Dagboka mandag 11. mai 2009

Det handler om Vålerenga i mange former. Hvem er vi, hvem definerer hvem vi er og hvor går vi? Ellers nevner vi ett nytt tilbud til jenter og berører avansementet i cupen med harelabb. Cupen Verdal er historie i cupen 2009. Bygda som først og fremst lever av trygd og flaks, måtte bite i gresset … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. mai 2009»

Det handler om Vålerenga i mange former. Hvem er vi, hvem definerer hvem vi er og hvor går vi? Ellers nevner vi ett nytt tilbud til jenter og berører avansementet i cupen med harelabb.

Cupen
Verdal er historie i cupen 2009. Bygda som først og fremst lever av trygd og flaks, måtte bite i gresset mot hovedstadens stolthet. Vålerenga fikk bare 6 ”rette”, men når vi i tilegg fikk ett bak etter målgivende fra en gavmild Bolt, kan vi vel si at vi fikk 6 rette pluss tilegg. Fellah viste klasse, i den grad man kan vise noe som helst mot folk som egentlig driver med en helt annen idrett, den såkalte breddeidretten.
Vi får når først uløkka var ute, trøste oss med at vi er ferdig med en lang bortetur som vil bidra til å gi oss større muligheter for hjemmekamper senere i cupen. Alle lag fra Tippeligaen gikk videre, så nærmest som normalt kommer ikke bombene før i andre runde i 2009 heller.

Jenter mellom 6 og 8 år får fotballskole
Allerede mandag 18. mai starter Vålerenga opp fotballskole for jenter mellom 6 og 8 år. De tilbyr 4 kvelder fra kl. 17 til 18 til den latterlige prisen av kr. 200,-. Prisen inkluderer drikkeflaske, fotball og t-skjorte. Her er det bare å ta kontakt med jørn att vif.no, oppgi barnets navn og fødselsnummer samt foreldrenes navn, epost og telefonnummer, mer skal det ikke til for å gi grobunn til år med glede og entusiasme.

Hvem er egentlig Vålerenga
Spørsmålet melder seg etter at en guttegjeng på ett tyvetalls medlemmer møtte opp på Valle med bluss og bannere under formiddagsøkta på fredag. Med bannere om at Ulseth (sikkerhetssjef) og Breen (tør være kjent) må gå og bluss markerte de sin mening på Valle. Mest oppmerksomhet vakte nok banneret ”Det er vi som er Vål`enga”. Gutta som sto bak dette banneret var mer eller mindre ribba for supportereffekter og kledd i klær vi gjerne forbinder med de uavhengige supportermiljøene våre. Er det dem som er Vålerenga?

Er du av typen som mener at Vålerenga er en del av deg, så kan du jo spørre hva som gjør deg til en del av Vålerenga? Er vi ikke alle en del av klubben, fra spilleren på de minste laga, til duden i kantina som aldri har vært på en kamp, men som allikevel er levende opptatt av klubbens ve og vel. Må du bidra for klubben, er det tilstrekkelig at du møter på kamp, bør du være medlem i klubb eller Klanen? Temaet bør i det minste danne grobunn for diskusjoner på forumet.

Dom er domme dom!
NFF har laget innstilling til doms- og sanksjonsutvalget og vi vil komme tilbake til dommen så snart den er avsagt. Det som er helt klart er at NFF vurderte strengere straff enn bøtestraff denne gangen. Vi risikerte altså poengstraff for blussa på Åråsen. Uten å gå langt inn i innstillingen til NFF, er det verdt å merke seg to forhold
I formildende retning ble det lagt vekt på Breens klare uttalelse til supporterne gjennom media. Uttalelsen om at ”Klanen må skjerpe seg” som Breen nærmest ble hudfletta for, bidro trolig til å gjøre dommen mildere.

Litt trist er det dog å se at en jurist skriver under innstillinga og ber om en strengere straff på bakgrunn av liknende hendelse i ”superfinalen”. Dette er en hendelse som Vålerenga faktisk ikke har fått noen reaksjon for, en hendelse NFF ikke fikk utredet i tide og som ikke har vært i doms- og sanksjonsutvalget. Helt sentralt i alle andre domstoler er hensynet til kontradiksjon, når NFF trekker frem forhold som Vålerenga ikke er dømt for og heller ikke har hatt mulighet til å uttale seg i forhold til, for å skjerpe straffen i en aktuell sak, bryter det med helt grunnleggende prinsipper.

VPN håper og tror at Doms- og sanksjonsutvalget ikke bidrar til å befeste idrettens organer som udemokratiske instanser uten rettsikkerhet for utøvere og lag.

Vålerenga i dag
Jeg har kjøpt bluss og skal stille meg på taket til fellesgarasjen. Jeg er så lei av at dem skal bygge lekeapparater, når jeg ikke har unger selv. Jeg vil pilse i hagan med gutta, men det funker ikke med skrikerunger flyende rundt dag ut og dag inn. Så i ettermiddag blir det blussing, banneret er også ferdig malt. ”Det er JEG som er borettslaget”.
Ta deg en øl, ta deg en pille og funder litt på om du er Vålerenga.

Legg igjen en kommentar