Dagboka torsdag 28. mai 2009

Cupkamp mot Follo i dag. Rundt om i landets grisgrendte strøk håper man på en skrell, vi er sånn passe breiale og sier som sant er: Det skjer ikke. Det viktigste først Cupkampen i dag er viktigere enn alt annet. Barca er riktignok vinnere av Champions League 2008/2009 etter å ha rundspilt Manchester United, men … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 28. mai 2009»

Cupkamp mot Follo i dag. Rundt om i landets grisgrendte strøk håper man på en skrell, vi er sånn passe breiale og sier som sant er: Det skjer ikke.

Det viktigste først
Cupkampen i dag er viktigere enn alt annet. Barca er riktignok vinnere av Champions League 2008/2009 etter å ha rundspilt Manchester United, men det er altså cupkamp mot Follo som står på agendaen.
VPN har en eminent forhåndsomtale av Follo og kampen. Vi anbefaler alle å lese Skitur i mai

Veie kan melde om at de 500 billettene som Sjappa hadde er revet bort, så skal du på kamp må du kjøpe billettene på stadion. Og dermed penser vi over på neste tema: Hvor ligger stadion.

Internett kan hjelpe deg med det faktisk. Klikker du her kommer du til Google Map sin reisebeskrivelse med startpunkt på Vålerenga Vertshus. Selvfølgelig.

På Ski (eller i Ski) gleder dem seg til storfint besøk. Og til dere som skal ned til Ski så skal dere da gå inn ved inngang 3 eller 4.

Så da er det bare å pusse strupen og: SYNGE HØYT – SYNG VÅLERENGA!

Ang. Barca
Den som så kampen i går har vel skjønt det nå. Martin drømmer om spille possesion slik som Messi & Co. På det meste telte jeg 57 trekk før Manchester klarte å ta ballen.
Det hadde vært kult men det krever to ting: Individulle ferdigheter på nivå med nettopp Messi & Co – og det har vi ikke. Baner som er like gode som Roma sin. Og det har vi heller ikke. Men tanken er god den Martin. Det skal du ha.

Sinnamann
I forumet raser debatten om en Sinnamann på Bendit Øvre. En fyr som slenger dritt til spillere, trenere, medsupportere og som truer andre som ber han om å roe seg med bank og juling. Vedkommende slenger også om seg med rasistiske tilrop. Problemet for de andre supporterne er at vedkommende er en stor og kraftig kar som bruker sin framtoning som trussel.
Vel, hva kan vi si annet enn at:

Enten så skjerper vedkommende seg eller så ber vi eller noen andre KOT om å ta seg av «problemet». Folk som skaper dårlig stemning på tribunen og blant Klanen har ikke noe der å gjøre. Jeg som skriver dette er forøvrig 180 høy, veier 80 kilo, løfter 60 kilo i benken, men løper fra de fleste muskelbunter uten problemer. Æddabædda!

Vis meg hvem du er og jeg skal deg noen sannhetens ord…
Det er ikke bare-bare å mjælke sin egen kake, suge fra egen deig eller mele sin egen ku. Denne uka presenterer VPNs avdeling for gravende analyser, innlysende innsigelser og generelle generaliseringer en slags totaloversikt over Vålerengas supportermiljø.
Vi begynner i den ene enden og beveger oss sakte men sikkert over til den andre. I går så vi på Ultras og Fotballidioten. I dag ser vi på disse to:

Kaffekoppsupporteren
Her har vi kommet til mannen i gata. Han som alltid er på kamp, som ikke gjør så mye ut av seg, men som veit at han har mer ballast en de fleste andre supportere. Han veit fordi han holder stort sett kjeft når andre er ute og proklamerer sin kunnskap, sine meninger og sine holdninger.
Han følger med i debattene, han leser det han kan komme over men skriver ikke noe sjøl. Han holder kjeft for han vet bedre. Innimellom har han lyst til å denge mannskiten ut av en eller an fjott som burde lære seg å holde kjeft. Men han gjør det ikke. Men det bygger seg som regel opp for denne supporteren også.

Og når strikken er strukket og begeret er fullt – når nok er nok – ja, da kommer du deg unna. For da tilter han totalt, og skåner ingen.

  • Kjønn: Mann
  • Alder: Over 30
  • Tribune: Vestbredden, Hafslund, Postbanken øvre
  • Kjennetegn: Nøytrale klær, skjerf, evt. drakt under jakke

Festeren
Her har vi en type supportere som er med fordi det gir dem muligheten til å feste. Ikke bare feste, men drekke med begge arma, slå ut håret og være litt vill og gal og drite i alle hemninger. Er som regel full før kamp, på kamp og etter kamp. Har ikke så mye peiling på hvem som spiller på laget, kan ikke så mange av sangene, men liker den med Akerselva som stinker som faen og synger med så godt han eller hun kan.

Ender som regel opp på nachspiel etter kampen, skryter hemningsløst av laget dersom de vinner, og driter egentlig i om det gikk dritt – det ble jo festa og det var det viktigste.

  • Kjønn: Begge
  • Alder: Fra 20 og oppover
  • Tribune: Der han/hun kan få tak i billett
  • Kjennetegn: Ser ut som en du treffer på TGI Fridays eller tilsvarende steder

De to neste kommer i morra – så slapp av, før eller siden treffer vi deg også!

Vålerenga i dag
Kom deg til Ski! Enga skal videre i cupen.

Legg igjen en kommentar