot Tromsdalen, som Bryne tapte 2-3 borte.

Ingen av lokalavisene i nord eller syd skriver et ord om innsatsen hans, men i et TV-klipp på NRK fra ukas Adecco-runde, synes vi å skimte at Strandberg bommer litt og vel så det ved Tromsdalens vinnermål. Vi er ikke sikre. Mons Ivar Mjelde derimot, er ganske sikker i sin sak og tror Strandberg kan tilføre Bryne det laget trenger, og sier dette til Jærbladet:

– Han har gjort et solid inntrykk, er fotballklok, utrustet med gode ferdigheter og spiller modent tross sin unge alder. I den situasjonen vi er i, handler det om å gi gutten tillit, og det blir opp til han å vise seg verdig, sier Bryne-treneren.

Velkommen tilbake en gang, sier vi. Det har vi vel sagt før, seinest i Dagboka torsdag i forrige uke.

Har vi glemt noe? Del 2
Vi er dønn sikre på at vi har glemt noe vesentlig, men klarer ikke å komme på det. Om du finner det, gir du oss i redaksjonen et tips, så skal du se Dagboka husker det i morgen. Følg med, følg med…

Vålerenga i dag
Det er solgt 9200 billetter til kampen mot LSK søndag kveld.
Vi har fått 1172 billetter til Stabæk-Vålerenga. Billetr á kr 170 i salg i Sjappa

De 900 billettene Klanen har fått til semifinalen i Molde 23.september koster også 170 kroner stykket, og selges i Sjappa fra 18.august.

Legg igjen en kommentar