Dagboka tirsdag 16.juni 2009

Kvikksølvet kryper sakte opp mot 15 grader i hovedstaden. Det blåser flau nordøstlig vind, men det blir vindstille til lunsj. Ingen brennheit og stormende tirsdag med andre ord. Dagboka bærer preg av det. Eggen til Enga? Med morgenkaffen i vranga og Dagsavisen på nett, fikk denne innholdsløse tirsdagen en flying start: – Nils Arne Eggen … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 16.juni 2009»

Kvikksølvet kryper sakte opp mot 15 grader i hovedstaden. Det blåser flau nordøstlig vind, men det blir vindstille til lunsj. Ingen brennheit og stormende tirsdag med andre ord. Dagboka bærer preg av det.

Eggen til Enga?
Med morgenkaffen i vranga og Dagsavisen på nett, fikk denne innholdsløse tirsdagen en flying start:
– Nils Arne Eggen ønsket i Vålerenga!

Hovedpersonen sjøl bekrefter at han har fått en henvendelse fra Raymond Johansen. Raymond Johansen er ikke tilgjengelig for spørsmål og holder kjeft. Vi trekker på skuldra og håper dette bare er tøysete agurknytt, men innerst inne er det noe som sier at det hadde jo vært gøy å få litt igjen av mannen som tok sitt første seriemestersakp med Enga. Vålerenga lærte ham tross alt å spille fotball – det er kanskje på tide å betale tilbake et aldri så lite avdrag.

Det er ingen ting i Dagsavisens oppslag i dag som tyder på at trenerlegenden vil værer en del av Vålerengateamet fra høsten. Han er en opptatt mann.

– Vålerenga får komme tilbake til det, sier Nils Arne.

– Hvorfor?, spør vi.

Nils Arne Eggens kvalifikasjoner er det ingen ting å si på, men han må være sjefen over alle sjefer om Vålerenga skal få noe utbytte av ham. En gammal bedrevitende gubbe med kritisk røst fra sidelinja trenger vi ikke. Vi tar sjansen på å tippe at henvendelsen til Nils Arne Eggen ikke er rykende fersk, men at den stammer fra tidligere i år da det ble murra og knurra omkring trenerne våre. Nå må trenerteamet få fred. Ønsket om en hjelpende hånd fra Eggen er en indirekte mistillit til trenerne vi har. Det fortjener de ikke nå.

Siem til Norge?
Vi gnasker i oss de agurkene som er. På Ullevål sloss dem så busta fyker og det hotteste tipset er at Sondre Kåfjords dager som president er talte. Det er TV2 som står for spekulasjonene vi leste på VG-nett i går kveld. Der utpekes Kjetil Siem som kommende sjef. Så får tiden vise om det er noe i de løse ryktene. Det mest spennende blir vel å tippe hvordan han kommer seg hjem til gamlelandet. Skal han gå eller haike? Og hva skal han fordrive tida med på reisen fra Sør-Afrika til Norge? Han skal ihvertfall ikke sykle eller samle inn tøy. Den gimmicken er oppbrukt.

Heidenstrøm til Sør-Afrika
Bjørn Heidenstrøm har tatt permisjon fra jobben i VIF Media og i skrivende øyeblikk er han travelt opptatt med å smøre nistepakke og sykkelkjede for en liten svipptur til Sør-Afrika. Reiseruta er ikke dønn klar, men han har tid nok til å rekke fram før fotball-VM starter i neste år. På veien skal han samle fotballdrakter som skal sys sammen til verdensrekorddrakta som skal vaie over Stadion så lenge VM varer. Les mere om sykkelturen på vif-fotball.no. Du kan følge reisen på nettstedet www.theshirt.no. I tillegg vil vif-fotball.no følge Bjørns pedaltråkk gjennom Europa og til Afrika. Og en mulig rosin i pølsa: Hvem veit om ikke en av VPNs mange globetrottere krysser sykkelsporene hans og gir deg rykende ferske rapporter fra sykkelsetes tyranni, holder deg oppdatert om lufta har gått ut av ballongdekka eller ikke, og gir deg svar på om det virkelig er plass til tusen fotballtrøyer i sykkelveska. Første tråkk er lørdag. Følg med, følg med.

Vålerenga i morgen
Neste etappe på veien til Ullevål og reprisen av fjorårets suksess, er et delvis gruslagt veistykke på hjemmebane. På Ullevål detonerer ingen cupbombe, den ekslpoderer på Bryne Stadion om Viking skulle makte å gå videre, i følge Aftenpostens keeperekspertise i dag. Men cup er cup og alt det derre der. Det viktigste er at du finner veien til Ullevål i morgen klokka 18.

Vålerenga i går
– Vi vinner ikke kamper når vi slipper inn fire mål. Vi var rufsete i forsvarsspillet vårt og fikk betale dyrt for det, sier Vålerenga-trener Andreas Holter etter mandagens 3-4-tap mot serieleder Tønsberg på Valle.

– Men selv om vi er misfornøyd med egen innsats, må vi rose Tønsbergs angrepsspillere. Spissparet vi møtte i dag er det klart beste vi har møtt i år. De var flinke til å bevege seg og skapte mye trøbbel for oss.
Les mer om nådeløs straff for defensivt slurv mot opprykkskandidat Tønsberg på vif-fotball.no

Vålerenga i dag
Sylte ned resten av agurkene så det blir dagbok i morra også.

Legg igjen en kommentar