Dagboka tirsdag 14. april 2009

Er det ikke deilig å komme på jobb i dag? Vi har slått tampa, vi har tatt årets første seier og kan se oppover på tabellen igjen. Dagboka er klar og ble skrevet i natt, kun for at du skal slippe å bruke arbeidstiden på å trykke F5. Moa, Moa, Moa, eller bare Mos Hvilket … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 14. april 2009»

Er det ikke deilig å komme på jobb i dag? Vi har slått tampa, vi har tatt årets første seier og kan se oppover på tabellen igjen. Dagboka er klar og ble skrevet i natt, kun for at du skal slippe å bruke arbeidstiden på å trykke F5.

Moa, Moa, Moa, eller bare Mos
Hvilket brødrepar vi har fått, når sesongen er over tror jeg vi må tilbake til 80-tallet for å finne et brødrepar med tilsvarende suksess hos oss eller i norsk fotball generelt. Mos leverte et øyeblikk fra øverste hylle med dragningen og målet som drepte kampen i går. Takk, Mos, takk!

Kampen mot kyllinga
Kampreferatet er lagt ut. Her skal vi bare kose oss med høydepunktene. Panzer viste at han endelig er tilbake, endelig satt taklingene vi har venta på siden returen, endelig viste han at hans nei til Drillo ikke bare er et flåsete utsagn fra en mann som har gått over datostemplinga, men et reelt nei fra en duggfrisk stopper. Vi gleder oss til fortsettelsen, Panzer, det gjør garantert ikke norske spisser.
Ellers gleda det meg å se Vidar Riseth, spilleren Vålerenga vraka slik at han havna i lsk. Et lykkeligere valg har klubben knapt tatt, Riseth er en spiller som har tjent godt på å være en grei fotballspiller, de siste åra har han bare tjent godt.

Lyn har fått trofaste supportere
Det var stor glede hos spillerne i Lyn i går, det viste seg at supporterne på bildet i nedre del av colasvingen holdt ut hele kampen uten å rusle hjem av kjedsomhet i pausen. Hvor mange av de 2700 som betalte for kampen som holdt ut til siste slutt er derimot uvisst.
Det meldes fra sikre kilder på vestkanten at Lyn har dugnad på fredag, hvor 12 000 oppblåsbare dukker ankommer fra Amsterdam og skal blåses opp til neste hjemmekamp. De finner løsninger på alt de blakke pappaguttene.

Etikken på Åråsen
Lyn har vært de store kjeltringene i norsk fotball, Lsk viser i måten de har opptrådt på med Vålerengas prøvespiller, Ighalo, at den eneste grunnen til at de ikke er i Lyn-sjiktet, er at de har mangla anledning. At de nærmest i nattens mulm og mørke henter en spiller til Åråsen som Vålerenga har henta til Norge, sier alt om småligheten og etikken der oppe. At Henning Berg som tidligere har vært en skarp kritiker til denne måten å opptre på, nå er en av de med regien, viser hvor lavt folk kan synke bare de ser mulighet til fortjeneste på å opptre som skitne rotter.

Ærlighet på Åråsen
De eneste folka der oppe, later til å være gutta med dobbelt fornavn som frekventerer kanarifansen sitt forum. Sjelden har vi sett slik enstemmighet som i innrømmelsen av at de ble pissa på i tribunekampen i går. Klanen viste at man ikke lærer faren sin å knulle, vi var først og har alltid vært størst når det gjelder tribunestemning og støtte.

Davy Wathne og integritet
Et av de flauere øyeblikkene i norsk ”journalistikk” utspant seg på TV2 i gårdagens oppsummering av fotballrunden. En Davy Wathne med fråden nærmest rennende ut av kjeften, prøvde å skandalisere den rettmessige utvisninga av Branns grisespiller Austin. Han presterer å hevde at taklinga hvor Austin kommer inn med to strake bein med knottene først i knehøyde, ikke var en takling, men et ordinært spark på ballen.

Rasende måtte han tåle at Mini, Erik Thorstvedt, mest kjent for å være faren til hu fine fra tv, og Frode Olsen mente det røde kortet var soleklart. Davy Wathne hevdet rasende at det uansett ikke skulle være rødt fordi fjerdedommeren som hadde sett grisetaklinga bare hadde dømt noen kamper i adeccoligaen. Jeg tror man må til Kina for å finne like subjektiv journalistikk som i TV2s fotballsendinger. Takke meg til den gamle rørebukken i NRK.

Topp i Europa
Vel, helt toppen er det vel ikke, men John Fredriksen er verdens niende rikeste klubbeier. Så kan man alltids diskutere hvem som eier Vålerenga, men en viktig støttespiller har han vært og forhåpentligvis vil han være det fremover også. Det er bare åtte foran deg på lista John, bare å jobbe hardere så du kan bruke mer penger på klubben.

Vålerenga i dag
Dette er dagen for nytelse. Se kampen i reprise, kos deg med godbitene på klubbens sider, oppdater deg på skadesituasjonen og nyt måla utover dagen. Plystre Vålerengasanger når du lufter bikkja, eller eventuelt kona om du ikke har en firbent venn. Bare nyt dagen, det kommer flere solskinnsdager fremover.

Vi har Mos, vi har Moa og nå har vi steike meg ta årets første trepoenger.

Legg igjen en kommentar