Dagboka onsdag 13. mai 2009

Hvilken herlig verden vi lever i. Sola skinner, renta synker og fotballens klovner fortsetter å imponere. Damene gikk på en smell og vi nærmer oss dagen for nye seriepoeng. NFF Hvilke klovner vi har satt til å styre og dømme i idretten. Doms- og sanksjonsutvalget sin avgjørelse mot Joel Lindpere, hvor han ble dømt til … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 13. mai 2009»

Hvilken herlig verden vi lever i. Sola skinner, renta synker og fotballens klovner fortsetter å imponere. Damene gikk på en smell og vi nærmer oss dagen for nye seriepoeng.

NFF
Hvilke klovner vi har satt til å styre og dømme i idretten. Doms- og sanksjonsutvalget sin avgjørelse mot Joel Lindpere, hvor han ble dømt til karantene for å ha vist fingeren til skarrepakket ble opphevet. Utvalget trodde nemlig at tromsøspilleren hadde blitt utvist og det var bakgrunnen for at de ga han en kamps karantene, mens han i realiteten bare ble byttet ut. Vi vet ikke om dem synes det er vanskelig å telle til 11 når dem ikke har kølla fremme, eller om Doms- og sanksjonsutvalget faktisk trodde det var greit å sende innpå en ny spiller for den som var utvist. Uansett ønsker vi god bedring og anbefaler utvalgets medlemmer å sitte i netto neste gang de skal telle antall fotballspillere på et lag. Gud bedre!
For Lindpere ble straffen redusert fra en kamps karantene til en bot på kr. 5000,-, mens jeg for min del mener handlingen på generelt grunnlag var berettiget og snarere burde vært belønnet med et gavekort på en fiskefabrikk eller noe.

Blandingen fotball og MGP
MGP i fotballsammenheng er normalt Morten Gamst Pedersen, i dag tenker jeg mest på lørdagens konkurranse i såkalt populærmusikk. Media lager nå en sak om at fotballsupportere kan ødelegge den norske felegnikkerens muligheter gjennom å boikotte stemmingen på Norges bidrag. Er det virkelig slik at mange fotballsupportere som er engasjerte nok til å hate dommeren og landet han kommer fra etter en kamp, sitter klistra foran fjernsynet og ser timesvis med heismusikk fra Europas utkroker? Jeg tviler, tviler kraftig, men media skal ha for at de er i stand til å lage saker av alt.

Damene gikk på en smell
Det ble tap i cupen mot Røa og vi må dessverre vente enda litt på en cupfinalehelg med Vålerenga involvert begge dager, men den dagen kommer. Vi må bare smøre oss med tålmodighet, som for øvrig er det eneste en mann kan smøre seg med og fortsatt kalle seg mann. Solkrem og lotion er for kjerringer, sånn i tilfelle du lurte. Resultatet i går ble 8-0 til Røa og en grei leksjon i hvilket nivå vi må opp på for å ligge i toppen i norsk fotball, det er fortsatt et stykke å gå.

Aksjonen på Valle
Tv2 meldte i går om at det var 26-27 stykker, deriblant noen casuals, som var til stede på Valle på fredag. Videre kunne TV2 fortelle at det var en aksjonsform som ble opplevd som ubehagelig av de ansatte på Valle, som valgte å låse kontorlokalene mens aksjonen pågikk. Aksjonistene har fått sin omtale i pressen, så får de og du vurdere om dette er omtale som er positiv for klubben, supporterne og saken til gruppen som var til stede på Valle.

Fredrikstad
Det nærmer seg kampen mot Fredrikstad. Det er sol, det lukter tre poeng og en flott start på nasjonaldagen, «får en kamp det kan bli» som de ville skrevet i Plankehaugen. Fredrikstad fikk forøvrig denne uka en ny sak mot en juniorspiller i klubben og må for alvor gå igjennom regelverket om hva som regnes som egenutvikla spiller og utdanningskompensasjon ved fremtidige overganger, dersom det igjen ender med straffesak mot en juniorspiller i klubben. Regnes en eventuell tid bak murene med i opptjeningstiden for utdanningskompensasjon, eller er det Ullersmo som skal ha en andel av overgangspengene ved fremtidig suksess. Vi veit ikke, men ser for oss glade dager med høye smørbrød for de innsatte om den neste Drogba kommer fra Fredrikstad.

Vålerenga i dag
Kommer det ikke noe Vålerenga Magasin eller Klansrop snart, hva med =enga? Det er lissom grenser for hvor moro det er å bli rana av drittunger i poker på Facebook, dag ut og dag inn.

Legg igjen en kommentar