Dagboka mandag 3. august 2009

Blåmandag og nytt tap i sekken, vel fortjent for en gangs skyld, men langt fra at gutta dermed fortjener at vi vender dem ryggen. Vi elsker faktisk dette laget. Helt til vi blir tatt av dage. Godset spelte trøya av oss i går, vi sliter, men kanskje ikke så mye som Bjørn på sykkelsetet med … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. august 2009»

Blåmandag og nytt tap i sekken, vel fortjent for en gangs skyld, men langt fra at gutta dermed fortjener at vi vender dem ryggen. Vi elsker faktisk dette laget. Helt til vi blir tatt av dage.

Godset spelte trøya av oss i går, vi sliter, men kanskje ikke så mye som Bjørn på sykkelsetet med sykkeltilhengern stadig fullere av trøyer som skal til Sør-Afrika. Han har forlatt Danmark, sist vi hørte fra leita han etter ferja til England. Les bloggen hans her mens du venter på mer pedalnytt fra Tour de Sør-Afrika her i Dagboka utover i uka.

Vi håper det ikke blir bråk for at Dagboka ikke bringer det bebudede sykkelstoffet i dag, men dessverre blei det altfor lite bråk i Drammen:

Mayhem i Drammen
For flere av oss som satte seg på bussen sørover søndag var det med en ekstra dimensjon, Klanen lovet nemlig Mayhem i Drammen. Ikke bandet Mayhem, men klassisk galskap.
Oppfordringen var å betale med mynt og vise generell ubehøvla oppførsel for å vise sin misnøye med at bortesupportere ikke får kompensert for å distribuere billetter til sine egne supportere.

Dessverre møtte alt for mange allikevel med ferdigkjøpt billett og enda flere betalte sin avlat i krøllete sedler.

Dette kombinert med ikke å gå gjennom telleapparatene i samlet flokk, men heller entre det som kalles tribune etter hvert som de ankom Drammen, gjorde at de store køene uteble.

Joda, mange stilte med poser fulle av mynter, men det var altså ikke nok til å sinke noe som helst.
Håpet vårt lå derfor hos de som var varslet til hovedtribunen. Det var omlag ett busslass som hadde fiksa billetter til hovedtribunen for å lage ablegøyer. Snart viste det seg at de stilte opp på felt H, et felt normalt avsatt for tilreisende supportere. Når det blant disse også befant seg det meste av forsangere, ble det lite trykk fra Klanen denne kvelden. Våre representanter på felt H sang riktignok godt, men noen stunt som kasteruller eller annen faenskap ble ikke registrert.
Helt på toppen av kransekaka kom meldingen om at turgruppa ikke tør selge øl på bussene lenger. Grunnen er visst fordi noen journalister har spurt om det er helt innafor lovverket.

Joda, Klanen er blitt langt bedre enn sitt rykte.

Det kunne vært verre – det kunne vært Lyn
Om VPNs utsendte var litt skuffa over at Klanens ikke lever opp til varedeklarasjon og rykte, har en annen sendt inn dette bidraget til Dagboka:
Syns faktisk den gjengen på hovedtribunen på slutten ga meg akkurat det vi trengte: litt humor.

«Det kunne vært verre, det kunne vært Lyn». Fikk meg til å glise, og det er akkurat den gamle formen for humor jeg savner. Har sangen på hjernen nå, kommer til å synge den på jobben i dag. So what om vi tapte, vi vinner ikke noe i serien i år allikevel. Og vi har et lag perforert av skader. Like greit da å peppe de gjenværende med litt støtte og humor, de kjempet hardt for klubben og gjorde det de kunne.

Kvelden sluttet symptomatisk: Noen og åtti minutter, jeg sier til gutta at jeg går for å hente meg en pølse. Men pølsene var utsolgt. Jeg tusler tilbake til tribunen. Noen minutter etter sitter 3-0.

– Nå mangler det bare at det begynner å regne», sier jeg. Og det gjør det.

Men: Vi vil alltid værra her.

Juniorfotball – men hvorfor?
I pausen var Toro forbanna, det så affal sånn ut på TV2 sport. På et vis er det greit at Skullerud viser at også han har temperament, men litt synd at han nå spilte seg inn i samme divisjon av trenere som æresskjeller sine egne for åpent kamera. Og verst: Det lukta oppløsning og detta-gidder-jeg- faen meg- ikke- mer av hele framtoninga. Og skylda blir helt og holdent lagt på spillerne. Martin fulgte opp etter kampen, og bekreftet hva Toro sa i pausen: Vi spilte juniorfotball.

Og så? Juniorene våre har så langt i år faktisk vunnet noe (gjett, gjett!), og A-laget trenes av juniorer: Toro med flere års fartstid på G19, Martin uten fartstid i det hele tatt.

I går ble Vålerenga overkjørt av godt Gods etter pause. Vi tapte. Det tåler vi. Forrige runde overkjørte Vålerenga Odd, og tapte. Vi tålte det òg, merkelig nok. Aalesund og Stabæk fikk smake ”nye Vålerenga” med periodevis flott spill og kjappe kombinasjoner, men tap ble det. Det er mange tvilere rundt oss nå . Er det dem vi skal synge sammen med etter nederlaget i Drammen?

Det mangler mye på at vi er best i Norge og unike i Europa, men du skal se en vakker dag..!
Gårsdagen var langt fra vakker, men uka består av torsdag og neste søndag også, så bare vent!

Kapteinpoll og andre spørsmål
Pollen om hvem VPN-leserne vil ha som kaptein på A-laget i Muri’s fravær, er avsluttet. Et helt unødvendig dypdykk i folkemeningen; Troy topper suverent med 256 av 660 stemmer. Det visste vi fra før, siden han er klubbens visekaptein. Men når han også var borte måtte andre prøves, da gjerne en som Martin mener får en boost av bindet rundt overarmen. Det ble forsøkt med Jarl André uten særlig effekt mot Odd. Når det gjelder Nouri, overtok han kapteinbindet i Tromsø, antagelig fordi han sto nærmest når de bar Muri av banen.

Av frykt for å pådra oss en alvorlig pollenallergi, avventer vi å lodde stemninga om Martin må gå og hele den greia der. Vi vil nødig blande oss med ulvene der ute som sikler etter å velte seg i drama Vålerenga, et skuespill de helst vil se fremført under streken. Vi elsker detta laget og ser ingen grunn til forhastete slutninger ..eh..avslutninger for team Martins del, selv om han på sin side kanskje må innse at noe haster i det havet av tid toårsplanen hans en gang var. Når to år blir til tre håper vi han skjønner sjøl at både han og Toro egner seg bedre et annet sted enn i Vålerenga.

Spørsmålet om hvor lenge Martin blir stående som midtstopper er en helt annen sak. Vålerenga mangler penger til nye innkjøp og stopperne våre fraktes til sjukestua fortere enn det er mulig å skaffe nye. Fuenmayor er sistemann til lasarettet, vi savner allerede Strandberg. Pengemangel til tross, forumryktene sier at en gammel midtstopper fra Moss er på vei til Vålerenga. Gammel og gammel, trettito år er franskmannen som lyder navnet Fabien Vidalon. Martin har vært ute og lukta på mossekråka, skrev Nettavisen fredag. Nettavisen vet at ”Osloklubben vurderer å hente mossespilleren for å fylle tomrommet etter Hagen.”

Sånt vet man bare, selv om verken Fabien og agenten hans eller Truls Haakonsen eller mossetrener Per Morten Haugen sier dem veit noe som helst.

Dette minner meg om en sak for noen år siden. Da var det også noen aviser som visste mer enn de fleste. Lars Bohinen var et eller annet sted på Jylland, la oss si han satt på en kafe og la oss si at han prata litt for høyt med en annen gjest. På sidebordet satt tilfeldigvis en arbeidsløs norsk journalist med lange ører. Vålerenga var på desperat spissjakt (det var tider det) og her satt Bohinen faktisk og prata høylytt om:

– Jes…

Resten forsvant i bulderet fra en forbipasserende Harley eller en hjullaster, men den langøra journalisten hadde fått tak i mer enn nok.

– Jess! Drit i detaljene, selveste Jesper Grønkjær er på vei til Vålerenga.

Sannheten var ikke så langt unna virkeligheten , men lå på en annen banehalvdel.
Jess nemlig, Allan Jes.. nei, men nesten. Allan Jebsen.
Sånn fødes sikre rykter gang på gang. Glem Fabien Vidalon, men glem ikke at han er 32 år. Det er alderen som er stikkordet i ryktet vi ikke har tenkt å midtstoppe:

Sjekk gule sider i Skandinavia på M – 32, trettito år gamle midtstoppere. Der ligger svaret.

Vårt siste spørsmål i forsvaret av Vålerenga veit vi svaret på: Vi savner Allan Jebsen.

Flere spørsmål
Vi har fått inn et spørsmål fra en som regner med at VPN kan svare på alt som skjer i Vålerenga:
– Er det flere enn meg som stusser over at vi låner en RBK spiller ut sesongen. Er det et tegn på dårlig økonomi, eller er det et tegn på at Martin er ferdig og at det ikke gjøres kjøp før ny trener skal sette
lag for neste sesong? Jeg bare spør, synes denne overgangen var litt spesiell.

VPN-redaksjonen har drøftet spørsmålet og et gryende svar er sånn:

– Jeg stusser også på at det leies inn en spiller fra RBK, men at det er tegn på at Martin er ferdig nekter jeg å ta inn over meg. Ikke fordi Martin skal sitte for enhver pris, men sesongen er da ikke SÅ krise? Foreløpig har vi kun to tap mer enn seire, antagelig vil det bli slik når serien er slutt også.
– Ser heller for meg at det er økonomisk. Brått havna vi i en situasjon der vi ikke bare trenger forsterkninger i forsvar, vi trenger jaggu folk på benken også. Om man har fått grønt lys for å kjøpe 2 spillere, avhengig av pris, kan det være ok å leie en spiller i tillegg til de to kjøpene. Det er også høyst uklart hvor mange av våre skadde som kommer tilbake for fullt. Muri kommer nok tilbake men Panzer har jo gitt inntrykk av at han knapt har motivasjon for å spise frokost engang. Klarer han å motivere seg for noe som helst innen fotball med et par måneder avbrekk når det eneste han har å se frem til er vintertrening? Muri kommer nok tilbake, men før snøen faller?

VPNs dyptpløyende journalist ser det på denne måten:

– Jeg synes også det er vrient å tolke det som at Martin er ferdig. Spørsmålet er vel heller om det finnes særlig med penger i klubben, men hvis det finnes penger, synes jeg det er merkelig. Sånn sett synes jeg det er mer underlig at man ikke satser på Stefan Strandberg. Nå vet ikke jeg om han er god nok eller ikke, men jeg registrerer at Stabæk hadde en 18- og en 19-åring i sin bakre firer i København.

Det enkleste er kanskje det beste, her er svaret fra Unge VPN:

– Norvik er noe Truls Håkonsen har ordna i all hast på grunn av Muri… Det er flere på vei.
Der setter vi strek med dagens siste spørsmål: På vei ut eller inn ..?

Vålerenga i dag
Vålerenga 2 – Eidsvold Turn på Valle kl 18

Legg igjen en kommentar