Dagboka onsdag 24. juni 2009

Kampene kommer tett som markjordbær på et strå. VPN sover ikke bort en sommermorgen og gir deg dagboka sammen med morraloffen. Bo-dø Avisa Nordland har en egen seksjon for laget for alle dem som bor i Bodø. Sikkert en og annen skapglimter rundt omkring i distriktet, men Bodø/Glimt er først og fremst et lag for … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 24. juni 2009»

Kampene kommer tett som markjordbær på et strå. VPN sover ikke bort en sommermorgen og gir deg dagboka sammen med morraloffen.

Bo-dø
Avisa Nordland har en egen seksjon for laget for alle dem som bor i Bodø. Sikkert en og annen skapglimter rundt omkring i distriktet, men Bodø/Glimt er først og fremst et lag for folk fra Bodø. Avisa kan melde at fem spillere er uaktuelle foran dagens kamp, blant dem finner vi mannen som skapte mye trøbbel for Allan Jepsen i fjor: Mounir Hamod. I tillegg mangler de flere spillere som var med på fjorårets opptur.
Vi kan ikke si annet enn at vi ikke føler med skadeforfulgte Bodø/Glimt, og kan love at våre menn ikke kommer til å ta på dem med silkehansker. Og for de som tror at dette skal bli en finspilt kamp med to angrepsvillige lag, så kan vi garantere at det blir det ikke. Til den samme avisa sier henholdsvis Kåre Ingebrigtsen og Runar Berg dette:

– De står bra til oss. De har lovet å underholde på hjemmebane og det passer oss.

– Det blir en tøff kamp, men vi er optimistiske. Vi skal absolutt gi dem kamp. Det er bra om vi får med oss et poeng.

Med andre ord: Bodø/Glimt skal ligge lavt, satse på kontringer og ikke la ballen gå gjennom midtbaneleddet. Morsomt at man som spiller faktisk legger opp til å ikke spille fotball. Det står det respekt av Runar Berg.

St. Halvards Menn
Våre menn er klare til kamp, vi ser vel ikke de store endringene fra forrige kamp, annet enn at Bojan spiller fra start. Men vi har tatt feil før vi, og gjør det sikkert igjen. Det som er mest interessant er hvem som trer inn forsvarsrekka.
Vi satser på følgende lag: Perkins, Storbæk, Muri, Hagen, Nouiri, Andresen, Hæstad, Zajic, Leigh, Moa og Sæternes. Muligens Fuenmayor i stedet for Hagen og Mos framfor Leigh.

Men som sagt det blir bare spekulasjoner.

Avisene spekulerer også i kampen, og alle tror at det blir enveisskjøring mot Bodø/Glimts lag. Aftenposten tipper 4-0. Vi ser ikke bort fra at det blir en tøff batalje som kommer til å likne på hjemmekampen mot Strømsgodset. Men det er lov å håpe at Bodø/Glimt gir faen i forsvaret og byr opp til dans…

Oddsbomben
Ingebrigt Steen Jensen hadde tippet at Stabæk skulle slå Start 4-0 på søndag. Da Nannskog putta på til 5-0 skal Steen Jensen etter eget utsagn ha tapt 15.000 kroner. Eller var det 80.000? Eller hva var det? Poenget er jo at Steen Jensen har jobbet i mange år med Norsk Tipping, han er også glad i gambling og han bruker enhver anledning til å promotere Norsk Tipping og deres oddsspill.
Overskuddet fra Norsk Tipping kanaliseres tilbake til idretten og sørger blant annet for at man har ballbinger, kunstgressbaner, innendørshaller, vannflasker, sportsteip, isposer, fotballer, drakter og en liten dæsj kamferolje å bruke på framtidas fotballhåp.

Men at Steen Jensen tipper på eget lag det liker ikke NFF. Fordi reglene sier det.

Forbundets regelverk er nemlig krystallklart: En fotballeder kan ikke vedde på kamper hans egen klubb er involvert i. Nå tar NFF affære kan VG melde. Og til samme medie sier Seksjonsleder i NFF, Eirik Sandsten følgende:

– Vi har sendt et brev til Stabæk der vi ber om en redegjørelse for hva som har skjedd. Vi har henvist til reglene, som er klare på dette området.

Steen Jensen på sin side har følgene kommentarer:

– Da må de sende mange brev, for dette skjer overalt i norsk fotball. Men vi skal selvsagt se på brevet fra NFF.

– Jeg har tippet på alle tippekuponger og oddsbomber som Stabæk har vært på siden 1991. Senest i dag la jeg inn en Stabæk-kamp i et system for morgendagens runde. Og jeg oppfordrer alle til å gjøre det samme. Jeg har jobbet for Norsk Tipping og tippet mye i alle år, men ikke hørt noe om at det skulle være noe galt i det

VPN liker spill og gambling. Og vi er generelt skeptiske til NFF og deres regelrunkere. At noen velger å sprite opp livet med spill ser vi på som positivt. At det er er Ingebrigt som gjør det får så være.

Men Ingebrigt er jo en smarting, og VPNs avdeling for konspirasjonsteorier lurer på om dette rett og slett er et godt gammaldags PR-triks. Vi vet jo at Steen Jensen er tilknyttet Norsk Tipping. Vi vet at Norsk Tipping blir utfordret av utenlandske bettingselskaper, og at de vil promotere sine oddsspill mot det norske publikummet. Hva er da bedre enn å få Ingebrigt Steen Jensen til å hevde at han spilte på Oddsbomben (der vinnersjansene er minimale, men fortjenesten enorm) og kunne ha vunnet 15.000 dersom det «bare» hadde blitt 4-0 til Stabæk.

Vi anbefaler at NFF kontakter Økokrim, Eva Joly, Hans Balans, Johnny Kontant og Even Steven for å gå Steen Jensen nærmere i sømmene. Det skulle ikke forundre oss om betalinga fra Norsk Tipping for dette PR-stuntet minst er ti ganger de femten lappene han kunne ha tjent dersom Nannskog hadde bomma.

Og om Steen Jensen tjente 150.000 på dette så er vel verdien for Norsk Tipping bortimot det tidobbelte igjen. (Hvis vi ser på hva det koster å få like mye omtale i landets aviser.)

På den andre siden har Aftenposten (eller skal vi si Aftenpotten) har en serie gående der det skrives mye om hvor ræva økonomien i fotballen egentlig er. Ingebrigt Steen Jensen troner også høyt på lista over hvordan ting går når man mister gangsynet og bare fokuserer på de store hårete målene. Så kan man jo lure på om verdien av å ha Steen Jensen til å fronte sine produkter er like god nå som før.

Merkevaren Vålerenga
I Østkantavisa fant vi denne bildeserien med tittelen: «Superenga». At det spirer og gror i klubben vår er det ingen tvil om. Og det fine med oss er at vi trenger ikke å ha selvutnevnte og selvopptatte reklameguruer for å bygge merkevaren Vålerenga.
Den bygger seg sjæl. Ferdig snakka.

Vålerenga i dag
Kamp mot Bodø/Glimt. Husk at du blir veldig surrete i hodet av å drikke øl i sola. Og det er jo egentlig ganske fint da.

Legg igjen en kommentar