Helgedagboka søndag 14. juni 2009

Tippeligaens to beste keepere møtes til duell søndag kl 20 på Ullevaal. Det er også de to eneste lagene som vant noe i 2008, altså kan Vålerenga – Stabæk ligne på en toppkamp. Men hittil i sesongen er det ingen ting ved denne kampen som minner om en toppkamp. Stabæk sliter med økonomien, og vi … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 14. juni 2009»

Tippeligaens to beste keepere møtes til duell søndag kl 20 på Ullevaal. Det er også de to eneste lagene som vant noe i 2008, altså kan Vålerenga – Stabæk ligne på en toppkamp.

Men hittil i sesongen er det ingen ting ved denne kampen som minner om en toppkamp. Stabæk sliter med økonomien, og vi kan jo håpe at fokus på 15 prosent kutt i lønna fører til at de er mindre skjerpet enn ellers.

Samtidig må man jo bare innrømme at Stabæk ikke akkurat har skremt motstanderne i år, bortsett fra i de første kampene, og ikke minst i kampen mot oss i gymsalen. Da trodde jeg virkelig at de hadde funnet verdige erstattere for Alanzinho og Gunnarsson, men det ser ikke akkurat slik ut nå.

Formlaget

Vålerenga er på sin side fremdeles formlaget i norsk fotball. På forunderlig vis har vi plukket poeng, mange poenger, i kamp etter kamp selv om vi strengt tatt ikke har overbevist i kampene. Men hva gjør vel det?

Martin får nå oppleve smørsida av livet som fotballtrener: Poengene ramler inn og man får jobbe uforstyrret videre etter nye poeng. Vi må vel egentlig tilbake til høsten 2006 og Petter Myhre for å minnes en lignende opptur.

På papiret bør vi være favoritter, men akkurat sånne kamper som dette er uforutsigbare som en norsk sommer. Det kan regne og blåse kraftig, men sola kan også skinne videre. Det er uansett meldt 20 varmegrader søndagkveld.

Null i tre kamper

Troy Perkins har holdt nullen i tre kamper på rad – det virket som en stor usannsynlighet tidligere i sesongen. Ikke fordi Troy var dårlig, men fordi forsvarsspillet mildt sagt var langt under pari. Det er greit å huske på at det bare er BodøGlimt som faktisk har sluppet inn flere mål enn våre 20 i Tippeligaen. Stabæk har for eksempel bare 15 baklengs.

Angrepsmessig går det betydelig bedre for Vålerenga: 23 mål på 12 kamper er uvant kost. Og den spilleren som er mest målfarlig, målt etter antall minutter på banen,er Bojan. Det går 107 minutter mellom hvert spilleminutt før han scorer.Det er er to minutter færre enn Stabæks unge stjerneskudd, Mikkel Diskerud.

Sæternes toppscorer

For meg er det imidlertid ett fett hvem som er sist på ballen før den går i mål, så lenge ballen havner i mål. Samtidig vet jeg jo at lag som skal havne høyt på tabellen, gjerne har en spiss som scorer bøttevis med mål. Bengt Sæternes er i alle fall på gang med sine fire, men det tilsier at han skal ende på ti scoringer denne sesongen. Kristofer Hæstad har også fire mål, men at han skal holde snittet, virker usannsynlig.

Så hvis du ennå ikke har skjønt hva jeg tenker om Vålerenga – Stabæk: Jeg synes det virker helt åpent. Men hvis vi mener noe med å bli best i Norden osv, så må vi vinne for å henge med. Det er bare seier som betyr noe, men slik sesongen faktisk er, og hvor ujevn Tippeligaen er, blir vi ikke akkurat hektet av med uavgjort eller tap heller.

Fjerde runde i NM

Vålerengas juniorlag lekte seg fredag kveld til fjerde runde i junior-NM. Vi vant 11-0 over Mjøndalen – nesten et pinlig resultat. Kajan Kiruba, Anders Lie og Mikale Johansen ble alle to-målscorere og toppscorere. Og er du smart i hoderegning, skjønner du at fem andre tegnet seg på scoringslisten.

Vålerenga i dag

Kampen starter kl 20.00. Allan Jepsen er med i troppen – for aller siste gang. 6. Juli i fjor var det 8709 tilskuere på Ullevaal som så at vi slo Stabæk 2-1. Sørg for at vi blir mange flere i år!

Legg igjen en kommentar