Dagboka fredag 26. juni 2009

Vi forbanner USA, vi ler av de andre og vi ser fram til kamp på søndag. Dagboka på fredag er duggfrisk som en iskald halvliter i solsteika. Perkins til Gold Cup De kaller det soccer fordi fotball er opptatt. De er verdens beste i damefotball, det finnes filmer der ute om Soccermoms og de skal … Fortsett å lese «Dagboka fredag 26. juni 2009»

Vi forbanner USA, vi ler av de andre og vi ser fram til kamp på søndag. Dagboka på fredag er duggfrisk som en iskald halvliter i solsteika.

Perkins til Gold Cup
De kaller det soccer fordi fotball er opptatt. De er verdens beste i damefotball, det finnes filmer der ute om Soccermoms og de skal delta i Nord og Sør-Amerikas svar på EM i fotball. Og vår sisteskanse, en av Tippeligaens beste keepere, er innkalt av sitt eget forbund.
Vi unner Perkins alt vel, men vi kan ikke akkurat si at vi er fucking happy for at mannen som holder oss inne i en rekke kamper forsvinner. Vi mister en fucking good goalie i minst tre fucking weeks. Og det suger fucking bigtime.

Jada, vi har en meget god andrekeeper i Øyvind Bolthof, men det er noe med dette å ha spilt kamper på toppnivå mot det å være keeper i andredivisjon for U-laget. I VPN er vi, og har alltid vært delt i synet på Bolthof. Noen av oss elsker han for den lojaliet han har vist klubben – det er tøft å ta år etter år som andrefiolin. Andre mener at Bolthof ikke er noe særlig til keeper, og at han kun har hatt noen redninger som kan sies å ha klasse.

Vel, han danka ut Morten Bakke i sin tid, og han gjorde mange gode innhopp for Arni da han sleit med ryggplager. Dessuten så stod jeg fem meter unna da Øyvind lå så lang han var og redda Alexander Aas’ heading mot den ene stolpen i cupfinalen 2002. Den ballen så hele Norge i mål – alle unntatt Øyvind.

For Øyvind sin del er jo dette en veldig god sjanse til å vise at han duger, og at han er så viktig for laget som mange mener at han er.

And to you Troy:

Go out there, kick some fucking ass and remember that we are fucking Vålerenga and we don’t take shit from no fuckers out there!

Alkohol, alkohol!
Kjetil Rekdal er i media igjen. Denne gangen etter en krangel med Eirik Bakke. På direkte TV ba Rekdal Eirik bakke om å holde kjeft – og så lan han til «…din alkis».
Og er det noe som svir, så er det å bli kalt alkis. I alle fall når man har blitt dømt for fyllekjøring, har sitti og sippa som en drittunge i rettsaken og påstår at man ikke husker noe fra ulykken, og at det ikke var meninga å stikke av fra åstedet.

At man i tillegg ikke vil skvære opp etter noe som må sies å ha vært sagt i kampens hete – sier vel det meste.

VPN har – til en del personers store forargelse – alltid likt Rekdals stil, hans rolle i Vålerenga og måten han snakker rett fra levra på. Men vi syns nå at han kunne formulert seg litt bedre. Hva med denne:

«Se nå til å holde kjeft din avdanka venstrehåndsrunker av en forfylla bygdenisse, du kaller deg fotballspiller, men er hva jeg vil kalle en patetisk parodi på alt som har gått galt i norsk fotball!»

Og sånn for ordens skyld så legger vi denne lille saken som tar for seg sannheten om fyllekjøringa til Bakkefjotten.

Og mens vi er inne på… (1)
…fjotter, tølpere og vestlandsgutter med litt for stort ego. Bjørn Helge Riise sier til Dagbladet at LSK kommer til å rykke ned med det spillet de viste på hjemmebane mot Molde i går. Det ble som kjent tap. Og null målsjanser i protokollen.
Men det er jo en fin tanke å tenke på da – at Lillestrøm kan rykke ned. Det faktisk grunn til å skåle for dette faktum en rekke ganger i dag. Det beste er jo da at andrelaget blir flyttet ned til 3dje divisjon slik at i slipper å møte dem der også.

Det er forøvrig kamp mot LSK 2 i dag klokka 18.00 i LSK-hallen. Noe for deg som helst vil være inne i varmen?

Og mens vi er inne på… (2)
…andre fjotter og noksagter med tørkle i halsen og piquetskjorte med krokodlille. Bastionen med 1600 medlemmer (hvilken bastion dette er aner vi ikke) krever Kent Bergersens avgang. Supporterlederen deres Tjøstel mener at det er Kentas skyld at Lyn ligger nederst på tabellen.
Nederst på tabellen ja. Fint å tenke på det også. Skål for pokker!

VPN i sommer
Så drar det seg til med sommer og sol. VPN fortsetter videre med dagbøker i ukedagene, kampreferater, spesialer og nogo attåt. Helgedagbøker kan det være at kommer, men ikke sånn veldig regelmessig. Vi skal snekre et og annet banner, men som de fleste her i landet har vi behov for litt ferie vi også.
Men at vi er her – se det kan du banne på!

Sjappa nummer 2
Sjappa skal åpne butikk nummer 2. Fra Sjappesjef Veie har vi fått følgende beskjed:
Lokalene skal i hovedsak ligge slik tilgjengelig at man kan parkere utenfor døra og løpe inn kjøpe en billett,drakt eller hva det måtte være.

Tanken bak den nye butikken er litt av det som var den gamle Sjappa i Hausmansgate. Men man trenger et lokale!

Er det noen som kjenner noen, eller som selv har lokaler på 10-20 kvm, som ligger lett tilgjengelig med bil gjerne i Vålerengaområdet – eller andre passende steder?

Send mail til frode@sjappa.net dersom du vil bidra.

Vålerenga i dag
Lade opp til kamp. Si skål din alkis til alle du kjenner, og smil mens du ser for deg Eirik Bakke som sitter hjemme på mammas fang og gråter fordi Kjetil var slem med han på riksdekkende TV.
God helg!

Legg igjen en kommentar