Dagboka tirsdag 11. august 2009

Dagboka er lang i dag og tar for seg cuptrekninga, andrelagskampen, tidenes journalistiske lavmål, rabler litt om fair play og prøver å være en god start på dagen din. Dagboka er levert. Mye kuk i september Vålerenga møter Molde og Jonevret hjemme i Tippeligaen før vi dager senere må opp til Molde på vår vei … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 11. august 2009»

Dagboka er lang i dag og tar for seg cuptrekninga, andrelagskampen, tidenes journalistiske lavmål, rabler litt om fair play og prøver å være en god start på dagen din. Dagboka er levert.

Mye kuk i september
Vålerenga møter Molde og Jonevret hjemme i Tippeligaen før vi dager senere må opp til Molde på vår vei mot cupfinalen. Ingen ideell trekning verken hva gjelder motstander eller kampsted, men skal du ta kongepokalen så må du bare denge det som kommer opp av hatten. Når vi har sendt Molde ut har vi muligheten til å bli de første som tar cupen to år på rad på mer enn tretti år. Da får vi heller leve med en uke eller to i september med usympatiske utspill fra Jonevret, eller kuken som Martin ville sagt.

Krymping av norsk fotballs anseelse
Rosenborg har blitt invitert til treningskamp mot Real Madrid. Noe som gjør at kampen mot Fredrikstad blir flyttet. Dette skjer med NFFs velsignelse, videre innebærer flyttingen at Vålerengas bortemøte mot Stabæk blir ny hovedkamp på TV2, noe som gjør at vår kamp også flyttes. Selvsagt er det moro for RBK med en tur til Spania, men at vi gjør om terminlistene i Norge fordi noen spanjoler skal drive avslutningstrening mot baklengskameratene fra røkkeløkka, se det blir rett og slett for dumt.
Tar du også med at NFF tillot Skeid å flytte sin kamp mot Sarpsborg fordi noen skotske landslagssupportere hadde lyst til å gå på kampen, men ikke kunne komme før i morgen, ja da er bildet komplett. Er norsk fotball så liten og ubetydelig at noen tanter på tur og målkåte spanjoler på jakt etter enkel motstand er tilstrekkelig til å rokere på terminlistene? Det er en skam og en hån mot det NFF kaller ”produktet sitt” og det vi andre kaller norsk fotball.

Ynkelig lavmål i Bergen
Nettstedet ibergen.no ved ansvarlig redaktør Henrik Færevåg hev seg på den hetsen bergensmediene bedriver mot Peter Kovacs. I en blogg der ansvarlig redaktør i ibergen.no etterlyser Fair Play lirer han av seg følgende:
”Peter Kovacs er en ungarsk leiesoldat som farter jorden rundt etter et fysisk levebrød for sine hundre kilo og om han scorer mål for Odd eller torturerer fanger i et fengsel et sted betyr lite. Dersom du har en psyke som gjør at du kan trille en ball i mål mens motstanderens keeper ligger og vrir seg i smerte, kan du også slukke sigaretter på folks underarmer…. Er han dopingtestet ofte? Det burde han være.”

(Vi takker SS.no (Stabæk Support) for at de foreviget lavmålet, før Færevåg slettet det verste fra nettet og tar samtidig forbehold om at SS.no og andre nettsteder har sitert Færevåg riktig)

Det er ikke noe rart at resten av landet rister på hodet og forakter Bergen og omegn og befolkningen der. En befolkning som gir komplekser og lavmål et ansikt. At en mann med en slik folkeskikk og retorikk etterlyser Fair Play sier litt om norsk journaliststand og alt om Færevåg og bergensere (for oss er Askøy og Bergen det samme). Selv det mest nedrige diskusjonsforum på nettet ville slettet slikt lavpannet oppgulp, ansvarlig redaktør Færevåg både skriver og legger det altså ut i sin egen blogg på ibergen.no.

Vi reagerer ikke bare på den simple teksten, men reagerer også over at ibergen.no skjønner at de har begått et grovt presseetisk overgrep og fjerner lavmålet, uten samtidig å legge seg langflate og beklager overfor Kovacs og Odd Grenland.

Hvorfor TV2 ikke gjør en sak av dette kan man bare spekulere over, at Nettavisen er største aksjonær i ibergen.no er neppe uten betydning i denne sammenhengen. Har vi tillit til at TV2 ville vært like stumme om det var en uavhengig trønderavis, eller en osloavis som begikk tilsvarende smakløse overgrep mot en brannspiller?

Stoppere på prøvespill
Vålerenga fisker stoppere med finmasket garn, Makedonia og New Zealand er ikke akkurat stormakter i fotball, men spillerne kan muligens holde mål allikevel. Det er NorskeFans.com som melder at Jack Pelter (22 år) og Aleksandar Visilev (24) byr seg frem på Valle. Vi krysser fingra og håper at begge holder mål i massevis og kommer for en slikk og ingenting.

Andrelaget sugde lut
Ikke mindre enn sju i ræva og bare to fremover, man skulle tro vi snakka om Brann eller Start, men dessverre var det vårt eget andrelaget som fikk deng i Tønsberg i går. Ellers nevner vi at Vålerengas andrekeeper Kongshavn gikk ut med lårhøne etter seks baklengs og inn kom tredjekeeper, unge Kristian Krohn Holm. Hvor har det forresten blitt av Bolten, sånn når vi snakker om keepere. Kampreferatet finner du som vanlig på vif-fotball.no.

Heidenstrøms sykkeltur
VPN vil ikke drive med simpel ryktespredning, derfor nevner vi bare kort at mannen vi trodde syklet dag og natt med en pakke kjeks og en kanne med vann som eneste proviants utskeielser. Ryktene forteller nemlig en helt annen historie, i går kveld skal Heidenstrøm ha hatt hjemme-alene-fest med en norsk talentspeider i London. VPN fikk noen ord før han gikk inn til det vi antar ble et harraball, Bjørn kunne melde om at Molde ikke var en ønskemotstander og at han etter forholdene var i fin form etter mye tråkking de første ukene av sykkelturen.
Selv er jeg mest spent på hvor lang tid det tar før den legendariske veddemålskongen og keepertreneren Gjermund Østby har tapt et veddemål som gjør at han naken på en enhjuling skal prøve å ta igjen Heidenstrøm. Det er bare et spørsmål om tid og vakkert blir det ikke, det veit alle som har lest Rønsens blogg og sett innslaga på VIF TV.

Vil du støtte Heidenstrøms aksjon?
Da tar du drakta på det laget du spiller og får de andre gutta til å signere den før du sender drakta og gjerne en kort historie rundt den til:

The Shirt
Hauge Bakken 12 B
3475 Sætre

Da hjelper du Bjørn Heidenstrøm med å hjelpe Flyktningehjelpen og deres kampanje ”Forget me not”. Som en bonus vil drakta di bli sydd sammen med alle de andre draktene som kommer inn, sammen danner de verdens største fotballdrakt og vil bli presentert under åpninga av VM i Sør-Afrika neste år.

Vålerenga i dag
Uansett hva som skjer, trøst deg med at det kunne vært verre, du kunne vært bergenser og i Bergen er sesongen mer eller mindre over.
PS. VPN forsøkte å komme i kontakt med Henrik Færevåg, for å gi han mulighet til å komme med en kommentar rundt bloggen sin. Da dagboka ble publisert hadde Færevåg ikke benyttet seg av denne anledningen.

Legg igjen en kommentar