Dagboka torsdag 16. juli 2009

Martin taper mer enn fotballkamper. VG sliter med å snekre intriger. Og vi holder ikke nødvendigvis med Rosenborg i kveld. Ellers gleder vi oss mer til i morgen enn til resten av dagen. Vålerenga-Molde Vålerenga gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, og møter Molde i kvartfinalen i JET-turneringa i morgen. Molde har heller ikke tapt, laget spilte … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 16. juli 2009»

Martin taper mer enn fotballkamper. VG sliter med å snekre intriger. Og vi holder ikke nødvendigvis med Rosenborg i kveld. Ellers gleder vi oss mer til i morgen enn til resten av dagen.

Vålerenga-Molde
Vålerenga gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, og møter Molde i kvartfinalen i JET-turneringa i morgen. Molde har heller ikke tapt, laget spilte uavgjort mot gruppevinner Lyn. Vår kjære lokalavis Aftenposten har dekket begivenheten med fet overskrift: Rosenborg til kvartfinale i JET. Vi har forståelse for at Aftenposten har et rykte som riksavis å forsvare, men hadde faktisk ventet litt mer lokal patriotisme fra Oslo-blekka. Både Lyn og Vålerenga er kvartfinalister, og når det gjelder kongeriket forøvrig, tror vi at både Odd, Godset, Molde og Brann hører til der, ikke bare RBK.
Les mer om hvordan Vålerengajuniorene slo Wycombe på vif-fotball.no

Sportsmanden Hegnar
Det er ikke lett å skrive dagbok i fotballferien når det ikke er noe å skrive om. Vi saumfarer avisene, men de har saumfart hverandre. Det blir omtrent sånn: » Aftenposten skriver hva Dagsavisen fant av VG-sitater i Dagbla’ «. Det er null og niks å hente fra de vanlige kildene, men så dukket en uvanlig kilde opp: Finansavisen, den nye Sportsmanden
Martin i fotballtrøye prydet Finansavisens forside i går etterfulgt av teksten:

Foto: Morten Andersen

Vålerengen-trener Martin Andresen har hatt et turbulent år på fotballbanen. Med familiens selskap har det ikke gått så mye bedre. Pengene renner ut i ekspressfart for Martin Andresen. Fjorårets resultat før skatt endte på skrekkelige 70,4 millioner kroner i minus.
Les mere på Finansavisen.no. Og når du først er på ukjent territorium, anbefaler vi å sveipe innom artikkelen om at Norsk Tipping driver med bloddoping, om ikke annet så for å bekrefte én gang for alle at Finansavisen som sportsavis har kommet for å bli.

Mange takk til old-boysspiller Morten Andersen som fanget opp et poeng da han passerte en fotballbane tidligere i år.

Mange motstandere – ingen motstand ?
I morgen trekkes Vålerengas motstander i 3. kvalifiserende runde for UEFA Europa League. 70 lag har muligheter til å spille seg videre til play-off før den egentlige turneringa starter, nemlig gruppespillet. Blant disse 70 lagene er halvparten seedet. Med god hjelp av seeding-og rankingekspertisen på forumet, har vi denne lista over hvem Vålerenga kan møte:
Roma (Italia)
PSV Eindhoven (Nederland)
Hamburg (Tyskland)
Steaua Bucuresti (Romania) ELLER Újpest (Ungarn)
Fenerbahçe (Tyrkia)
Basel (Sveits) ELLER Santa Coloma (Romania)
Lille (Frankrike)
Braga (Portugal)
Club Brugge (Belgia)
Tobol (Kasakhstan) ELLER Galatasaray (Tyrkia)
Austria Wien (Østerrike)
Aalborg (Danmark) ELLER Slavija (Bosnia)
Metalist Kharkiv (Ukraina)
Athletic Bilbao (Spania)
Hapoel Tel Aviv (Israel)
Fulham (England)
CSKA Sofia (Bulgaria)
Odense (Danmark)
Lech Poznan (Polen)
Slovan Liberec (Tsjekkia)
Rudar Velenje (Slovenia) ELLER Røde Stjerne (Serbia)
Anorthosis (Kypros) ELLER Petrovac (Montenegro)
Aberdeen (Skottland)
Krylia Sovetov (Russland)
Brøndby (Danmark) ELLER Flora (Estland)
Metalurh Donetsk (Ukraina) ELLER MTZ-RIPO (Hviterussland)
Zestaponi (Georgia) ELLER Helsingborg (Sverige)
Vaslui (Romania)
PAOK (Hellas)
MŠK Žilina (Slovakia) ELLER Dacia Chisinau (Moldova)
Rapid Wien (Østerrike) ELLER Vllaznia (Albania)
Zimbru Chisinau (Moldova) ELLER Paços de Ferreira (Portugal)
NAC Breda (Nederland) ELLER Gandzasar (Armenia)
2. kvalik avgjør om det blir enten ELLER. Kampene går i dag, med returkamp neste torsdag. Våre kamper går torsdagene 30. juli og 6. august. Vinner vi skal vi spille playoff-kamp mot lag som er enda bedre. Dårligste laget vi kan møte der ser ut til å være Everton…

Stem fram din ønskemotstander på VPN-polllen. I skrivende stund ønsker de fleste seg et møkkalag, bare vi går videre. Aalborg har også en stor stjerne, Vålerenga er jo ikke farmerklubb for danskene for ingen ting.

Hva med Karabach og Dinamo Minsk?
Rosenborgs motstander i 2. kvalifiserende runde i kveld, vant cupen i Aserbajdsjan i fjor. Om laget slår ut RBK, er da Karabach også en mulig motstander for Vålerenga? Og hva med hviterussiske Dinamo Minsk som møter Tromsø?
De svarene får du ikke her i Dagboka. På uefa.com eller kanskje heller på Wikipedia, finnes klokkeklare regler om seeding, liga- og lagkoeffisienter som bestemmer hvor mange lag en nasjon får med i Europa – og Champions League, hvilken runde lagene starter i og om de er seedet.

Dønn klokkeklart. Da tenker vi ikke på store- og lilleviseren, men på urverket innafor

Klanen Airways
I morgen er destinasjon Europa klar, en ny luftetur med Klanen Airways skal planlegges. Sjappa oppretter en base på dem som er interessert i å motta informasjon om fly etc direkte på sin mobil. Tjenesten koster kr 3,- pr mottatte melding. Her vil det kun sendes ut informasjon om Klanen Airways sine turer.
Send kodeord SJAPPA til 2440

Er Rosenborg raua ?
En tommelfingerregel er at jo bedre et norsk lag gjør det, jo bedre er det for norske tippeligalag. Om ett norsk lag gjør det bra kan det bidra til at flere lag kan komme med i UEFA-turneringene, vi sier kan.

Skal vi derfor alltid holde med norske lag i Europa uansett hvilket lag det er?

Ja, men ikke nødvendigvis når det gjelder RBK. Greit nok at poengene RBK skraper med seg i Europa er med på å gi norsk serie høyere status, høyere liga-koeffisient, og det kommer resten av Tippeligalagene til gode. Men samtidig samler RBK poeng til seg selv, noe som kan gjøre veien til Europa lettere for dem ved neste korsvei. Dette pluss prinsippet om at de rike bør bli rikere, er med på å konsolidere Rosenborgs nesten usportslig store økonomiske forsprang i hjemlig serie.
En bedring av norske UEFA-koeffisienter er flott for norske lag, men går ikke vinniga opp i spinninga om prisen å betale er at lagene for alltid må innfinne seg med et suverent RBK? Et lag de andre aldri kan matche økonomisk.

Nå fikk dere litt å krangle om på arbeids- eller campingplassen, og på pøbben!

Taushet er gull
VG tar ikke ferie. Journalisten som har prøvd å krydre fotballferien med Vålerenga-intriger, slår til igjen. Denne gangen handler det om hvordan Vålerenga tvinger spillere som forlater klubben til å holde kjeft. Spilleren må underskrive og gi et taushetsløfte, et system som visstnok er ukjent for andre fotballklubber.

– Jeg ville aldri snakket dritt om noen, uansett, sier Daniel Fredheim Holm til VG

«Taushets»-prinsippet gjelder for begge partene, og var et eget punkt i avtalen da arbeidsforholdet med Vålerenga opphørte.

– Det er standard, og for meg ikke noe spesielt. Jeg har skrevet termineringskontrakter i 12 år, og det punktet har stått i alle, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til VG, og fortsetter:

– Dette er ikke spesielt for fotball, slikt gjøres jo også i næringslivet.

Og VPN, da? Sier vi noe?

– Han derre journalisten, Øyvind Herrebrøden, han er jaggu ivrig! , sier Dagboka til VG

Ha en god dag!

Legg igjen en kommentar