Dagboka tirsdag 2. juni 2009

Lettere i bakrus, men hvem gidder å klage på det? Vålerenga tar nok en 3-0 seier i en antatt vanskelig bortekamp. Dessuten så er mandagen alt unnagjort. Kjedelig, kynisk og defensivt Dette er beskrivelsene av Vålerengas spill for tiden, dette er dommen fra fotballekspertene. Det er spesielt på bortebane vi er kyniske og kjedelige. Denne … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 2. juni 2009»

Lettere i bakrus, men hvem gidder å klage på det? Vålerenga tar nok en 3-0 seier i en antatt vanskelig bortekamp. Dessuten så er mandagen alt unnagjort.

Kjedelig, kynisk og defensivt
Dette er beskrivelsene av Vålerengas spill for tiden, dette er dommen fra fotballekspertene. Det er spesielt på bortebane vi er kyniske og kjedelige. Denne kyniske og kjedelige fotballen har hittil gitt 14 mål på 6 bortekamper. På bortebane har vi skåra flere mål enn Strømsgodset, LSK, Lyn og Fredrikstad har gjort totalt.

Vi har faktisk bare skåra fire mål mindre på bortebane enn det Molde totalt har skåra borte og hjemme med sin ”festfotball”. Gi oss mer kynisme Martin, gi oss bøtter og spann med ekspertuttalt ”rævvafotball”.

De siste kampers hellige
Som sagt, i løpet av de siste fem kampene har Vålerenga spilt seg opp fra en håpløs plass sånn medio nedre halvdel, med nedrykkstakter i mente, til øvre halvdel og vel så det med et slags heng på andreplassen. I følge Aftenpostens formtabell er dermed Vålerenga suveren med fire poengs bedre uttelling enn de neste to på denne tabellen, Rosenborg og Aalesund. Og alt dette uten å spillemessig imponere noen som helst.

Men det kommer seg. Spesielt på bortebane. Seieren mot Viking var typisk i så måte, Vålerenga brukte samme taktikk som fungerte så utmerket mot Molde, om enn i noe mindre ekstrem grad, og kontret inn tre nydelige mål. Samtidig som forsvarsspillet var betydelig forbedret fra den eledigheten vi har sett så mye av tidligere i sesongen. Vi vil spesielt trekke fram Erik Hagen som, på tross av et par markeringsmiss, spilte sin beste kamp på lenge.

– Det har blitt en god rekke nå, ja. Og det smaker like fantastisk hver gang, sier Tor Ole Skullerud til Aftenposten og fortsetter. – De slipper ikke til med så mange sjanser før et godt stykke ut i annen omgang. Det ble litt svett på slutten, men vi klarte å dra det i land.

Vel, vi ble faktisk ganske svett allerede i førsteomgang, spesielt i perioden Amin Nouri så ut som en rundingsbøye, men han greide etterhvert å justere seg inn og Muri og Hagen, godt hjulpet av en defensiv god Martin Andresen, ryddet godt unna i den perioden det var som mest kritisk.

– Vi evaluerer ikke sesongen etter hver kamp. Akkurat denne kampen er jeg selvsagt svært fornøyd med, men utover det fortsetter vi å jobbe med det vi skal jobbe med. Mot Viking kunne vi for eksempel vært enda mer presise i pasningspillet, sier Andresen til NTB.

På Vålerengas offisielle sider oppsumerer Tor Ole Skullerud kampen:

– Vi hadde en klar plan, som vi hadde i Molde. Vi gjennomførte den veldig lojalt og disiplinert. Da pleier det å gi resultater. Vi var effektive og vant fortjent. Å komme hit og holde nullen er et suksesskriterium.

Som vi har påpekt tidligere så spiller Vålerenga som et topplag på bortebane. Men vi har også påpekt at det er med solid og morsomt spill hjemme at det blir virkelig sus i sakene. I så måte blir kampen mot Stabæk om snaue to uker en nøkkelkamp denne sesongen.

Luton Shelton
Luton Shelton er på vei tilbake til klubben etter et halvveis mislykket opphold i Danmark. Det blir spennende å se om trenerteamet finner en rolle der han kan tilføre Vålerengas spill noe positivt. Når vi ligger dypt på bortebane burde jo farten hans være en klar fordel i kontringsangrep.
Eller bude han omskoleres til midtstopper med fart? Vålerenga mangler jo slikt.

Hvor går vi nå?
Det er ingen som vinner noe som helst av en fjerdeplass etter 12 kamper, men en ting har vi sikra oss. Vi har en fjerdeplass og et godt utgangspunkt for å prestere videre. Nå handler det mest om tre kamper til før ferien, tre kamper og tid til å gjøre de siste vurderingene før overgangsvinduet åpner. En ting har vi sett Martin og det er at vi trenger forsterkninger i det bakre leddet.
Straffespark er halvsjanse
Hvor er du Teigøy, hvor er du FrankO? Troy Perkins, som om femti år vil bli omtalt som keeperlegenden, slapp igjen å plukke ballen ut av nettet etter at motstanderen hadde straffespark.
Rent bortsett fra at han også utenom straffen gjorde en god jobb var det herlig å se Perkins psyke gutta opp til andre omgang og den nedlatende klappinga hans til Vikings spiss etter straffebommen.

Svin
Peter Ijeh viser igjen at han er en usympatisk gris på banen. Vi husker fortsatt Hulsker og hans karantene for et dytt i ryggen, det blir spennende å se hva NFF gjør etter Ijehs slag i ansiktet på Panzer. Gi han karantene, så kan Vikings klubbledelse bruke tiden på å finne ut hvor gammel Ijeh er. Ryktene går på at han er et sted mellom 32 og 61 år. I går så han ut til å være nærmere AFP enn ny sign-on fee.

Stabæk kommer på besøk
Illsinte Daniel Nannskog kommer på besøk etter landslagspausa, verken han eller vi har glemt medisinen for hvordan Stabæk skal slås. I år kommer dem uten både han tykke islendingen og den kortvokste brassen, vel vi har to uker til å glede oss.

Vålerenga i dag
Slapp helt av. Kos deg.

Legg igjen en kommentar