Dagboka torsdag 16. april 2009

Noen sklir rundt i sin egen møkk, andre sprer den på forumet, atter andre fossror mens Oslos stolthet slipper Rudolph Austins kneskålknusende klareringer. Rudolph Austin Rudolph hvafornoe tenker du. Vi snakker naturligvis om brannspilleren som har gått Eiriks Bakkes griseskole og satte strake knotter og bein i kne og ankel på Joel Limpoere i siste … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 16. april 2009»

Noen sklir rundt i sin egen møkk, andre sprer den på forumet, atter andre fossror mens Oslos stolthet slipper Rudolph Austins kneskålknusende klareringer.

Rudolph Austin
Rudolph hvafornoe tenker du. Vi snakker naturligvis om brannspilleren som har gått Eiriks Bakkes griseskole og satte strake knotter og bein i kne og ankel på Joel Limpoere i siste serierunde. Austin fikk to kampers karantene og står over kampen mot oss førstkommende søndag. Etter å ha sett denne Austin i noen kamper, tror jeg ikke karantenen utgjør noen forskjell for våre vinnersjanser.
Større betydning får det nok om Gylfi Einarsson, skandalebacken som ble en stabil midtstopper, må stå over mot oss. NFF tar stilling til hans opptreden seinere i uka. Einarsson opptrådte som ei speeda dørvakt og slengte rundt med Douglas Sequeira i tumultene etter grisetaklingen på mandag.

Diadora fikser det glatt
Diadora, som er leverandøren av skoene Henning Berg mener er helt ubrukelige, tar nå til motmæle i rb.no og er lei av sutringa på Åråsen. Kort fortalt spør de om sko som er gode nok for Totti ikke også bør være gode nok for Pål Steffen Andresen. Jeg tar lett det poenget, også poenget med at Bodø/Glimt spiller i samme type sko og har klart seg greit de siste sesongene. I Bodø klager de langt mindre enn i Skedsmo også.
Henning Berg frykter nå kunstgresset på Alfheim, som er kjent for å være glatt. Til påstanden fra Diadora om at de har sko som passer til den type underlag, svarer herlig positive Henning Berg at det er alt for kort tid frem til kampen til at man rekker å spille inn disse skoene.

Unnskyldningen til tapet mot Tromsø er altså klar allerede, lsk rekker ikke å spille inn skoene før kampen. Skikkelig urettferdig, når vi ser vår egen klubb og alle andre Tippeligalag er ute kveld etter kveld og spiller inn nye sko tilpasset hver ny arena. Kampen bør utsettes til Diadora skoene sitter behagelig rundt lankene til disse machogutta i gult og svart. Hvilket reklameobjekt, hvilken gullkanta investering lsk må være for Diadora.

Lykke til med forhandlingene om ny skoavtale, kjære sjarmtroll.

Blussing, Breen, NFF, Klanen og engasjement
Bruker du dagen på forumet så veit du hva vi snakker om, diskusjonen raser.
Uten å gå inn i alt, kan det være greit å se på påstanden om at Breen og klubben stiller seg på alle fire og logrer for å tilfredsstille NFF.
I tidligere avgjørelser knytta til straffeutmåling, som for eksempel episoden vi hadde i Sandefjord for noen år siden, ser Doms og sanksjonsutvalget på hvordan klubben har opptrådt før og etter den fra NFFs uønskede handling. Dersom klubben har opptrådt aktivt for å forhindre handlingen er det et moment som det normalt blir lagt vekt på i formildende retning når straffen fastsettes. Når Breen går ut så klart og Klanen gjør det samme så er det altså ikke å legge seg, det er å bruke sunn fornuft som kan bidra til å begrense en eventuell fremtidig straff.

Blussing og NSA
Dagboka forventer at NSA, klubben og Klanen jobber aktivt mot all unødig begrensning av supporteraktivitet. NSA har tidligere gitt karakterer til alt fra nettsider til kamparenaene rundt om i Norges land. Det kunne være spennende om NSA foretok en gjennomgang av de enkelte klubbers historikk når det gjelder å ivareta og fremme saker som er knyttet til supporterinteresser på fotballtinget og ellers.

Neste kamp
Skarrepakket har allerede begynt å glede seg til turen til hovedstaden. Etter å ha pepet på eget lag i 90 minutter i hjemmekampen mot Tromsø gleder de seg til ny pipekonsert i Oslo. Jeg regner med at det var buing på egne spillere som var opphavet til buekorps og lurer på når Bergen får sitt første pipekorps.
Vi gleder oss til match, griner over at Moa må stå over, men gleder oss over at alle andre rapporteres å være lappet sammen til kampen. Med seier mot Brann, venter mange kamper fremover mot de laga Davy Wathne beskrev som ”drittlag” i mandagens fotballmagasin.

Davy Wathne
Dagboka stilte i går spørsmålstegn med Wathnes integritet når han oppfører seg som den ihuga brannsupporteren han er i studio.
På spørsmål fra VPN fikk vi svaret. Vi seere må lære oss å skille mellom når Wathne er journalist og når han er privatperson. Når Wathne sitter i studio frem til kl. 22.00 med Thorstvedt, Mini og Frode Olsen og kommenterer fotball er han journalist. Når han kommer tilbake etter nyheter og reklame og sitter sammen med Thorstvedt, Mini og Frode Olsen så er det privatpersonen Wathne som sitter i det samme studioet og kommenterer fotball. Så jævla enkelt er det altså.
Det slår dagboka at dette må være en svært ugunstig ordning for Wathne som neppe får overtidsbetalt siden journalisten Wathne har gått hjem. Dagboka synes derfor dette minner om kynisk utnyttelse av privatpersonene som bekler journaliststillingene i TV2. Hadde jeg vært journalisten Wathne ville jeg ha klaget forholdet inn for fagforeningspampen Wathne, men for å gjøre klagen uformell hadde jeg nok fått privatpersonen Wathne til å ta det opp med fagforenings Wathne for meg.

Jeg mener å ha hørt at det var Martin Andresen som slet med mange roller, men jeg husker desverre ikke hvilken rolle Davy Wathne hadde når han kom med den påstanden.

Vålerenga i dag
Finn et par ubrukelige sko fra Diadora i nærmeste container og skli rundt i byen.
Du kan spekulere på hvilken tabbemålvakt som var først ute med å bruke uttrykket ”Hjem og snu kjerringa” i media, eller du kan ringe TIL og spørre om de har huska og skru på vanningsanlegget før søndagens kamp, der er det garantert alle mann til pumpene.

Legg igjen en kommentar