Dagboka fredag 8. mai 2009

Det er helgen foran 1. runde i cupen, og vi har egentlig lite å tillegge vår utmerkede artikkel «Første stikk på Stiklestad». Derfor bruker vi heller tiden på et par refleksjoner omkring blussing, bøter og poengtrekk. Blussing og slikt På en fredag der vi bare har en i prinsippet enkel kamp mot Verdal i sikte … Fortsett å lese «Dagboka fredag 8. mai 2009»

Det er helgen foran 1. runde i cupen, og vi har egentlig lite å tillegge vår utmerkede artikkel «Første stikk på Stiklestad». Derfor bruker vi heller tiden på et par refleksjoner omkring blussing, bøter og poengtrekk.

Blussing og slikt

På en fredag der vi bare har en i prinsippet enkel kamp mot Verdal i sikte finner NFF det for godt å ilegge klubben en bot på 50000 kroner for blussingen som foregikk på Åråsen den 13. mars. I følge diverse media var forbundet også inne på tanken om poengstraff, men slo det fra seg. Men vi kan jo la dem snakke selv:

I tilfeller der klubbene, som her, gjentatte ganger gjør seg skyldig i tilnærmet samme forseelse, kan det stilles spørsmål om de tidligere ilagte sanksjoner har hatt tilstrekkelig preventiv effekt/tilsiktet virkning. På denne bakgrunn og i lys av utvalgets uttalelser i sanksjonssak 22/2008, har det i denne saken vært vurdert om det eventuelt bør innstilles på andre sanksjonsformer enn bot, skriver doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund i sin redegjørelse.

At NFF overhodet er inne på tanken på poengstraff er en skandale, og vi for vår del synes de burde holde seg til det de kan, for eksempel telle pengene fra medieavtalen en gang til. Men gir Espen Knutsen en sjanse til til å forklare dette for de tungnemme:

Vi ber både VIF fotball og forbundet se for seg følgende scenario. NFF har iverksatt poengtrekk i flere av årets kamper på grunn av bengalske lys og innført presedens. VIF og RBK kniver om seriegullet på tampen av sesongen. Hva skjer? Jo undertegnede melder seg inn i Kjernen og blusser vilt på Kjernens tribune i RBK?s siste kamper. RBK blir fratatt poeng og VIF snapper gullet. Sånne regler funker nok fint? Tror ikke det. har det stått på klanen.no.

Tilbake til blussingen. Det som virkelig sjokkerer oss er at hverken klubben ved Breen eller NFF er villig til å gå inn i noen som helst form for dialog med den gruppen som faktisk har mulighet til å kontrollere supporterene. Alle som har stått sammen med Klanen (og vi regner med at det er lignende forhold i de andre supporterorganisasjonene – NSA står i alle fall last og brast med Klanen i denne saken) vet at det er en meget sterk selvjustis der. Med andre ord så finnes det et apparat som både kan hindre blussing, eventuelt tillate blussing i kontrollerte og en får tro trygge former.

Vi siterer Knutsen en gang til.

Klanen, Kanarifansen og NSA (Norsk supporterallianse, red.anm) leverte i fjor et seriøst fundert forslag til NFF om regelendringer som åpnet for bruk av pyro. Dette har forbundet arrogant trenert og overhodet ikke tatt seg bryet med å behandle skikkelig. Det aksepterer vi ikke.

I det hele tatt synes det vanskelig å få NFF i tale og det kan godt tenkes at jeg taler for døve ører, men: Skal man løse et problem så lønner det seg vanligvis å bruke riktig verktøy. I dette tilfelle tipper vi at skjønnsom bruk av dialog hadde gjort susen. Vi kan virkelig ikke forstå hvorfor NFF insisterer på å bruke slegge i stedet.

Legg igjen en kommentar