Dagboka torsdag 7. mai 2009

Alt annet enn sure i går kveld og i dag tidlig. Og garantert smil om munnen helt fram til lørdagen. Det kjennes godt ut å få lov til å oppleve den følelsen igjen. Ja, Vålerenga slo Molde 3-0 etter mål av Dawda Leigh, Freddy dos Santos og Bojan Zajic. Leserinnlegg… ….i går kveld: Nå har … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 7. mai 2009»

Alt annet enn sure i går kveld og i dag tidlig. Og garantert smil om munnen helt fram til lørdagen. Det kjennes godt ut å få lov til å oppleve den følelsen igjen. Ja, Vålerenga slo Molde 3-0 etter mål av Dawda Leigh, Freddy dos Santos og Bojan Zajic.

Leserinnlegg…
….i går kveld: Nå har det vært akkurat sånn jeg vil det skal være når Vålerenga spiller.
Jeg vil ha poeng.
Jeg vil ha spillere som jobber og gjør det de skal.
Jeg vil ha et tydelig taktisk opplegg.
Jeg vil at hele fotballnorge synes vi framstår som ett drittlag.
Jeg vil heller være ett drittlag som vinner enn en barcelonakopi som taper.
Det er bare synd det ikke vil vare. Men i kveld er trua litt større enn den var i hvert fall.

Kampen mot Molde

Vi kjente det forsåvidt på gikta før kampen i går, vi skrev det til og med. Vi ble ikke sjokkert over at Vålerenga slo Molde. Som sagt så har Vålerenga spilt helt OK, og med gode resultater, på bortebane i år (som i fjor). Men du verden så godt det smakte da Dawdas pasning traff Bojans løp og de tre poengene var sikret. Dessuten var det flott å se Vålerenga bryte opp Moldes spill på midtbanen, i hvert fall i første halvdel av førsteomgang og i hele andre. Litt surt å se at gutta fortsatt har problemer med å treffe hverandre, selv med korte pasninger, når ballen først er vunnet, men la gå.

Heldigvis ser det ikke ut til at lagledelsen tar av. Forhåpentligvis har man også der i gården skjønt at nøkkelen til himmelrike er gjemt et sted på hjemmebanen.

– Det er fortsatt mye å jobbe med. Selv om denne seieren er viktigere for oss enn bare tre poeng, i den situasjonen vi er i, er det for tidlig med full friskmelding, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vg.no og han fortsetter samme sted.

– Det har også vært tøft for spillerne, jeg tror en del av grunnen til den svake starten i år, henger sammen med hvordan det gikk i fjor. I dag har vi marginene på vår side, det er vel omtrent første gang det skjer på to år.

Etter seieren kan vi leve med den lille overdrivelsen vi. Og vi gir gjerne herr Skullered ordet også, nå som han sier noe fornuftig:

– Det vi viste mot Start, ville vi ikke være bekjent av. Det ordet jeg brukte i garderoben før kampen, var yrkesstolthet, sitert fra vg.no.

Magne Hoseth er sur.

– Fotballen som Vålerenga spiller er en synd mot fotball-Norge. Med alle de offensive spillerne klubben har, sier den tidligere Vålerenga-spilleren Magne Hoseth til TV2. – Vi viser større spilleglede når vi ligger under med tre mål.

Akkurat. Spillegleden når man ligger under med tre mål. Du tok vel en tur på byen for å feire den?

Og for å avslutte sitatstjelinga, tar vi med et par lykkelige fra Martin Andresen på dagbladet.no, han har jo ikke fått lov til å fremstå med slikt alt for ofte.

– Gutta viser mer stolthet i forhold til arbeidet sitt i dag enn tidligere i år. Det handler om å gjøre jobben både på offensiven og defensiven. I dag er gutta utrolig lojale ovenfor taktikken.

– Holdningsmessig kan alle være fornøyd med kampen. Med mer presisjon og bedre valg kunne vi fort ha skapt flere sjanser og scoret flere mål, men holdningsmessig var det bra i dag.

Det synes vi er en god oppsummering av kampen og legger bare til skryt av Troy Perkins redninger i Vålerengas svakeste periode i kampen mot slutten av førsteomgangen. De var utrolig viktige.

Ellers er det verdt å få med seg at Truls Haakonsen endelig synes å tre tydelig fram i media. Det var på tide, og vi håper det er et tegn på bedring i klubben.

Alt OK nå?

Så får vi se da, for nå kommer de virkelig prøvene på løpende bånd: 1. runde cupkamp mot Verdal. Et sted man er sur man må reise til for å møte et lag der alt annet enn storseier er en skandale. Det kan være en nøtt det. Enda viktigere er hjemmekampen mot FFK den 16. mai. Vinner Vålerenga overbevisende og med godt spill skal vi vurdere om vår skeptiske holdning kanskje burde vurderes.

Legg igjen en kommentar