Dagboka mandag 13. april 2009

Påskedagsbok om kampen som kommer. Mot skabben på Åråsen. Brett opp erma. LSK – Vålerenga Så er påsken over og vi er tilbake til den harde hverdagen. Og stort hardere enn LSK på Åråsen blir det ikke. Vi har ikke akkurat startet sesongen strøkent, men det har strengt tatt ikke bøfla heller. Blant annet fikk … Fortsett å lese «Dagboka mandag 13. april 2009»

Påskedagsbok om kampen som kommer. Mot skabben på Åråsen. Brett opp erma.

LSK – Vålerenga
Så er påsken over og vi er tilbake til den harde hverdagen. Og stort hardere enn LSK på Åråsen blir det ikke. Vi har ikke akkurat startet sesongen strøkent, men det har strengt tatt ikke bøfla heller. Blant annet fikk de litt herlig maling av vår gamle helt Rekdal og hans Aalesund. I fjor gikk det fett med oss når vi slo dem 3-0 der borte og 3-1 her hjemme. Moa spilte strålende i begge kampene, og i dag er han også på banen.
Det vi derimot mangler er backer. Fuenmayor er ifølge klubbens sider ute i 4-6 uker med en rift i lysken (au?) og Jepsen er syk. Dermed blir det vel Storbæk og Freddy som spiller. Akkurat til denne kampen spørs det om det er så ille. Jeg tror begge de vet hva slags batalje det er. Bedre enn Juan som ikke helt er akklimatisert ennå.

Andresen tar nok ansvar i dag også og finnes på midtbanen sammen med Hæstad, tenker jeg.
Bak finner vi da Muri og Hagen. De er jo begge egentlig godt disponert for en krig med bøfla, men da er de avhengig av å spille bedre sammen enn mot Tromsø.
Da håper jeg vi finner Bengt, Moa, Berre og Daniel på banen i de offensive rollene. Bengt med fysikken, Moa og Daniel med fart og teknikk og Berre som luringen vår.

Vårt lag er godt nok til å slå bøfla. De må bare spille så godt som de kan.
Det er ikke sikkert at det blir spesielt pen fotball i dag. Som både Toro sier på klubbens sider og Berg sier til Romerikes blad blir det krig.

– Krig blir et viktig element i kampen. Kampene på Åråsen er preget av mye dueller og mye baller i lufta. Vi må ta krigen først og fremst, så kommer det en del andre ting etter det, sier Skullerud på vif-fotball.no

Moa vil legge til litt fart og:

– Det er bare å løpe mer, vinne dueller og sette sjansens vi får, så får vi satse på at det blir tre poeng, sier han samme sted.

Du veit at Berg kommer til å kreve kompromissløs jobbing i 2 x 45 min fra sine spillere i dag. Og han pleier å få det om han ber om det. Da kan Vålerenga ikke levere noe mindre. I dag har vi ikke råd til noen primadonnanykker. Ikke noe syting, ikke noe snubling. Ikke noe klaging til dommeren fordi noen busta til sveisen din. Bare kontant spill og gjerne noen gule kort. Drep dem, Vålerenga.

Om et av lagene vinner i dag vil det være akkurat passe forløsende i forhold til sesongstarten. Mens for taperen vil man være i bunnløs fortvilelse, godt hjulpet av media som graver oss ned i grava med brede smil og opplagstall i øya.

På bøflas sider finner vi sånne TV2aktige slagord: ”del øyeblikket, del drømmen.”
Det kan ikke bli stort mer komisk enn at noen på ramme alvor vil dele øyeblikk og drømmer sammen med de gulsvarte. Vi kan kanskje dele et øyeblikk eller to med dere i dag, faktisk.
Det øyeblikket når Moa setter ballen kontant i kassa eller det da Panzer takler Riise 3-4 meter utafor sidelinja. Drømmene kan dere ha for dere selv. Jeg er ikke sånn kjempeglad i verken skuronn, bonderåneri eller innavl.
For min del har alt som kommer fra Lillestrøm alltid fylt meg med et deilig hat som jeg elsker å føle. De er lissom ikke så store for meg (les: like irriterende) som Brann. Ei heller er de viktige å mislike som vestkantsvina fra Lyn er for meg. Og det er helt herlig å tenke på hvor hissige ”piknik med døden”–gjengen blir om man forteller dem nettopp det, at de er nr 3 på hatlista. For de vil jo være på topp, og det er jo så stort om Vålerengas folk ser på dem som erkefienden. Slapp av, kjære bygdetullinger. Dere er jo lenger oppe på lista enn for eksempel RBK. Det må vel være stort?

Alt om Lillestrøm er gjentatt så mange ganger at vi ikke gidder ramse det opp. Men alt peker i samme retning: den smått paniske jobbinga til jordbruksbygda om å være en ”by”. Slik at de spiller et ”derby” mot oss. Med moderne kaffesteder, kulturhus, kollektivtrafikk, uteliv og urban kultur. De har jo noen av de elementene da. Et kaffested, et kulturhus, en buss og en pub. Men ikke noe liv og ingen kultur. Innse det, dere vil alltid være langt nede på næringskjeden. Og det er aldri noe derby, ei heller aldri noe lokaloppgjør. Vålerenga ligger ikke i lokalområdet til Lillestrøm. Vi er byfolk, dere er bygdetullinger.

Stå opp for Vålerenga i dag, alle mann. På banen eller på tribunen. Stoltheten vår har vi ennå.

Vålerenga-paranoia
EL-bilen Vålerenga fikk fra Hafslund har brent opp. På Valle i helgen.
Hvis vi hadde vært paranoide og med mindreverdighetskomplekser som bøfler ville vi i vår forstyrrethet med en gang pekt i retning Lillestrøm.
Klart det er dem som har tent på bilen rett før kampen mot oss? Beviset er at en bil på Jordal, (hallo det er Vålerenga-land!) ble også tent på lørdag. For ikke å snakke om en russebuss, de er jo synonyme med Vålerengasupportere. Dermed beviser det saken.
Utenom det minner vi på verdenskonspirasjonen der Obama som en håndlanger for Vålerenga Mot Rasisme skal ta over verden og tvangsemigrere alle på Lillestrøm til slettene i Sibir der de vil finne sin naturlige plass som generelt usikre mennesker.

Vålerenga i dag
Øh…ja. Gjett.
Mye mer om kampen kan du lese på klubbens sider.
Også har vår kjære Gabardinmann dratt naglene ut av henda og skrevet en herlig liten sak om Lillestrøm.

Legg igjen en kommentar