Dagboka tirsdag 12. mai 2009

Vi fortsetter der vi slapp, dagbokas spørsmål i går engasjerte tydeligvis en del. Vi kommer med litt blussefakta, har oppdaget en ny tåkefyrste i idretten og snakker litt om investeringer mellom venner. Hvem er Vålerenga? Spørsmålet ble reist av dagboka i går. Det svaret jeg for min del var ute etter, er at vi alle … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 12. mai 2009»

Vi fortsetter der vi slapp, dagbokas spørsmål i går engasjerte tydeligvis en del. Vi kommer med litt blussefakta, har oppdaget en ny tåkefyrste i idretten og snakker litt om investeringer mellom venner.

Hvem er Vålerenga?
Spørsmålet ble reist av dagboka i går. Det svaret jeg for min del var ute etter, er at vi alle som føler at Vålerenga er en del av oss, også er en del av Vålerenga. Fra den best gasjerte spiller, til Ola i Odalen som alltid heier på Vålerenga når det er kamper på TV. Absolutt alle er og har rett til å føle at de er en del av Vålerenga.

Utestengelser
Vi har fått bekreftet fra Klanen at ingen er utestengt etter blussingen på Åråsen og at det så langt en kjenner til ikke foreligger noen innstilling fra klubben på at noen skal utestenges.
Dette harmonerer med uttalelsen på klanen.no: ”Klanen er i mot at våre medlemmer utestenges for blussing. I henhold til samarbeidsavtalen skal vi tas med på råd før noen utestenges. Vi har foreløpig ikke mottatt noen henvendelse fra klubben om utestengelser etter Åråsen, men kommer selvsagt til å følge opp saken”. Breen uttalte for øvrig også at ingen var utestengt for denne episoden i intervjuet han gjorde med VPN.

Vålerenga får kritikk
Denne gangen er det en kar i idrettsforbundet som gir Vålerenga en bredside. I hans verden er det utbytting at afrikanere må prøvespille i Norge. Essensen i innlegget fra Fredrik Ødegaard i Dagsavisen er at norske og europeiske klubber utnytter spillerne ved at de må prøvespille flere ganger for å få kontrakt. Det hadde vært bedre om mekanismer gjorde at klubbene måtte kjøpe nærmest usett. Flott med bistandspolitikk Ødegaard, men overgangsmarkedet er dessverre feil marked å starte i.

Spillere fra norske klubber prøvespiller hos andre norske klubber uten at det reageres, når de skal til andre europeiske klubber er det også normalt at de prøvespiller. Klubbene ønsker å gardere seg i forhold til at spilleren både menneskelig og sportslig har de kvalitetene klubben er ute etter. At behovet for å se og kjenne spilleren blir større når det foreligger både språklige og kulturelle forskjeller burde være en selvfølge, en selvfølge selv for ansatte i idrettsforbundet.

Shampo
Vålerengas Espen Knutsen kom i skade for å investere atskillige millioner i noe som i ettertid viser seg å være et dårlig prosjekt. Selv om han har investert sammen med folk i og rundt klubben, heri inkludert folk med tillitsverv i klubben, og nå går til det skritt å anmelde sine tidligere kompanjonger, varsler han at saken neppe vil få betydning for forholdet hans til Vålerenga. Det er vel strengt tatt det eneste positive vi klarer å se i den saken.

Toasteren kommer
Da er den her, brødristeren som lager Enga-logo i skivene dine. Den vil glede mange og forarge noen. Mirakelmaskinen vil koste 500,- når den kommer i Sjappa, men det er mulig å forhåndsbestille allerede nå for 400,- eller kr. 450,- sendt hjem til deg. Forhåndssalget er begrenset til de 300 første og bestillingene begynte å strømme inn i går kveld. Tyske St. Pauli solgte for øvrig 5000 av sitt tilsvarende toastvidunder.
Her kjøper du toasteren på nett

Jeg har allerede bestilt en og håper den blir starten på et sunnere kosthold, kanskje frokosten blir gjeninnført..

Vålerenga i dag
Ta på deg drakta og bare føl.
Ettersom du allikevel er pent påkledd tar du kanskje turen til Valle og ser Vålerengas damelag dunker regjerende dobbeltmester Røa ut av cupen. Kampen begynner kl. 18.45. Vi satser på cupskrell!

Legg igjen en kommentar