Dagboka mandag 22. juni 2009

Årets lyseste mandag. Er det derfor dagboka er så sein i dag? Den er i hvert fall kort. Om kort er er godt, tviler vi derimot på. Sola har snudd og Rosenborg går mot mørkere tider. Skutle sutrer fordi RBK får så mange kamper med sein start, han mener det er en av de viktigste … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. juni 2009»

Årets lyseste mandag. Er det derfor dagboka er så sein i dag? Den er i hvert fall kort. Om kort er er godt, tviler vi derimot på.

Sola har snudd og Rosenborg går mot mørkere tider. Skutle sutrer fordi RBK får så mange kamper med sein start, han mener det er en av de viktigste årsakene til at publikum svikter på Lerkendal. Du verden så flott det må være med en så innsiktsfull leder som Skutle. Vi er klar over at dette ikke er særlig Vålerengarelatert og derfor ikke hører med i Dagboka, men vent og se; Vålerengarelasjonen er nærmere enn du trur. Onsdag er det duket for supersein kamp i Trondheim, kampstart i beste leggetid klokka kvart over ni, og formsterke Stabæk står klar til å gjøre hva de alltid gjør: Banke trøndere. Da er det sju poeng. Så er det vår tur søndag, såpass tidlig som klokka 20, så trønderne får sikkert lov til å se første omgang på TV før sengetid. Og vips er det bare fire skarve poeng mellom oss og dem. Resten tar Molde og røkla seg av, Vålerenga tar seg av Molde og røkla. Og så sier vi ikke mer.

Bjørn Heidenstrøm trør og trør. Vind, torden og regn, og lufta i ferd med å gå ut på første etappe. Men han ordna lappesaker på nett og fikk nødhjelp fra Mysen, reisens første stopp, og i skrivende stund er han kanskje i Sverige. Les mer om den lange sykkelturen på vif-fotball. VPN har sagt at vi har lagt oss på bakhjulet på et eller annet vis, les Dagboka fredag, men i så måte har mye allerede har gått rett i dass, for vi trudde ruta hans var direkte til Svinesund og vi hadde rigga oss til i strøket rundt Sarpsborg for å fikse noe. Synd, men vi får se hva vi klarer.

Tenk om fotball hadde vært ”rettferdig”og Vålerenga hadde slått Lyn og Stabæk. Da hadde det bare vært fem poeng opp til RBK, noe som kombinert med matematikken i starten på denne Dagboka kunne gitt oss tabelltopp om en uke tross eventuell ny 15-klubbstabell som VG presenterte i rosa paipr lørdag der avisen snekra tabell som tok høyde for Lyn-konkurs. Muligheten for en 15-klubbserie denne høstsesongen er absolutt tilstede, men hva skal da skje med de siste serierundene der kampene i prinsippet skal spilles på samme tidspunkt? Ett lag vil alltid ha spillefri. Skal Lyn tvinges til å stille lag og yte topp innsats fra spillere uten lønn?

Og hva med cupen? Om konkursen skjer før neste runde, blir det Eidsvold Turn som stepper inn mot Brann, eller skal det spilles play-off mot Frigg først?

Martin skal på trenerkurs denne uka. Betyr det at han ikke spiller mot Glimt onsdag? Panzer og Dawda er klare, Moa er landets beste og Bodø glimter ikke til onsdag. Mange grunner til å møte opp på Ullevål onsdag klokka 19.

Ellers?

Et eller annet sted leste vi at du aldri må stole på menn som skriver dagbok. Stemmer det?

Legg igjen en kommentar