Brannslukkerne

Debatten om straffer, poengtrekk og generell bruk av pyroteknikk diskuteres i de aller fleste supportermiljøer i Norge om dagen. VPN har slått av en prat med Vålerengas administrerende direktør, Pål Breen, og mediesjef Svein Graff for å få deres synspunkter på noen av problemstillingene. Bør VIF, sammen med de andre klubbene og NFF, gå i … Fortsett å lese «Brannslukkerne»

Debatten om straffer, poengtrekk og generell bruk av pyroteknikk diskuteres i de aller fleste supportermiljøer i Norge om dagen. VPN har slått av en prat med Vålerengas administrerende direktør, Pål Breen, og mediesjef Svein Graff for å få deres synspunkter på noen av problemstillingene.

Bør VIF, sammen med de andre klubbene og NFF, gå i dialog med media slik at en eventuelt får praksis som i England, der ulovligheter på tribunen ikke videreformidles som en stemningsskaper?

– Kommer til å ta denne saken opp i neste møte hos NTF hvor alle klubber er samlet, svarer Pål Breen

Trusselen om poengtrekk er et resultat av et regelverk som mangler sanksjonsmuligheter utover bøter og poengtrekk. Vil det være aktuelt å fremme regelendringer på fotballtinget slik at man har flere sanksjonsmuligheter?

– Vi har drøftet dette med styreformann Odd Skarheim og vi kommer til å fremme forslag på neste forbundsting at deler av regelverket bør revideres og sees på, vi tenker da ikke spesifikk på bluss. Vi må bruke tiden frem til neste ting på å vurdere hva som i dag ikke fungerer i praksis.

Er du enig i at poeng først og fremst skal fordeles på fotballbanen, ikke på kontorer bak lukkede dører?

– Poengtrekk hører ikke hjemme i noen idrett, bøter og andre sanksjonsmuligheter finnes. Eneste avvik fra dette er når det er kampfiksing.

Vil VIF se på egen praksis når de videreformidler tribunestemning hvor det blusses på bildene?

– Vi skal ha fokus på ikke å formidle bilder med bluss for å skape oppmerksomhet, avslutter Pål Breen

– Når det gjelder bruk av egne bilder har jeg lyst til å kommentere akkurat det der, bryter mediesjef Svein Graff inn.
– Ja – vi har ikke vært bevisste nok når det gjelder bruken av bilder på vif-fotball.no og VIF TV. Det betyr imidlertid ikke at vi med overlegg har rendyrket blussbilder kynisk for å fange interesse. At vi bruker blussbilde som illustrasjon i en sak som handler om å advare supporterne om mulig poengstraff i forbindelse med blussbruk , som vi gjorde denne uka, må folk godta.

– Når det gjelder cupfinale DVD-en «Carpe Diem», så er det historisk materiale. Da gjenspeiler vi det som skjedde der og da – en cupfinaledag som går inn i klubbhistorien – inkludert blussbruk. Men ja – vi kunne tonet det ned, avslutter Svein Graff.

Les også:
Ildens kjerne
Ildens voktere

Legg igjen en kommentar