Helgedagboka søndag 31.mai 2009

Kaffe, solbrent og en mild bakrus. Det er utgangspunktet for dagen. Sexen er unnagjort, og det er bare å komme seg på stranda med ungene for å slå i hjel en ny dag mens jeg venter på Viking og at klokka skal bli 20.00 mandag kveld. Pinseværet får meg liksom ikke til å tenke på … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 31.mai 2009»

Kaffe, solbrent og en mild bakrus. Det er utgangspunktet for dagen. Sexen er unnagjort, og det er bare å komme seg på stranda med ungene for å slå i hjel en ny dag mens jeg venter på Viking og at klokka skal bli 20.00 mandag kveld.

Pinseværet får meg liksom ikke til å tenke på fotball. For vi valgte stranda i går, og selv om jeg trikset litt med badeballen sammen med sønnen, var det liksom ikke fotball som slo meg. Det er noe med poreløse damer som trigger min interesse. Silicon Valley, var det en ved siden av meg som sa om Huk. Paradisbukta var også grei.

Lettskyet, laber bris

Det er meldt lettskyet, laber bris, 7,0 m/s fra nordvest, 0 millimeter nedbør i Stavanger i morgen kveld. Hva det betyr for kampen, er jeg ikke kar om å skjønne, men lettskyet, laber bris er for så vidt en grei oppsummering av sesongen etter 11 kamper.

Vi ligger altså på sjette plass med 16 poeng, to poeng mer enn i fjor på samme tidspunkt, og vi har 20-20 i målforskjell i motsetning til13-12 i fjor. Dette er mitt skjønn helt greit, verken mer eller mindre, resultatmessig. Men spillemessig sliter vi faktisk enda mer i år enn i fjor, og det er underlig.

Så hva kan vi egentlig vente oss i morgen? Martin Andresen har latt seg intervjue av Stavanger Aftenblad, og legger ikke skjul på at man forventer høyt press fra Viking. Og han forventer selvsagt ikke at de leder 3-0 etter 20 minutter som i fjor.

Spille vårt spill

– Vi skal forsøke å spille vårt spill og få et resultat, sier Martin til lokalavisa. Og hva “vårt spill” er, vet vel knapt Martin selv. Vårt spill er høyst sannsynlig å legge seg lavt og kompakt i en blanding av 4-5-1 og 4-3-3. For det er slik vi har fått poeng i vår.

– Vi har fått mer ro utad, men internt har det vært rolig. Det er ingen enkeltspillere som har vært fantastiske, men mer småting i spillet som har bikket riktig vei, sier Martin, som ikke vil røpe formasjon eller lagoppstilling.

Daniel Fredheim Holm er skadet og Andre Muri og Moa er begge visstnok usikre. Viking kan ikke stille med Joakim Austnes og Jørgen Horn. Vår kjære Jørgen kom jo innpå i fjor mot oss og gjorde en kjempekamp, det skjer i alle fall ikke i år.

Ny mellomsesong?

Viking og deres gale trener, som jeg på sykt vis faktisk har sans for, er utvilsomt et godt fotball-lag. Jeg trodde de skulle bli seriemestere i fjor og stallen deres er ikke spesielt mye dårligere i år, men Rösler har langt fra fått ut potensialet i laget. Høres det kjent ut, Martin?

– Martin er en trener som liker å variere spillestilen for å overraske motstanderen. Men vi konsentrerer oss om eget spill, sier tyskeren til TV2. Og han legger til at Peter Ijeh nå har funnet scoringsformen, men at han håper de andre i angrepet også finner den.

Uavgjort er selvsagt mest sannsynlig, og i utgangspunktet vil jeg være fornøyd med det, samtidig bør begge lag vinne for å vise at de skal henge med i toppen. En ny mellomsesong, hvor vi i alle fall unngår nedrykk, holder ikke. Og blir det tap får jeg følelsen av at forløsningen i årets sesong mangler. Men det er jo som Martin sier: En av de tøffeste bortekampene i år.

100 Sæternes-mål

VG skriver om Bengt Sæternes fordi han nærmer seg 100 mål i Tippeligaen. Han har nå 98. Jeg får gi litt ekstra i neste kamp, sier han, samtidig som han vet at han faktisk aldri har scoret i Tippeligaen i Stavanger, heller ikke da han spilte for Vking.

Vel, nå går jeg ut i sola og lar Vålerenga være Vålerenga. Vålerenga møter forresten Mjøndalen i 3. runde i NM G 19 om et par uker, viser oppsettet til NFF. Og i dag fortsetter Kappa Elite Tournament for inviterte 16 års lag på Valle. Mer om turneringen som viser frem talentene i Norge, vet vi dessverre ikke.

Legg igjen en kommentar