Sandefjord – Vålerenga 0-2

Ny borteseier, bortimot full kontroll og mye lovende i blått. Komplett.no Arena, 20.06.2009 16.00 Tippeligaen 14. runde, 7810 tilskuere Sandefjord Fotball 0 ( 0) – Vålerenga 2 ( 1) Mål: 0-1 Bengt Sæternes (38) 0-2 Mohamed Abdellaoue (90) Gule kort Sandefjord: Marciano Jose De Nascimento (32), Fenan Salcinovic (36) Gult kort Vålerenga: Mohamed Abdellaoue (35) … Fortsett å lese «Sandefjord – Vålerenga 0-2»

Ny borteseier, bortimot full kontroll og mye lovende i blått.

Komplett.no Arena, 20.06.2009 16.00
Tippeligaen 14. runde, 7810 tilskuere

Sandefjord Fotball 0 ( 0) – Vålerenga 2 ( 1)

Mål:
0-1 Bengt Sæternes (38)
0-2 Mohamed Abdellaoue (90)

Gule kort Sandefjord: Marciano Jose De Nascimento (32), Fenan Salcinovic (36)
Gult kort Vålerenga: Mohamed Abdellaoue (35)

Vålerenga: Perkins – Nouri, Muri, Panzer (Juan Fuenmayor 46), Storbæk – Hæstad, Andresen, Singh (Fellah 85) – Dawda (Mos 30), Moa, Bengt

Sandefjord: Espen Bugge Pettersen – Olav Zanetti, Birger Madsen, Espen Nystuen, Martin Jensen – Fenan Salcinovic (Samuel Isaksen fra 46), Marciano Jose De Nascimento (Rune Hansen fra 46), Ebrima Sohna, Erik Mjelde – Malick Mane, Admir Rasic(Ørjan Røyrane fra 80)

Hoveddommer: Kjetil Sælen
Assistentdommere: Kim Thomas Haglund og Jan Petter Randen

——————————————————————————–

Ny borteseier, bortimot full kontroll og mye lovende i blått.

Oppsummering
Vi vinner uten å spille skjorta av Sandefjord, som i andre omgang kommer til noen sjanser. Dette var en kamp mellom to lag og to spillestiler, Sandefjord liker å få ballen for deretter å slå den langt, mens vi liker å flytte ballen oppover i banen gjennom føringer og kortpasninger. Vi hadde ballen mest, nesten flaut mye, mens Sandefjord dundra den rett opp i vår backfirer når de fikk tak i den. Vi vinner fortjent, både ut fra spill og sjanser. Det er kanskje ikke all verdens underholdning for den nøytrale tilskuer, men de er det heldigvis få av.

Første omgang
Denne omgangen dominerer vi og bør egentlig lede med mer enn den ene Bengt jobber inn på bakerste stolpe etter innlegg fra Mos. Moa har også en gedigen sjanse før skåringen da han kommer først på et innlegg på ca fem meter. Dessverre går ballen utenfor og vi går til pause med ledelse 1-0. Av andre ting som skjedde før pause ble Dawda tatt av og virket tydelig frustrert, trolig skyldtes det en misforståelse knyttet til om Dawda var fit for fight.

Andre omgang
Denne omgangen blir mer åpen og det er sjanser begge veier. Troy slipper å vise frem sin klasse sa det meste blir blokkert eller går utenfor, men litt bekymret er jeg over at de skaper såpass mye. Heldigvis skaper vi nok vi også til at Sandefjord ikke tør å angripe helt hodeløst. Belønninga kommer rett før slutt, Sandefjord har sendt en av stopperne sine opp i angrep og det gir Moa litt bedre tid og plass enn han har hatt tidligere i kampen. Moa skjærer inn i banen og dunker ballen fra rundt tyve meter, over keeper og opp i netttaket. Nydelig er det, Moa.

Spillervurderinger
Panzer går ut til pause etter en mer enn godkjent første omgang. Nouri er frisk offensivt og tryggere defensivt enn på lenge. Bengt er fortsatt Bengt, nytt mål og flink til å ta ned ballen og lage plass for andre. Hæstad og Martin jobber og sliter på sentral midt og egentlig må vi gi godkjent til alle gutta.

Høydepunkter
Juan er en herlig type, aller helst vil han spille seg ut av egen femmeter. Han minner meg litt om Steffen Karl når han ikke har ballen, der han slentrer subbende rundt. Gårsdagens øyeblikk for meg, om man ser bort fra måla, er når Juan klinker til kula fra 35 meter, skrått hold og tvinger Sandefjords keeper til å dra frem en god redning. Moas skåring og glimt av storhet i andre situasjoner viser at Moa er på veg tilbake, men den gutten har mer å gå på, mye mer.

Spillerbørs
Vår terningkaster gir følgende vurdering:

Perkins 5
Nouri 5
Muri 5
Hagen 5
Storbæk 5
Hæstad 5
Andresen 5
Singh 6
Leigh 4
Sæternes 6 BB
Moa 5

Innbyttere:
Mos 5
Fuanmayor 5
Fellah For kort tid

Legg igjen en kommentar