Dagboka fredag 29. mai 2009

Sola skinner og jeg er så glad! Det er faktisk helg om noen små timer, og Vålerenga er videre i cupen. På mandag er det kamp mot Viking. Vi oppsummerer og predikerer! Uka som har gått Vi er i flyten, eller dytten eller på gang. I går slo vi Follo 2-0 i Ski og er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. mai 2009»

Sola skinner og jeg er så glad! Det er faktisk helg om noen små timer, og Vålerenga er videre i cupen. På mandag er det kamp mot Viking. Vi oppsummerer og predikerer!

Uka som har gått
Vi er i flyten, eller dytten eller på gang. I går slo vi Follo 2-0 i Ski og er videre i cupen. Martin sier til klubbsidene at det var hyggelig å være tilbake på Ski Stadion, men at det også var trist å se at banen eller anelgget ikke var noe særlig oppgradert siden den gangen han spilte for Ski.
Joda, vi kjenner den følelsen. Man kommer «hjem» og ser at tida har stått stille. Forfallet har også herja. Noen ting er sånn det var da du hadde dun på leppa og var på høyden av din seksuelle frustrasjon. Så kommer du hjem og ser at de som var helter i ungdomstidas «spillefilm» i dag har biroller i en eller annen Kalkun/Splatterfilm.

Så, kjære Martin: Det er bare sånn livet er. Tipper det stod en del barnemødre på 30 + og smugtittet på deg mens du løp rundt på din ungdoms arena.

Om kampen sier Martin følgende:

– Jeg visste denne kampen kunne bli tøff. Vi visste at Follo har et fysisk sterkt lag som jobber, sliter og kjemper hardt. Men det er sånn at man skal gå videre i disse kampene, og vi gjør nok til å gå videre.

Og i mange tilfeller er nok akkurat passe. Ingen skade, ingen karantener og ikke noe kokos. Det blir spennende å se hvilket lag vi får i tredje runde. Finalen går om litt i overkant av fem måneder. Får vi en reprise på 2008?

Viking
Vi skal til Stavanger og møte Viking på mandag. Det er fridag, så mange bør benytte mulighetene til å komme seg på på bortetur selv om det ikke er fridag tredje pinsedag. I et historisk perspektiv er dette kamper vi pleier å tape. Men etter at Viking flyttet til ny arena har vi hatt et slags grep på dem.
Viking har en relativt psyko fyr som trener. Han snakker en blanding av norsk, engelsk og tysk. Tirrer på seg alt som kan krype og gå, slenger med leppa og tar ikke selvkritikk. Rösler er ingen sympatisk mann, han kommer ikke til å bli det, han er faktisk like sympatisk som den gugga tysk industri har dumpa ned på norsk ord gjennom tiår med sur nedbør.

Der sa vi det. Rösler er en sur mann. Ikke noe glimt i øyet, ingen humor, kun et tysk steinansikt på noe som er mer maskin en menneske.

Hva så med kampen? Den er åpen sier vi. Men dersom vi skal håpe på noe får vi en reprise av kampen mot Molde for noen uker siden. Og med en fandenivoldske innstillinga gutta kan vise burde det være mulig å ta med seg tre poeng fra Stavanger.

Viking holdt på å gå på en smell mot Ålgård i går, og laget framstår som alt annet en formsterke. Mot Vålerenga kan det bli tøffe tak, og med Rösler på sidelinja kommer det garantert til å bli mye baluba.

Vi tipper at Vålerenga vinner 2 – 0 etter en tøff og tett kamp der Rösler går fullstendig bananas… (ok, tok du den?)

Vis meg hvem du er og jeg skal deg noen sannhetens ord…
Det er ikke bare-bare å mjælke sin egen kake, suge fra egen deig eller mele sin egen ku. Denne uka presenterer VPNs avdeling for gravende analyser, innlysende innsigelser og generelle generaliseringer en slags totaloversikt over Vålerengas supportermiljø.
Vi begynner i den ene enden og beveger oss sakte men sikkert over til den andre. I går så vi på Kaffekoppsupporteren og Festeren. I dag ser vi på disse to:

Grinebiter’n (syter’n)
Her har vi egentlig en kombinasjon av flere typer. Det eneste som skiller han fra de andre er at han bruker det meste av tida på å klage og syte på eget lag.

Alt er som regel galt, trener’n er en dust, spiller’ne har ikke peiling og alt med Vålerenga er stort sett et mareritt. Klubbledelsen har minimalt med blodtilførsel fra snippen og opp – de er med andre ord hjernedøde.

Grinebiter’n har vært med lenge, jævlig lenge (for lenge i følge seg sjøl) og han ynder å fortelle hvordan han i løpet av alle disse åra stort sett ar kasta bort tida si på en gjeng med overbetalte fotballhorer, inkompetente trenere og hjernedøde ledere.

Men han klarer ikke å slutte, mest fordi han innerst inne vet at hvis han gjør det så mister han stort sett det han har å leve for. Det å klage og irritere seg over det kjæreste han har: Vålerenga.

  • Kjønn: Mann
  • Alder: 35 og oppover
  • Tribune: Vestbredden med god utsikt over banen
  • Kjennetegn: Lett korpulent, litt dratt i trynet, småsur og lite imøtekommende

Vedhenget
Her snakker vi om dama til en av de mannlige typene i denne oversikten. Hun er med på kamp fordi det er den eneste muligheten hun har til å få litt tid med typen sin.

Ser ikke så mye på kampen, sender SMSer til venninnene for å få tida til å gå. Syns at noen av spillerne er ganske kjekke, men sier ikke noe til typen for da blir han sjalu, og hun vil ikke at han skal bli sjalu på spillerne på laget.

Hun kan komme til å fatte interesse, men da kan hun fort ende opp med å bli kasta ut av typen fordi hun begynner å mene noe. Det neste hun da gjør er å finne seg en ny type i Vålerengamiljøet, og slik fortsetter hun til hun en vakker dag møter ”drømmeprinsen” gifter seg, flytter på landet og glemmer Vålerenga.

Når hun så en dag sitter der på gamlehjemmet og ser tilbake på ungdomstida si, husker hun nok Vålerenga og Klanen, men viktige var de ikke.

  • Kjønn: Jente/dame
  • Alder: Fra 16 og oppover
  • Tribune: Der hvor typen står
  • Kjennetegn: Ser ut som ei dame som har rota seg inn på fotballkamp. Har veska og mobilen i nærheten under hele kampen, kan finne på å sette seg ned for å demonstrere at hun kjeder seg.

Vålerenga i dag
Lade opp til kamp på mandag. Stikke på butikken kjøpe seg ei kasse pils. Sette seg i sola, jekke en iskald pils, smile, drikke, smile, drikke og jekke seg en til!

Legg igjen en kommentar