Helgedagboka søndag 28.juni 2009

Når sola skinner over Enga og kvikksølvet bobler i toppen av termometeret, mister VisitOslo gangsynet. Haakonsen lar være å erstatte spillere som selges, og hovedstaden flommer over av skeive trøndere. Helgedagboka er lyserød utenpå og brun på innsia. Finn tre feil Oslo er en varm og skeiv by om dagen. Folk ramler ut av skap … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 28.juni 2009»

Når sola skinner over Enga og kvikksølvet bobler i toppen av termometeret, mister VisitOslo gangsynet. Haakonsen lar være å erstatte spillere som selges, og hovedstaden flommer over av skeive trøndere. Helgedagboka er lyserød utenpå og brun på innsia.

Finn tre feil
Oslo er en varm og skeiv by om dagen. Folk ramler ut av skap og kroker for å se sola eller for å fortelle naboen hvem de egentlig er, noe som strengt tatt ikke betyr noe som helst bare de også nevner at Vålerenga er det eneste fotballaget av interesse i samme slengen, og at de gjerne vil se laget spille kamp i kveld etter at de har sett på sola hele dagen.

Organisasjonen VisitOslo, som skal selge byen til turistene, har også kommet ut av skapet denne uka. På YouTube er en video publisert med spørsmålet ”så du trodde du kjenner Oslo?” med bilder av Strømsgodset, Rosenborg og Lillestrøm som triller ball.Vi ser jo Rosenborg-relevansen, laget er tross alt på bytur denne helga, men er virkelig Oslo blitt så skeiv at både Lillestrøm og Drammen har trilla inn over bymurene våre?

VPNs redaksjon for samfunnskritiske spørsmål har dumpa en elektronisk post til VisitOslo, og undersøkt hvem som styrer nettjenestene til turistinformasjonen vår. Her jobber angivelig kun én mann som, i følge ubekreftede rykter, heter Preben til mellomnavn og muligens bor i Sandvika. Ingenting av dette tilsier at den redaksjonen har særlig godt gangsyn hva fotball angår, men de burde sette seg inn i hva Oslo har å tilby.

Helgedagboka besudler melken deres.

Vinner fortsatt
Fredag spilte Vålerenga 2 kamp mot Lillestrøms andrelag, det laget som etter sigende er enda mer ræva enn førstelaget. Det blei ingen mål, verken den ene eller andre veien, i det oppgjøret. Angivelig fordi dommeren var helt Edvartsen.
Damene våre derimot, de vinner såpass ofte at det er lett å bli blasert. Allikevel jubler vi over at de i 11. kamp på rad trakk det lengste strået, denne gangen mot Skjetten som aldri klarte å lage mål. Vålerenga derimot fikk 5 nettkjenninger, noe som må sies å være helt innafor.

Alkohol tralla-la
Utelivsbransjen i Oslo ler av finanskrisa om dagen. Festivalen til de som er skakke,og skyfri sommerhimmel sørger for å tømme kranene. På toppen av det hele er Iversen tilbake i byen. Her er det ikke meninga å insinuere at Iversen er glad i en knert, man vil jo ikke ha Sondre Kåfjord som lett snøvlende slår fast at vi ikke vil ha det slik på norske nettsider. Artig forresten at han hamrer løs på Rekdal for å unngå snakk om hvordan man har det i norske fotballforbund.

Dagbladets Esten O. Sæther avlyste også ferien sin for å mene noe om Rekdal. Hovedessensen er at sporten ikke blir bedre av klovner i fotballkamp. Det er sikkert riktig, men ethvert sirkus trenger minst en dreven klovn. Dagbladet og Helgedagboka er sikkert enig i det, siden det også har kommet omlag sju artikler angående saken fra Langkaia.

Måtte loppene til ti kameler bosette seg i sengene deres.

Unggutta har store føtter
Vil Vålerenga hente inn nye spillere for å erstatte Moa og Fredheim Holm dersom disse selges i sommer?

– I utgangspunktet kan de fleste av disse unggutta fylle de skoa. De blir bare bedre og bedre, så sånn sett er dette veldig spennende, sier Truls Haakonsen, sportsdirektør i Vålerenga til TV2.

Vi har sett at Fredheim Holm ikke er uerstattelig de siste ukene og velger derfor å tro det ikke finanskrisa som er skyld i satsinga på våre unge, fremadstormende. En av disse unge er den lynraske kantspilleren Christer Jensen som er på utlån til Moss. Der trives han så godt at han helst blir ut sesongen i følge nettsidene til Moss Avis .

Mer om våre Oslotalenter som er mer enn klare for å fylle de sko som settes frem, leser du i Thunder sin blogg

Vålerenga-Rosenborg
Selv om sola steiker og du sitter urban, svidd og småbrisen med en eller annen dings slik at du kan lese VPN i en park full av dame, spilles det kamp på Ullevål i kveld, noe som forklarer alle de utrivelige folka med trønderdialekt du traff på byen i går.
Rosenborg leder serien med ryddig margin når serien er halvspilt, Drillo trener landslaget og avisene mener dette er tegn på at fotballen igjen er på skinner. Piss meg i øret!

Riktignok er Rosenborg ubeseirete så langt denne sesongen, men det eneste som egentlig skiller dem fra Vålerenga er antall mål som slippes inn. Selv om Martin er i karantene er det ingen grunn til å tro at Vålerenga ikke henger med defensivt, og dønn enig med Fellah som til Tips mener kampen ender 3-2.

Troppen finner du på klubbens sider og VPNs eget ekspertpanel som tar for seg den sannsynlige startelveren.

Vålerenga i dag
Er du av de som har hatt skeive dager, stikker du opp på Ullevål i kveld for å kjenne hvordan et realt analtog kan smake.
Synes du det er dyrt med billetter til kamp for familien og enda dyrere å ta med familien på tivoli, kjøper du adgang til begge begivenhetene i dag og får fred fra ungene resten av sommeren.

Vi andre tar med oss noen duggfriske til en park med lettere kledde kvinner hvor vi filosoferer over hvor den nye Sjappa bør ligge, før vi i bedagelig tempo begir oss til Ullevål. Her viser vi frem hvor mye overskuddsenergi en får av å gjøre ingenting.

La oss i fellesskap besudle Rosenborgs melk.

Legg igjen en kommentar