Dagboka tirsdag 23. juni 2009

Kamp i morra. Topp mot bunn i årets serie. Ikke nok med det, en mann sykler fra toppen til bunnen av jorda og vi lurer på om kneet kan ta skade av en operasjon i lysken. Kamp mot Bodø/Glimt Vi møter fjorårets overraskelse som tradisjon tro er et møkkalag i år. På Ullevaal entrer et … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 23. juni 2009»

Kamp i morra. Topp mot bunn i årets serie. Ikke nok med det, en mann sykler fra toppen til bunnen av jorda og vi lurer på om kneet kan ta skade av en operasjon i lysken.

Kamp mot Bodø/Glimt
Vi møter fjorårets overraskelse som tradisjon tro er et møkkalag i år. På Ullevaal entrer et lag som taper alle kamper de spiller, som er ute av cupen og som stort sett følger denne oppskriften år etter år: Nedrykk, opprykk, knallsesong, nedryk, opprykk, knallsesong.
Det fine med folk fra Bodø er jo deres evne til å være ydmyke. Treneren deres er jo en jovial fyr som aldri kommer med utsagn som handler om at andre lag (Les: Vålerenga) er kjøpelag som tror de kan kjøpe seg til suksess. I Bodø/Glimt satser de heller på avdanka Bosmenn, en og annen lokal helt og Berg-klanen.

Det er begrensa hvor bra det går. Bodø/Glimt er selve oppskriften på hvor ræva det egentlig står til med norsk fotball. De er og blir en gjeng med fiskere, dagdrivere og innavla bønder som ikke har gitt oss noe annet en en elendig kampsang og ei tannbørste. Det er godt at det er nedrykkssesong der oppe i år.

Vi er halvspilt etter kampen i morra. Og skulle det gå slik vi antar at det går – altså med seier – ligger vi på 25 poeng. Da er vi 5 poeng bak skjemaet som sier 2 poeng per kamp i snitt. Det er jo i følge Kjetil Rekdal oppskriften på seriegull. Det skal ikke så mange seiere på rad for å klare det. Og muligheten til å korte ned på Rosenborgs ledelse er like rundt hjørnet. På søndag er den der – og den skal vi ta vare på.

Men først skal vi sende Bodø/Glimt litt nærmere nedrykk ved å gi dem en leksjon i god gammaldags gladfotball.

Fra Oslo Øst til Johannesburg
Bjørn Heidenstrøm har startet på turen til Sør-Afrika, og han har allerede rukket å pungtere en gang. I Mysen troppa Olav Tufte opp med ei Falk/Horten-drakt (vi regner med at det kommer en eller annen med ei Ørn/Horten-drakt pesende etter snart).
Vi i VPN er skikkelig stolte av Bjørn og dette prosjektet. Ikke bare er det en syk idé å sykle fra Norge til Sør-Afrika, det er sinnsykt langt. Vi har sjekka med Google Maps, og de kan fortelle oss at det er 3868 km fra Innspurten 16 (det er Vallhall) til Gibraltar. Og fra Gibraltar til Johannesburg kan ikke Google finne noen kjørerute… (Den finnes sikkert siden det er folk der nede, men det sier jo litt om hvilken formidabel avstand mannen skal tråkke.)

Med den informasjonen vi sitter inne med om varig press på mannens setemuskel – ryttere som sykler Trondheim Oslo sliter med å få’n opp både tre og fire uker etter rittet – så ser det vel ut som om det kan bli en stund til Lillebjørn får være med på moroa. Og det er vel like greit med tanke på hvor mye mas det kan bli for Bjørn noen tiår senere når det dukker opp tre fire litt lysere afrikanske tenåringer på døra og sier Daddy!

Hvis du vil hjelpe Bjørn med å samle drakter, har tips om ting han bør ta med seg, eller bare er keen på å støtte prosjektet kan du melde deg inn i Facebookgruppa her, og du kan følge veien til Sør-Afrika på www.theshirt.no.

Vi tipper at media vil få ferten av denne historien ganske snart, og vi får håpe at Bjørn rekker ned til Frankrike i løpet av juli, slik at han kan få tak i en gul trøye fra Tour de France. Oppfordringen sendes i alle fall til våre menn i verdens NEST-tøffeste sykkelløp.

Happy Gilmore
Fredrik Carlsen har blitt operert for Gilmores Groin. Betennelse i lysken. Men avisene kan melde at han nå har vondt i kneet. Dette får oss til å lure på om det er slik at kirurgen gikk feil vei da han (eller hun) gikk inn for å fikse på lysken. Mulig at det er slik at man, når man blir operert for dette får vondt i kneet. Og Happy Gilmore er en film som handler om en hockeyspiller som blir dritgod i golf fordi han revolusjonerer utslagene ved å ta løpefart. På film ser det ut som om dette er skikkelig lurt. Det er det ikke.
Vel, vi lurer på hva som skjer med ankelen til Carlsen når kirurgen skal inn og fikse på kneet.

Vålerenga i dag
Lade opp til kamp i morra. Nyte sommeren. Det er digg med øl i sola, men fyttikatta så surrete man blir i hodet.

Legg igjen en kommentar