Dagboka mandag 29. juni 2009

Dette blir første dagbok skrevet fra Japan. Med hjelp av TV2 Sumo skal nok det funke på et vis, men dersom vi ikke helt treffer tidsånden så ber vi om tilgivelse. Sånn litt på forhånd. Vålerenga spilte en brukbar kamp mot storspillende Rosenborg i går. Dessverre så ble det et relativt fortjent 1-2 tap for … Fortsett å lese «Dagboka mandag 29. juni 2009»

Dette blir første dagbok skrevet fra Japan. Med hjelp av TV2 Sumo skal nok det funke på et vis, men dersom vi ikke helt treffer tidsånden så ber vi om tilgivelse. Sånn litt på forhånd. Vålerenga spilte en brukbar kamp mot storspillende Rosenborg i går. Dessverre så ble det et relativt fortjent 1-2 tap for trønderene. Men hvorfor må de på død og liv trekke sex inn i seiersrusen?

Surt. Og ekkelt

Akk ja, undertegnede befinner seg for tiden i Tokyo, heldigvis fortsatt lovlig ‘jetlagget’, såpass at det ikke var noe problem å våkne kl. 03.49 for å få med seg 2. omgang av kampen på en stort sett brukbar bredbåndslinje fra TV2 Sumo. Og det var stort sett et festelig skue, om bare Staberg ikke hadde blåst feilaktig på Amin Nouri, om bare ikke André Muri hadde satt ballen i eget nett, om bare Morten Berre hadde rukket fram på Moas innlegg, om bare Dawda Leigh hadde satt sin kjempesjanse like før slutt… og her brøt bredbåndsforbindelsen mellom Norge og Japan sammen, neste bilde jeg fikk se var Erik Hamréns seiersdans etter 2-1 målet.

Erik Hamrén greide heller kke å holde seg etter kampen og hoppet uti med et par tabloide vendinger etter kampen i går kveld. VG og Dagbladet er i ekstase:

– Dette er det nærmeste sex man kan komme, sier han i Dagbladet, mens i VG og AFtenposten er det – Det er bedre enn sex.

Det er ikke noe tvil om at mannen er en god trener, men jeg må innrømme at den lille dansen han tar etter hvert RBK-mål samt sexpratet går meg på nervene. Utrolig trist at Vålerenga ikke har flere sjanser til å tørke fliret av svensken, ekkelt er det rett og slett.

Kanskje man kan gjøre noe i cupen?
Så hva skal en si? Det var muligens ikke noe tvil om at «det beste» laget vant. Det er vel heller ikke noen tvil om at kampen kunne ha vippet begge veier, slik også Nils Johan Semb antydet i sluttminuttene etter utligningen når Vålerenga hevet spillet betraktelig og det ble spilt kontringsfotball (eller skal vi si Hawaiifotball) av stor klasse fra begge lag. Jeg sovnet i alle fall bare middels sur, Vålerenga har forbedret seg enormt den siste måneden og da burde man kanskje ikke klage når man taper for norges for tiden beste lag i en kamp som viste stor kvalitet fra begge.

– Jeg er veldig fornøyd med det vi gjør fra 30 minutter og utover. Vi malte på og de ble slitne. Da vi utliknet hørte jeg spillerne si at ‘dette kan vi vinne’. Vålerenga skapte få sjanser, bare to-tre stykker, og spillerne skal ha ros for at motstanderne scorer lite på oss for tida. Fortsetter Hamrén i Dagbladet. Det var vel heller ikke mange enorme sjanser Rosenborg skapte før utligningen heller?

– Jeg mistet ballen litt ut av syne og var maks uheldig. Jeg sitter med en følelse av at dette er surt, selv om Rosenborg var best, sier Muri til Dagbladet.

– Rosenborg skapte mest, men jeg synes gutta våre viste stor moral – men vi ble løpende litt for mye i mellom i perioder. Jeg tror det blir vanskelig å ta dem igjen nå, dette er det beste laget vi har møtt her, er Tor Ole Skulleruds avslutningsord til samme avis.

Surt. Der er vi enige André. Men vi er ikke alt for deppa, selv om enhver gullsjanse nok røyk med mindre RBK går fra sans og samling i siste halvdel. Vi konser heller på at ‘unggutta’ tok nye store steg opp mot høy tippeliga standard. Det varsler om store år framover.

Legg igjen en kommentar