Dagboka mandag 4. mai 2009

Det så en stund ut til at Vålerenga skulle greie å stjele ett poeng i går kveld. Ja de mest optimistiske drømte endog om tre. Men forsvaret sørget for at rettferdigheten seieret. De som tror vi synes rettferdighet er en god ting tar grundig feil. Fortsatt uten hjemmeseier Tja, hva skal en si? Det meste … Fortsett å lese «Dagboka mandag 4. mai 2009»

Det så en stund ut til at Vålerenga skulle greie å stjele ett poeng i går kveld. Ja de mest optimistiske drømte endog om tre. Men forsvaret sørget for at rettferdigheten seieret. De som tror vi synes rettferdighet er en god ting tar grundig feil.

Fortsatt uten hjemmeseier

Tja, hva skal en si?

Det meste er jo sagt allerede, både en og to ganger: Vålerenga scorer endel mål, for eksempel mange fler enn i Rekdalæraen og mer enn nok til å vinne kamper. Det hjelper dessverre fint lite når forsvaret lekker som en sil og er tydelig preget av lav selvtillit og noe som ligner på manglende forsvarsforståelse – gang på gang så vi i sluttminuttene sviktende markeringer selv med mange forsvarere i feltet. Dessuten er det verdt å gjenta at Ullevaal er et høl, med en utrolig dårlig bane og vanskelig arkitektur dersom en er interessert i å skape stemning.

Men det vi syntes er verst av alt er den manglende fotballgleden som syntes å prege laget. Noe som er i ferd med å smitte over selv på oss trofaste. Jeg gidder knapt bli forbanna en gang. Og det er skremmende, for hvordan er det i så fall med folk som er mindre enn speslielt interessert. Hva får de igjen for de hundrelappene og de timene de har investert i et Ullevaalbeskøk? To gode innlegg fra Freddy, en glimtvis kjempende Kristoffer Hæstad, Moa og en spennede Mohammed Fellah, and that’s about it.

Men Moa får stort sett bare langballer å jobbe med sånn ca. 30 meter foran resten av laget. Det nytter jo ikke før Bengt Sæternæs inntar banen og trekker av noen forsvarere. Og Freddy, i likhet med resten av forsvarsfireren, gjør en såpass mange feil i forsvar at gleden over de gode innleggene ikke er udelt.

– Vi må stramme opp forsvarsspillet. Vi slipper inn for mange mål. Da går det som det gjorde i dag, oppsummerte Martin Andresen i Dagsavisen der han fortsetter – Motstanderne kommer for lett inn i boksen. Det kunne VPN sagt, ja det sa vi, flere måneder før seriestart, forøvrig før overgangsvinduet ble lukket, så unnskyld om vi ikke blir slått ut av den erkjennelsen.

– Det er vanskelig å sette fingeren på hva det er. I dag er vi ikke på tå hev, vinner ikke dueller og gjør ikke som vi blir enige om. Det er ikke godt nok og jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det er sånn er Hæstads analyse av kampen på vif.no. En ganske presis analyse synes vi, og første skritt på veien er å erkjenne at noe er galt.

Ifølge VG så har Dagbladet skrevet at Martin var på vei ut av døren før Vålerenga vant cup-finalen i fjor. Vi er ikke helt sikre på at det er der skoen trykker, blant annet så begynner vi å lure på hva som skjer i de øvre sfærer av klubbledelsenn generelt. Men spørsmålet må snart stilles: kan Vålerenga fortsette med et lag og lagledelse som til de grader og over halvannen sesong ikke greier å skape entusiasme på hjemmebane?

Beklager, men det er det jeg gidder å bry meg når det gjelder a-laget i dag. Superveteranene derimot vant første seriekamp 2-1 borte mot selveste Gjelleråsen med scoring i siste minutt, og spiller første hjemmekamp på Velodromen (dersom en ikke greier å få lånt en halv kunstgressbane) i kveld. Vi sier ikke nei til et par tilskuere som trenger en oppmuntring i hverdagen!

Legg igjen en kommentar