Dagboka fredag 17. april 2009

Dagen før dagen mot Brann hadde vi tenkt oss en pyroteknisk dagbok, men det har andre tatt seg av på VPN-sidene. Fredagsboka nøyer seg med litt moralske pekefingre, en skvett miljøfiendtlighet, og ikke minst: Sannheten om bortebillettene! – Vålerenga, jeg er lei meg! Tirsdag skrev Dagboka om etisk lavmål i Lillestrøm, der Henning Berg og … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. april 2009»

Dagen før dagen mot Brann hadde vi tenkt oss en pyroteknisk dagbok, men det har andre tatt seg av på VPN-sidene. Fredagsboka nøyer seg med litt moralske pekefingre, en skvett miljøfiendtlighet, og ikke minst: Sannheten om bortebillettene!

– Vålerenga, jeg er lei meg!
Tirsdag skrev Dagboka om etisk lavmål i Lillestrøm, der Henning Berg og Torgeir Bjarmann synes det er helt som det skal være å rappe en nigeriansk spiller rett for nesa på Vålerenga, en spiller de ikke hadde hatt mulighet til å vurdere og se på forhånd om ikke Vålerenga hadde tatt utgiftene med å få Nosa Emanuel Igiebor til Norge for å vise seg fram. Vanlig Lillestrømprosedyre, med andre ord. For fire år siden henta de en prøvespiller, Khaled Mouelhi , rett fra treningsfeltet på Kringsjå og tegnet kontrakt med ham rett for nesa på Lyn.

I går kveld kastet TV2sporten seg over saken. Signeringen er nå offisiell og vi er selvsagt enig med Tor Ole Skullerud som sier Lillestrøm har gått langt over streken i måten de kapra nigerianeren fra Vålerenga:

– Når jeg ser han blir presentert i Lillestrøm i dag, så liker jeg ikke det. Jeg synes ikke det er måten vi skal holde på i norsk fotball. Vi har mange prøvespillere innom, alle klubbene har det. Det mener jeg vi skal respektere og holde fingrene fra fatet inntil spilleren er på vei ut fra den klubben de er i. Det var ikke tilfelle i den saken her. Og det vet Lillestrøm veldig godt. Den moralen synes jeg vi skal ha.

Torgeir Bjarmann er uenig. Alt har vært ryddig, sier han til TV2-sporten, og avslører dermed at han har gått i ryddelære i Lyn, at han har fulgt godt med i timene på piratskolen på Kringsjå der han har fått tilstrekkelig ballast til å gli naturlig inn i gangstermiljøet på Åråsen.

Men hva sier hovedpersonen selv?

– Vålerenga, jeg er lei meg, sier Igiebor til TV 2 Sporten. – Dere handlet for seint.

Det avgjørende var at Lillestrøm har to afrikanere i stallen fra før. Nosa Emanuel bekrefter:

– De er mine to brødre i Lillestrøm, og jeg vil bare være på deres lag så jeg kan ha mer moro. Det er min eneste grunn, avslutter Nosa Emanuel Igiebor

– O Brother, Where Art Thou?, tenker vi.

Kanskje er det like godt det gikk som det gikk. Det er ikke bare Lillestrøm som er holdningsløse i denne saken. Det Vålerenga trenger minst, er kjempestore egoer. Ha det gøy på landet, Nosa Emanuel!

Og til sist, kjære leser, særlig du som søker jobb og har kontakt med et par interesserte arbeidsgivere. Hva gjør du når en av dem nøler og ikke kan bestemme seg? Venter du til den andre trekker seg så du står igjen uten noe?

Tribuneliv
Media hadde ikke vært media om det ikke hadde vært kriser. Nå har de funnet tribunekrisa. Nedgangen i tilskuertallet er merkbar, nesten 2000 pr kamp i gjennomsnitt i forhold til i fjor. Noen har bomma. Var det ikke fotballindustrien som var på full fart mot himmelen? Var ikke alle fotballstadioner for små? Luringene i NRK og TV2 kliner til med kamper i beste sendetid. Adeccokamp HamKam-Alta klokka 21 utfordret sendingen fra kvarten i Champions League. Tapte riktignok med ett mål, bønda skåra bare sju, mens engelskmenna putta åtte. Likevel gir det mersmak. Når Lyn tar imot RBK til TV-kamp i beste leggetid 6.mai, venter vi oss stinn brakke på Ullevål og skyhøye seertall på TV2, for hvem bryr seg vel om semien i CL? De får det jaggu til de som har satsa gryna sine på fotballen. Meninga har ikke vært å få noe igjen, men å gi, sånn som VG gjør. Billigsalget på laptop-fotball er ikke nok: PC-fotball – nå også med tapsgaranti! Taper laget ditt får du neste VGTV-kamp gratis! Fotball på PC blir med andre ord omtrent gratis i Bergen
Sofafotballen går så det suser. Verre er det med interessen ringside. Et av triksene for å få publikum vekk fra tribunen, er å kødde med tilgjengeligheten for bortesupporterne. På forumet er det en tråd som tar opp problemet. Les her. Tråden starter med dette innlegget fra vif-cb:

– Brann måtte bestille billettene før kl. 14:00 sist onsdag. De som ikke har bestilt billett til bortefeltet kommer da ikke inn. Stemmer virkelig dette? Vil ikke klubben ha mange tilskuere på kamp? Mange bergensere som bor i Oslo, og jeg tipper at det er mange som ikke veit om dette. Blir nok et glissent vg nedre på søndag hvis dette stemmer! Det samme gjelder kampen i Skien. De har en kapasitet på 13500. Det var kun 5500 der mot Aalesund . Hvorfor i huleste selger dem ikke kampbilletter til bortesupporterne på kampdag?

Klanen er misfornøyd med årets ordning der billetter til bortefelt kun kan forhåndsbestilles, og har skrevet en sak om det i dag, les her, og på klanssidene poengteres det at det ikke er salg av billetter ved inngangen til bortefeltet på kampen Odd-Vålerenga neste helg.

VPN har sett på saken. Her er det mye som ikke stemmer.

Bortebilletter Odd – Vålerenga
Det selges billetter til bortefeltet ved inngangen. Bortesupporterne som kjøper billett ved inngangen blir plassert på to andre felt i bortesvingen enn de som har kjøpt billett på forhånd i Sjappa. Dette er fordi forhåndssalg-feltene blir utsolgt. VPN takker Roy Haugen i Odd for sikre og korrekte opplysninger.

Bortebilletter Vålerenga – Brann
VPN har tatt med seg forvirringen om bortebilletter og ringt Sjappesjefen. Frode Veie er klokkeklar om klokkesvingen søndag kveld:

– Billetter til bortefeltet VG nedre kan kjøpes ved inngangen eller i Sjappa. De som har forhåndskjøpt billetter via Brann før onsdag, går inn inngang 16. De som kjøper billett i Sjappa eller ved inngangen, går inn inngang nr 13. Bortesupporterne havner dermed i to felt på VG nedre som er skilt med franske gjerder. Dette har noe med ansvar for supportere når de er på kamp å gjøre.

Da vet vi det. Franske gjerder, men fransk åpning for alle som gidder å holde med Brann, men som ikke har skaffa seg billett ennå.

Nøffe-nytt
Fotballforbundet jobber på spreng for tiden. Den ene varme poteten heitere enn den andre havner i fanget på dem. Avgjørelser skal tas. De skal tas kjapt. Og det blir som regel feil. Nå har de klart å finne ut av hva bøllene fra Brann dreiv med i sluttminuttene mot Tromsø forrige helg, men klarte ikke å finne ut at det burde vært to røde til Brann. Den siste nøtta de prøver å løse på forbundskontoret nå, er hva skal vi gjøre med fingern til Tromsøspiller Lindpere som ble meid ned? Skal han slippe unna fordi han blei forbanna på publikumsbermen i Bergen som peip og kasta kaffekopper på ham? Eller skal han slippe unna fingerspråk-straff fordi konsekvensen er at da må vi også gi Gamsten karantene fra landslaget, kanskje med dobbel straff fordi Gamsten ikke nøyde seg med fingern, men kjørte hele underarmen opp i publikumsrassen.
Da er det godt Fortballforbundet har Vålerenga. Sakene mot oss er alltid greie, det finnes alltid nypolerte paragrafer klare til vinnende regelrytteri mot det meste vi finner på. World Wildlife Fund har en reklamekampanje gående som ikke i det hele tatt passer i denne sammenhengen:

– Ferske observasjoner viser at det finnes store stammer av intelligent liv på jorden.

Hva finnes av intelligent liv i mørke kontorkroker under tribunene på Ullevål? Intelligente jurister kanskje, sånne som ser paragrafer mot alt. Vålerengas ønske om å erstatte Hafslund-logoen med individuelle miljø-slagord på drakta på kampen mot FFK 16.mai, er ulovlig. Panzer med ”Ren kraft”, Martin med ”Kontrollerbar energi”, Dawda med ”Fornybar energi”. Neida! Det er ikke lov. Drakter skal være like for å unngå forvirring. Hvor forvirret kan det gå an å bli? Vålerenga har anket avgjørelsen. Les mer på vif-fotball .

Brann
Bergensere er en flokk individualister, om dét i det hele tatt er mulig. Uansett flokker de seg en gang i blant, og historiske analyser avslører at det da som regel dreier seg om ildebrann. Brrrann, brrrann, brrann hylte de og stormet til heksebål, nedbrente hus, bydeler og brygger,der sur røyk ødela strupene deres en gang for alle og svei av r-delen av de fortapte stemmebånda demses. Er det noe de kan i Bergen, er det noe de er merket av, så er det brann. Såre struper skriker av full hals:

Byen var Bergen
og byen den brant
Sammen i flammen
da byen forsvant

Møt opp på Ullevål søndag kveld for å gruse bergens tapte ære, slosskjempene med draktfarge som en bunke velfortjente kort. Knus, dem, Vålenga, knus dem!

Vålerenga i dag
Lese Dagsvisen fra onsdag på nytt, særlig Reidar Sollies tanker omkring om tomme tribuner, publikum og klubbpotensialer. Med denne oppbyggelige lesingen sier vi god helg:
– Utålmodigheten er betydelig større rundt VIF i år enn i fjor. For det er i år vi skal se konturene av et storlag som har som ambisjon å bli best i Norden. Ressursbruken er også deretter.
– Det kan vi fortsatt få se, for Vålerenga er fortsatt den klubben med det største potensialet av alle. De spiller i den største byen med det største publikumsgrunnlaget, men må prestere for å vekke interesse. De har ikke en hel by i ryggen slik Brann har det. Men de har heller ikke en hel by i mot seg når det glipper. Slik også Brann har det.
– Derfor vipper publikumstallet godt over 10.000 igjen kommende søndag når VIF-fansen skal få gleden av å se at Vålerenga kan gjøre problemene enda større for Brann. For plutselig er situasjonen snudd på hodet.Med en ny seier, kan fotballinteressen ta fyr i Oslo før de varme maidagene kommer.

et er noen som har skjønt det !

Legg igjen en kommentar