Takk skal dere faen meg ha !

Har vi fullstendig ravende gale trenere? Fremstår dagens a-lag som klubbens femtekolonnist? Hadde Henger’n klart å løpe fra Daniel søndag? Dette er bare tre av mange spørsmål en gammel, frustrert og forbanna VPN-traver lirer av seg før han gyver løs på alt og alle og er klar til å slå med flat hånd. Så er … Fortsett å lese «Takk skal dere faen meg ha !»

Har vi fullstendig ravende gale trenere? Fremstår dagens a-lag som klubbens femtekolonnist? Hadde Henger’n klart å løpe fra Daniel søndag?
Dette er bare tre av mange spørsmål en gammel, frustrert og forbanna VPN-traver lirer av seg før han gyver løs på alt og alle og er klar til å slå med flat hånd.

Så er atter en serierunde over. Som så mange ganger før så er man fly forbanna. Eller forbanna er kanskje ikke helt presist. Presist er det å si at jeg er forbanna og føler for å utagere med vold. I går kveld hadde jeg lyst til å oppsøke spillerne på byens vannhull og slå dem med flat hånd over kjeften til de forstod alvoret og forstod hva som kreves for å spille på et såpass høyt nivå som denne eliteserien tross alt er.

Jeg prøvde å sette meg ned og se om jeg, i likhet med Tor Ole Skullerud, kunne finne noe positivt med denne kampen. Jeg klarte å knote ned en setning: Jeg slipper å se den jævla gjengen igjen før onsdag.

Det som ble vist i går var en kollektiv skandale fra Vål’enga. En planlagt skandale som er resultatet av flere år med målrettet arbeid av mennesker som stort sett er inkompetente. Siden seriegullet har det kun gått en vei, og jeg ser ikke hvordan denne ubrukelige gjengen skal kunne snu trenden. Eller trend er et feilaktig uttrykk. 4 år er ikke en trend – det er en tradisjon.

Vi har hatt fullstendig ravende gale trenere som etter endt lobotomiøkt blant annet kan siteres på følgende skrekkeksempel:

Daniel Fredheim Holm er klart best som spiss og det er der han skal dyrkes i fremtiden.

Alle på tribunen, med unntak av Blinde-Ernst, kan se at dette veldig feil og på grensen til en ondsinnet løgn. I god gammal ”hest er best”- stil er det bare å vedkjenne seg at Daniel Fredheim Holm som spiss er piss.

Vål’enga er klubben som visstnok klarte å takke nei til Tor-Kristian Karlsen fordi klubb og person ikke klarte å bli enig om rammevilkårene for ham som talentspeider i klubben. Hvem kan talentspeiding? Inkompetente folk i VIF eller Tor-Kristian Karlsen?

La meg se: Vål’enga har alltid klart å kjøpe søppel til ågerpris. Unge Karlsen har jobbet i en årrekke med talentspeiding på kontinentet. Men hva skal vi med en talentspeider? Vi har jo Youtube, DVD-spiller, e-postadresse og en jevn strøm med agenter på Valle som vil selge oss søppel til ågerpris. Blåse 15 millioner på en spiller som Shelton? Vel, det er bare å sparke fysisk trener, defensiv koordinator og offensiv koordinator og skylde på finanskrisen.

Livet er herlig når man kan gjøre det lettvint og man slipper å legge inn en egeninnsats!

Men over til ”kampen” søndag. Denne tragedien i to akter var kun rævva. Start var ikke gode og de stilte blant annet med Erik Mykland. Jeg liker Myggen veldig godt, men jeg dør litt innvendig når vi ikke engang klarer å vinne midtbanekrigen, der deres sjef la opp for 5 år siden, er langt unna toppformen og nærmer seg 40 med stormskritt . Nei da, her skal våre to sentrale midtbanespillere stå og tråkke midtstopperne på tærne. Hæstad mangler tempo og Singh mangler tempo, muskler og evne til å spille ballen i lengderetningen. Det Singh har er en egen evne til, er å drepe tempoet ved å slå støttepasninger.

Disse støttepasningene kan forsvaret benytte til å bygge opp et nytt menings-, planløst og patetisk forsøk på et angrep. I første omgang så planen ut til å være at Berre skulle trekke seg inn i midten og sørge for at tettheten av spillere ble så stor at våre utvalgte udugeligheter ikke var i nærheten av å få til noe konstruktivt. Alternativene var da, i prioritert rekkefølge:

1) Komme med feilpasninger helt hinsides fornuft og sørge for balltap.

2) Få ballen til Singh så han kan dytte en støttepasning til forsvaret. (Dette fører til at våre udugeligheter ikke evner å bygge opp et konstruktivt angrep og at valget da faller på alternativ 1). Ute på vår venstrekant blir i alle fall Allan Jepsen stående mutters alene uten å få ballen. Det er vel egentlig like greit ettersom jeg har hans håpløse innlegg langt oppe i halsen nå. Kan noen snart fortelle denne lille guttepjokken at det er totalt ufarlig å slå innlegg fra 35 meter? Skal han slå de får han for faen komme seg til dødlinja. Intet forsvar i verden har problemer når de kan stå med ryggen mot mål og bare trenger å blåse vekk de løse polballene.

Hva er så farlig med å holde bredden og gjøre det vanskeligere for Start?

Det skal godt gjøres å finne en mer tafatt måte å angripe på enn den vi hadde i dag. Der det er muligheter for overganger så pælmer vi ballen i retning av Moa og offensive spillere gidder ikke komme etter. Daniel Fredheim Holm var et eksempel på bedagelig anlagt spiller så lenge han var utpå. Å lunte etter i et lavere tempo enn det Henger’n hadde klart i kveld er skadelig for vår, tilskuernes, helse. Spillerne vet det kanskje ikke, men det er gruppen tilskuere, det er vi som er grunnlaget for spillerlønningene. Å holde på slik dagens lag gjør er å underminere sin egen eksistens.

Men om Daniel Fredheim Holm sin skitne tilnærming til fotball kan gi oss et begynnende magesår, så kan spillet til Freddy dos Santos gi deg akutt og massiv organsvikt. Det er hjerteskjærende å se en spiller som er så dårlig få mye spilletid år etter år. Hans to målgivende i går retter ikke opp det totale inntrykket fra kampen. Han var rævva. Dårlige mottak, elendig markeringsjobb i forsvaret, elendige pasninger. Eliteserien kan da ikke være så impotent at man kan overleve på innkast og evnen til å jobbe hjem alene? Spesielt på hjemmebane mot et såpass dårlig lag som Start, er det trøstesløst og se et så defensivt orientert Vål’engalag. Man tar ikke sjanser, velger spillere hvis ferdigheter er mindre dårlig defensivt enn offensivt og man holder igjen spillere eller spillerne gidder ikke bli med opp.

Å velge støttepasning fremfor å utfordre, og runde spillere uten sikring, ja, det kalles feighet.

Mens Sandefjord vant igjen. S a n d e f j o r d! Laget som har lite annet å by på enn svake enkeltspillere som jobber som et kollektiv mot et felles mål og med en felles plan.

Der andre har plan, har vi planløshet. Hos oss løpes det litt på måfå, men som oftest skal man stå på hælene og se på når andre på laget har ballen og man håper det løser seg dersom alle legger ned en minst mulig innsats fremover og at man dropper markering bakover. Mer trenger man jo ikke. Man spiller jo for Enga – og da er det bare å bli ferdig med to ganger førtifem og komme seg på byen .

Det er et alvorlig sykdomstegn at Muri, som til vanlig fremstår som et svakt ledd, fremstår som en bauta når han spiller på det jevne. Sånn sett så var det meget fortjent at Start fikk en goal på overtid og dro med alle poengene i bagen. Det forsterker bare inntrykket. Vi klarte nesten å lure oss unna etter at Kristoffer Hæstad hadde gjort det han maktet like før for at Start skulle vinne, men linjemannen så tydeligvis ikke at ballen spratt noe sånt som 500 meter inn i målet.

Så hvordan kan det ha seg at våre spillere gidder og makter så lite? Skyldspørsmålet er delt her. En del havner på spillernes skuldre, men trenerteamet må også ta sin del. De får laget til å fremstå slik Lillestrøm fremstår om jeg kjeder meg en kveld og velger å ta over bøfla på Football Manager, bare for å se hvor dårlig man kan gjøre det som virtuell manager.

Folk er lei og det begynner å vise seg ganske bra. Publikum uteblir fra kampene og vi som er igjen føler under og etter kamp en intens trang for å starte med selvskading og lignende aktiviteter. Man brytes sakte, men sikkert, ned av å se dagens utgave av Vål’enga. Fortsett i samme sporet, og dere har snart gruslagt alt I og Siem bygget opp. Det er en prestasjon i seg selv. Premien burde vært flat hånd over kjeften til evig tid.

Andresen, Skullerud og alle andre med et ansvar for det sportslige, fremstår som evneveike. Enten så klarer dere ikke å få spillerne til å forstå noe så enkelt som en fotballfilosofi eller så gidder ikke spillerne høre etter. Begge alternativer tilsier at NAV bør oppsøkes i nærmeste fremtid.

Jeg trekker fram et tidligere eksempel: Berres evne til å løpe inn i midten.
Er det en del av taktikken så er det sjanseløst. Da er det et tegn på inkompetanse blant de som la strategi og taktikk for kampen. Om det ikke var en del av den store planen, skulle Skullerud raskt tilkalt Berre og få ham til å drite i det. Fungerer ikke det skal han byttes ut.
Fra tribunen ser man veldig fort hvem som har dagen og hvem som ikke har den. 70 minutter senere pleier byttet å komme. Hvorfor denne trangen til å holde fast ved noe som stinker? Har du som trener eller manager tatt ut personer som er totalt ubrukelige, så er det, i tillegg til tegn på inkompetanse, trenerens/managerens plikt å sørge for at de ikke sørger for å føkke opp mer enn nødvendig. Du bytter dem ut og lar være å bruke dem i fremtidige kamper. Og om de mener de ikke har alternativer, så er det deres egen skyld. De overtok et lag som var betraktelig bedre enn det de har i dag, og de har brukt penger som fulle sjømenn.

Dagens a-lag fremstår mer og mer som klubbens femtekolonnist. Verken mer eller mindre.

Det er på tide at dette får følger.

Jævla bønder!

Legg igjen en kommentar