Dagboka fredag 17. juli 2009

Dagboka er ikke det viktigste for Vålerenga i dag, alle venter på trekningen i Nyon klokka 1330. Vi håper på et møkkalag. Sesongens lag så langt Årets VG-lag etter 18 serierunder er kåret. Ikke uventet kjemisk fritt for Vålerengaspillere både på bane og benk. Eliteseriens flopper passer bedre for oss, skal vi tro VG i … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. juli 2009»

Dagboka er ikke det viktigste for Vålerenga i dag, alle venter på trekningen i Nyon klokka 1330. Vi håper på et møkkalag.

Sesongens lag så langt
Årets VG-lag etter 18 serierunder er kåret. Ikke uventet kjemisk fritt for Vålerengaspillere både på bane og benk. Eliteseriens flopper passer bedre for oss, skal vi tro VG i dag: Erik Hagen med sikker plass og Morten Berre på vent.
Vålerenga er for så vidt i godt selskap. Selv årets tabellmessige suverene tippeligalag RBK, er ikke store nok til å dominere på VG-laget; én svenske i bakre firer og én svensk spiss på benken er ikke mye å skryte av. Ikke er de representert på floppelaget heller, selv om Rosenborg til nå har stått fram som landets fremste kandidat til å floppe i europeisk sammenheng.

Det ligger mye mystisk matte og mange unødvendige dagsverk bak slike lagoppstillinger. Hadde vi hatt ork og interesse hadde vi fulgt opp med VPNs Presselag, og rangert Esten O som flopp og Morten P som mopp, for å ta noen søkte eksempler, men det gidder vi ikke. Vi har nok med å fundere over Vålerengas lag så langt, og en av tingene vi lurer mest på, er hvor det har blitt av Strandberg.

Styres handlevogna i Vålerenga av en gjeng shopoholikere som kjøper for å kjøpe, som likner ville kvinnfolk som går amok i sko- og veskebutikken selv om entréen flyter over av ubrukt fottøy og bæreposer av skinn?

Hva skal vi med Stefan Strandberg om han heller ikke nå etter Muris avleddningsmanøver får spilletid? Ble han kjøpt inn for å forsterke andrelaget eller for at ingen andre skulle få kloa i ham?

– Med den jobben han har gjort i 2. divisjon i forhold til robusthet og lederegenskaper,så hadde jeg ikke vært redd for å dytte ham innpå i Tippeligaen, sa Andreas Holter, juniortrener i Vålerenga, til TV2 onsdag

Stefan mener VIF må vise at de ønsker å satse på ham, men mot Tromsø ble Juan Fuenmayor foretrukket som innbytter fremfor Strandberg

– Selvfølgelig ble jeg litt skuffet. Jeg tror jeg kan gjøre en god jobb i Tippeligaen hvis jeg får sjansen. De må bare tørre å satse på meg, sier Strandberg i intervjuet på TV2

Vi skjønner at Vålerenga valgte Fuenmayor i Tromsø, Strandberg har jo ikke ett sekunds tippeligaerfaring. Men nå er tida inne til å gjøre noe med det. Tippeligaen 2009 er kjørt. Nå skal laget for neste år drilles inn. Der burde en spiller med Stefan Strandbergs talent ha en selvskreven plass. Om vi ikke får se ham i kampen mot Odd neste helg, begynner vi pinadø å lure.

En som derimot fikk spilletid med én gang han ble kjøpt, selv om han ikke har vært på banen så mye i det siste på grunn av skade, var Daniel Fredheim Holm. Han fikk med seg de siste ti minuttene av Aalborgs noe pinlige og målløse start på europaeventyret i hjemmekampen mot Slavija fra Sarajevo. Publikum peip når han gikk av banen, men det gjorde de også mot David Beckham i går kveld, så han er i godt selskap. Eller dårlig.

Om Moldes Mame Biram Diouf får spilletid i Manchester United, gjenstår å se. Inntil videre er han på utlån til Molde . Han kan i hvert fall juble for at den nye klubben hans ikke har adresse i Norge, da hadde han i hvert fall ikke fått spilletid. For Manchester United hadde ikke fått lisens her til lands siden Norges Fotballforbund nå varsler at de vil forby klubber med negativ økonomi å kjøpe nye spillere. Det er i hvert fall hva Sondre Kåfjord sa i VG i går. Samtidig sier fotballpresidenten:

– Dersom Lyn ikke ordner opp i den økonomiske krisen de har kjørt seg inn i, så kan klubben om noen uker bli degradert til 2. divisjon.

Vi begynner å like den mannen!

Det eneste skåret i gleden er at revansjeoppgjøret over alle revansjeoppgjør går i vasken. Vålerenga har planlagt grundig hevn den 20. september, så vi ber tynt for stakkars Lyn, la dem seigpines i sin egen fallitt noen måneder til før vi kverker dem en gang for alle.

Ønskemotstanderen, hvem er det?
Halv to starter trekninga av 3. kvalik for europaligaen. Pollen vår tyder i skrivende stund på at flesteparten ønsker seg et møkkalag så Vålerenga tar seg videre til play-off for gruppespillet (36%). Deretter er det Kjetil Wæhler og Daniels Aalborg folk ønsker seg (21%). Med andre ord 57% stemning for møkkalag.
Det tror vi at sportsdirektør Haakonsen innerst inne også ønsker seg, men i følge vif-fotball.no har han også sansen for storlag som er gunstig økonomisk.

Er det for å få mer penger til å kjøpe enda flere spillere vi ikke trenger?

Ha en god dag!

Legg igjen en kommentar