Dagboka onsdag 15. juli 2009

Lite kjøtt på agurkene i dag. Dagboka er på knærne, og jett hvor vi fant fotballnyhetene! På knærne Vålerengaforsvaret har vært nede i knestående det meste av sesongen, det er ingen nyhet, og det har blitt en vane. Erik Hagen har begynt å likne litt på sitt gamle jeg, men har et stykke igjen. Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 15. juli 2009»

Lite kjøtt på agurkene i dag. Dagboka er på knærne, og jett hvor vi fant fotballnyhetene!

På knærne
Vålerengaforsvaret har vært nede i knestående det meste av sesongen, det er ingen nyhet, og det har blitt en vane. Erik Hagen har begynt å likne litt på sitt gamle jeg, men har et stykke igjen. Vålerenga skulle mer enn gjerne hatt nye, friske knær i de bakre rekkene.
Skaden til Muri blir langvarig, ikke annet å vente når han har fått leddbeinet ut av ledd, som nettstedet siste.no sier at Muri sa til TV2. Fedrelandsvennen fvn.no er opptatt av korrekt anatomisk nomenklatur, og skriver at Muri sa at han fikk fibula ut av ledd.

Det er godt mulig det er samsvar mellom disse uttalelsene, for det siste ble ikke sagt til TV2, men til TV2 Zebra, og nyansene i svaret må få lov til å variere litt, alt etter hvem som spør. Zebra hørte også at Muri sa: ”Det er en deform på det nå, for legen fikk det ikke på plass”. Noen ikke navngitte båndstrukturer ble også nevnt, men da hadde vi for lengst falt av lasset, paralysert av overskriften på VIF-fotball.no:

Muri må brekke på plass beinet!

Dette høres vondt ut. Vi stikker fingrene i ørene og kniper sammen øynene for å fjerne oss fra kapteinens lidelseshistorie, blod, brusk, og malplasserte knokler. Ikke siden kneet til Rune Bratseth før USA-VM i -94 har en norsk kroppsdel tatt luven fra nød og faenskap i fjernere verdensdeler.

Ja,ja, kanskje med unntak av kragebeinet til Kurt Asle Arvesen, da. Sprinter Jaysuma Ndure derimot, med sitt vonde venstre kne eller Anne Margrethe Hauskens til orientering uspesifiserte kneskade, nei, de knærne rekker ikke Vålerenga-kneet til anklene en gang. Eh..

André Muri er snart oppe og går, han kjenner til opplegget fra liknende skade tidligere, da tok det seks uker. Noen som derimot ikke er oppegående, er søkende sportsjournalister som ikke har noe å skrive om, men som likevel må levere for å brødfø seg. De er kjent med opplegget fra tidligere skader, men det ser ikke ut til at de bryr seg, de durer på med sitt i agurksesongen. Nå er det tid for ”sikre” overgangsrykter. Det sikreste er Sigurdsson.

Når sportsdirektøren i Vålerenga etter Muris kneskade, uttaler seg i generelle vendinger som dette:

– Det blir ikke mindre aktuelt å finne midtstopper nå for å si det sånn.

..eller:

– Kommer vi med et spennende case så tror jeg at vi har nok folk rundt klubben som kan være villige til å få en løsning rundt det.

.. ja, da er det bare å koble et eller annet passende navn til de generelle utsagnene for å bekrefte at det her har med noe langt sikrere enn rykter å gjøre. TV2 glemmer at overganger det er mye snakk om på forhånd, som oftest ikke blir realitet. Sånn som avslaget Vålerenga i følge TV2 fikk fra Fredrikstad i går på 3 millioner-budet for venstrebacken Joachim Thomassen.

De journalistene som er mest på knærne og som strever mest for å finne på nyheter for tiden, lønnes ikke av TV2, men av VG. I dag smeller de opp den ene Vålerenga-intrigen etter den andre. I dagens oppslag Pappa Fredheim ut mot VIF , kjøres en tre meter lang jo-nei-jo-nei-jo-nei-jo diskusjon tatt rett ut fra sandkassa der to smårollinger prøver ut basalkunnskapene i kjekling. Kamphanene i leikegrinda er Paal og Truls. Hvem som vant veit vi ikke, men avslutningen til Truls falt vi for:

– Sa de ja til Aalborg før de har tilkjennegitt overfor oss at de har sagt ja, har de helt rett.

I den andre artikkelen, er det pappaens sønn som avviser Andresen-konflikt . Han vil ikke svare på om han var blant spillerne som var misfornøyd med Andresen før årets seriestart, den gangen uttalte DFH seg kun om saken som spillernes representant.

Godt jobba, VG!

JET-turneringa på Hamar
2-0 er og blir en farlig ledelse etter halvspilt kamp. I går levde Vålerenga farlig mot Nord-Sjælland som reduserte 13 minutter ut i andre omgang og utliknet til 2-2 etter 19. To minutter før slutt skåra guttespilleren Chuma Anene, Vålerenga vant 3-2 og er ubeseiret i gruppe D.
I dag spilles siste kamp i gruppespillet mot Wycombe som tapte 0-4 for Viking i går og 0-2 for Nord-Sjælland dagen før. Vålerenga har ett bein i kvartfinalen som trekkes i kveld, og mye skal gå veldig galt om ikke også det andre vålerengabeinet slår følge videre.

Les mer om Vålerengas siste kamper på vif-fotball her , eller besøk nettsiden til Junior Elite Turnering for komplette resultater, kampoppsett m.m.

Vålerenga i dag
Lunt sommerprogram med diverse(?) fotball på Bohemen.
Engelsk motstand(?) for Vålerenga i siste kamp i gruppespillet på Hamar.

Legg igjen en kommentar