Dagboka fredag 12. juni 2009

Endelig fredag, men likevel gleder vi oss til mandag. Gå på jobb med hevet hode, tre nye poeng og en tredjeplass. I ventetida nyter vi opprøret på Ullevål og lover å ikke leike med fyrstikker på en stund. Ja, da var endelig første del av ferien unnagjort, resten tar vi i september og oktober. Hovedterminlista … Fortsett å lese «Dagboka fredag 12. juni 2009»

Endelig fredag, men likevel gleder vi oss til mandag. Gå på jobb med hevet hode, tre nye poeng og en tredjeplass. I ventetida nyter vi opprøret på Ullevål og lover å ikke leike med fyrstikker på en stund.

Ja, da var endelig første del av ferien unnagjort, resten tar vi i september og oktober. Hovedterminlista vi fikk av fotballforbundet til jul, er det vi kaller skikkelig ferieplan. Ved hjelp av den bestiller vi billigferien i tide og skygger landet når det stakkars landslaget skviser Vålerenga bort fra landets kamparenaer og TV-skjermer. Vi pigga sydover i stolte, hvite bortedrakter. Etter noen dager likna vi Liverpoolsupportere eller det som verre er, i vår solbrente velde, for til slutt å vende hjem som mørkebrune Ørn- og Mjøndalenfans. Solstikk er en farlig greie. Takk og pris for å være tilbake til kjente og kjære hutrende norske sommertemperaturer som snart gir oss naturlig blåfarge igjen.

En drøy uke på farta, off-line og uten nyhetsdekning eller sinnsforvirrende hvordan-komme-til-VM-regnestykker. Lite visste vi om at det åpne, demokratiske hjemlandet vi forlot, over natta var blitt til et Orwellsk, overvåka mareritt, og med fullt opprør bant landets ypperste maktelite. Overvåkinga skjønner vi lite av. Bruke fotballferien til å smugtitte på Stoltenberg og Kongen på en dataskjerm i mørke, lukkete rom fremfor å glane i full åpenhet på lekkerbiskner på sydtyrkiske sandstrender, går over vår fatteevne. Men nyheten om opptøyer i fotballforbundet har vi sans for. Ikke fordi vi tar parti for Karen mot de andre karene eller motsatt, men fordi bråket på Ullevål bekrefter det vi har ment lenge, at det må være noe alvorlig galt eller sjukt i fotballnorges høyborg.

En ulmende misnøye mot generalsekretærens lederstil, kan fort føre til at Karen Espelund snart er fri for alle plikter. Kudos til TV som klarte å få noen korte kommentarer fra henne under «Duty Free»- skiltet på Oslo Lufthavn. I bakgrunnen tårna vinflaskene seg opp. Neida, Karen, vi antyder ikke at du drikker, men kunne vi annet enn å assosiere at Forbundsskuta til tider ser ut til å være styrt av halvfulle sjømenn?

Det koster å være kar. For å dekke inn noe av utgiftene er det godt at det brenner litt her og der. Bengalske lys gir saftige bøter og penger i kassa. Nå gikk det ikke helt forbundstyrets vei denne gangen. Doms-og sanksjonsutvalget reduserte bota til Vålerenga fra 50 til 30 tusen for blussing på Åråsen tidligere i år. Dommen kom i går, les pressemeldinga fra fotballforbundet på vif-fotball.no Vi biter oss merke i dette:

– Utvalget har imidlertid kommet til at boten bør settes noe lavere enn det NFF innstiller på i sin anmeldelse, ettersom klubben har tatt problemet på alvor, blant annet ved at klubben stilte med 26 vakter for å avhjelpe arrangørklubben med sikkerheten.

Vi legger til at uten Pål Breens håndtering og av denne saken, tror vi at boten hadde blitt stående på et halvthundretusen. Takk, Pål !

VPN og Klanen har skrevet mye om blussing i det siste, både for og i mot. Spesielt har det blitt rettet kritikk mot NFFs manglende vilje til å komme supporterne i møte med en dialog om hva som går an eller ikke på tribunene landet rundt. Det har kanskje gått noen hus forbi, men i begynnelsen av fotballferien var det faktisk et møte mellom partene. Den fjerde juni tok NFF, NTF og Norsk Supporterallianse felles avstand fra uorganisert bruk av pyroteknikk. Les mer på fotball.no . Der leser vi at styremedlem i Norsk Supporterallianse, Vegar Hjermundrud, er glad for at det nå er skapt møteplasser for en god dialog mellom partene.

– Vi setter stor pris på initiativet fra NFF og NTF om å komme i dialog om både bruk av bluss og pyroteknikk og andre områder som vi supportere er opptatt av. Vi er for en kontrollert bruk av bluss og pyroteknikk, men tar selvfølgelig avstand fra bruk som setter omgivelsene i fare. Men vi mener også at det er mulig å utvikle regelverket på dette området, slik at vi kan skape enda mer spennende og attraktive rammer rundt kamparrangement i norsk toppfotball, sier Vegar Hjermundrud til fotball.no.

VPN oppsummerer den brennbare, pyrotekniske diskusjonen med denne kortversjonen:

– Norsk Supporterallianse og NFF/NTF er enige
– Klanen er medlem av NSA
– Ergo…?

Klanen og VPN har tidligere kritisert både forbundet og klubben i vårt hjerte for å tale med to tunger når de formidler bilder av tribunestemning med festlige bluss. Vi lar den saken ligge, men sjekk gjerne medlemskortet ditt …

Noen kommer seg, resten går av seg selv

Moa er så frisk at vi blir svært overrasket om han ikke stiller mot Stabæk søndag. Men superduoen som senket seriemestrene sist, får vi selvsagt ikke se noe til. Daniel har nettopp kasta krykkene etter hofteoperasjonen og kjeder seg litt på tredemølle og i bølgene i svømmebassenget, men han sier til vif-fotball at han nå kan trene overkropp så han kommer på Fellah-nivå:

– Han har blitt den maskinen, blitt god i alt nå. Det er han vi må se på og trene etter, sier Fredheim Holm.

Skåret i gleden over oppløftende fremgang og hoftetilheling, er at når Daniel er frisk nok, ligger Europa for hans føtter. Førstemann ut av ulvene er vår gamle helt Jørn Andersen som i følge VG-nett vil ha Daniel til Mainz. Andersen har vært i kontakt med VIF-kapteinens far om en mulig overgang:

– Gjennom ham har Daniel ytret et ønske om å spille i Bundesliga, men jeg vet ikke noe mer enn det, sier Mainz-treneren og henviser til angriperens agent Per A. Flod.

– Jeg kan bekrefte at det har vært kontakt. Det hele har imidlertid blitt lagt litt på is fordi Daniel er skadet, sier Flod.

Om Daniel selv kan tenke seg å spille tysk fotball, går ikke Flod inn på. Han kommenterer at han ikke vil kommentere detaljer i diskusjonen som er i gang. Med andre ord, alt er så vidt i gang og i god gjenge i god tid før overgangsvinduet åpner seg igjen.

Tilbake til den friske delen av Vålerengastallen:

Om Allan Jepsen har valgt å gå av seg selv eller ikke, vet vi ikke. Det vi vet er at vi har hatt en god venstre back i over tre år. Ting har ikke gått helt som det skulle denne sesongen, det syns vi er litt synd. Mange takk for innsatsen din i og for klubben, Allan! Lykke til i Randers.

To dager til kamp. Vif-fotball minner om hvor godt tak vi har på Stabæk på Ullevål. Det leser du her. Saken ser temmelig enkel ut. Sammen med tabellen er det så jævla enkelt på forhånd at det kanskje er greit å minne om 1-3 og 2-6 de siste bortekampene, der vi begge gangene hadde flaks som klarte å begrense nederlaget. Men den lille påminnelsen skal ikke ødelegge noe av helga.

Dette laget har vi trua på!

Legg igjen en kommentar